Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά Σε νέες διευκρινίσεις προχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Η κ. Κεραμέως, επεσήμανε ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά


Σε νέες διευκρινίσεις προχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Η κ. Κεραμέως, επεσήμανε πως «τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση».

Advertisement
 

«Η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις» επεσήμανε μιλώντας στον. «Φεύγουμε από τη λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια ανέφερε ότι η απολυτή προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζωσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. «Περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί» είπε κλείνοντας η υπουργός.

Εκκλήσεις στους εκπαιδευτικούς για εμβολιασμό και διευκρινίσεις για τα self test


Όπως έγραψε το ethnos.gr, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέλαβαν από σήμερα, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, υπηρεσία και και μετά από τις «παρανοήσεις» που είχαν δημιουργηθεί σχετικά με τα τεστ, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι μπορούν να κάνουν ένα self test και ένα πριν προσέλθουν στα σχολεία στις 6 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση τονίζει ότι: «Aπό 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου».

Advertisement
Family Kitchen

Μέχρι τότε (δηλαδή από σήμερα έως ν΄ ανοίξουν τα σχολεία), θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά (σελφ) τεστ από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), από την Τρίτη 31 Αυγούστου και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ως εξής: ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Η δήλωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιείται με την ισχύουσα και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά διαδικασία.


Έκκληση Κεραμέως για εμβολιασμό


Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς για άλλη μια φορά να εμβολιαστούν. «Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση για να εμβολιαστεί και ο τελευταίος εκπαιδευτικός, δίνοντας με αυτό τον τρόπο και το παράδειγμα στην κοινωνία για τη σημασία του εμβολιασμού», τόνισε η υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία δια ζώσης. Φέτος έχουμε το εμβόλια που μας βοηθάει να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία». Η ίδια υπενθύμισε ότι για τους εκπαιδευτικούς, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο προβλέπονται δύο εργαστηριακά τεστ, με δική τους ευθύνη και κόστος, ενώ για τους μαθητές, αντίστοιχα, προβλέπονται δύο self test. Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία θα υπάρξει αύξηση των εργαστηριακών τεστ, τονίζοντας ότι «η γενική κατεύθυνση σε περίπτωση κρούσματος είναι να μην κλείνει αυτομάτως το τμήμα, γιατί τώρα έχουμε νέα δεδομένα. Η κατεύθυνση είναι να αυξηθεί ο εργαστηριακός έλεγχος».

Advertisement
MEGA

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί


Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι είναι εμβολιασμένοι ήδη σε πολύ υψηλά ποσοστά (80%) και προτείνουν για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να διενεργούνται rapid test ή να χορηγούνται self tests χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους. Mάλιστα δάσκαλοι και καθηγητές που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστούν αναρωτιούνται γιατί το υπουργείο Παιδείας δέχεται οι μαθητές να εισέρχονται στο χώρο του σχολείου με την επίδειξη του αποτελέσματος του self test, ενώ για τους εκπαιδευτικούς απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η διενέργεια του rapid test με δικά τους έξοδα.

Πηγή: ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ΚΙΣΕ καταδικάζει την επίθεση στη συναγωγή του Μάντσεστερ

03/10/25 3:27 μμ

Το ΚΙΣΕ καταδικάζει την επίθεση στη συναγωγή του Μάντσεστερ

Η ισπανική κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

03/10/25 3:22 μμ

Η ισπανική κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Ο Κιθ Έρμπαν έδειξε οικογενειακό στιγμιότυπο στην πρώτη συναυλία του μετά την αίτηση διαζυγίου

03/10/25 3:32 μμ

Ο Κιθ Έρμπαν έδειξε οικογενειακό στιγμιότυπο στην πρώτη συναυλία του μετά την αίτηση διαζυγίου

Οι Ζέιν Μάλικ και Λούι Τόμλινσον θα επανενωθούν σε ταξιδιωτική σειρά

03/10/25 3:32 μμ

Οι Ζέιν Μάλικ και Λούι Τόμλινσον θα επανενωθούν σε ταξιδιωτική σειρά

Η Στίβι Νικς ερμήνευσε σε συναυλία το «Angel» για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια

03/10/25 3:31 μμ

Η Στίβι Νικς ερμήνευσε σε συναυλία το «Angel» για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια

Ανακυκλώνονται ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

03/10/25 3:30 μμ

Ανακυκλώνονται ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω κακοκαιρίας

03/10/25 3:25 μμ

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω κακοκαιρίας

Απομακρύνθηκε από την 10η θέση η Ελλάδα

03/10/25 3:24 μμ

Απομακρύνθηκε από την 10η θέση η Ελλάδα

Ο ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση τουρισμού Japan Travel Expo 2025

03/10/25 12:17 μμ

Ο ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση τουρισμού Japan Travel Expo 2025

Ένα πλοίο του στολίσκου Global Sumud Flotilla συνεχίζει την πορεία του προς τη Γάζα

03/10/25 12:15 μμ

Ένα πλοίο του στολίσκου Global Sumud Flotilla συνεχίζει την πορεία του προς τη Γάζα

Χένρι Κάβιλ: Επιστροφή στην προπόνηση για το «Highlander» με νάρθηκα

03/10/25 12:13 μμ

Χένρι Κάβιλ: Επιστροφή στην προπόνηση για το «Highlander» με νάρθηκα

Η σειρά «Peaky Blinders» επιστρέφει: Νέο spin-off με τη γενιά των Shelby του 1953

03/10/25 12:11 μμ

Η σειρά «Peaky Blinders» επιστρέφει: Νέο spin-off με τη γενιά των Shelby του 1953