«Ναρκοθετημένος από την απλή αναλογική ο δρόμος προς την κάλπη» – Το δίλημμα είναι «πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή πρωθυπουργός Τσίπρας;» Με αναφορές στις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ στις σεισμόπληκτες ... Περισσότερα

Μητσοτάκης

Epiloges.tv

Epiloges.tv

«Ναρκοθετημένος από την απλή αναλογική ο δρόμος προς την κάλπη» – Το δίλημμα είναι «πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή πρωθυπουργός Τσίπρας;»

Με αναφορές στις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας αλλά και στην οικονομία, η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε κομματική εκδήλωση στην Κοζάνη.

Αναφερόμενος στις συντάξεις και τους συνταξιούχους είπε πως «μειώσαμε 68 επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν στα μνημονιακά χρόνια και ειδικά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.Από ουραγοί στην ανάπτυξη, γίναμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη». Ακόμη αναφέρθηκε στην αύξηση 8% που ήδη εισπράττουν οι συνταξιούχοι και ανακοίνωσε ότι «αύριο θα έχω την ευκαιρία να εξαγγείλω μια ακόμα παρέμβαση, επειδή έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου».

Μιλώντας για την τραγωδία στην Τουρκία επεσήμανε: «Στρέφουμε τη σκέψη μας στους διασώστες και στους γιατρούς που έδωσαν μάχη στη δοκιμαζόμενη Τουρκία. Ήταν αυτοί που πήγαν νύχτα, όχι για να απειλήσουν, αλλά για να βοηθήσουν. Και έστειλαν το καλύτερο μήνυμα σε όσους θέλησαν να δηλητηριάσουν τον γειτονικό λαό με λόγια κατά της Ελλάδος. Δεν υπάρχει πιο ισχυρή εικόνα συμφιλίωσης ενός Έλληνα και ενός Τούρκου διασώστη να σώζουν μαζί ένα κορίτσι».

«Οι δικές μας «επιθέσεις», είναι επιθέσεις ανθρωπιάς. Αλλά, όπως είμαστε μια ισχυρή δύναμη ειρήνης, είμαστε και μια ισχυρή δύναμη αποτροπής», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.


Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η ΝΔ είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στον θάνατο των δύο πιλότων του F4-E Phantom II που κατέπεσε στην Ανδραβίδα. « Να υψώσω όμως το κεφάλι μου μπροστά σε όσους είναι ταγμένοι να υπερασπίζονται την εθνική μας ανεξαρτησία», είπε ο πρωθυπουργός.

“Σήμερα η Κοζάνη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που ακούγεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αντηχώντας από άκρη σε άκρη της χώρας, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει και τις εκλογές”, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

“Καθώς μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές, αυτό δεν είναι άλλο από το διπλό μήνυμα που εκπέμπει πια κάθε γωνιά της πατρίδος μας. Το μήνυμά της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης και πρωτοπόρας Νέας Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι Μακεδόνες είναι το έναυσμα της νίκης για να κάνουμε ακόμα πιο γερές τις βάσεις που θεμελιώσαμε και να κτίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για την όμορφη περιοχή σας, που πάντα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου”.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα σημαντικές αποφάσεις στήριξης τους καθώς και σημαντικές αποφάσεις για νέα εξοπλιστικά. Ακόμη επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι τώρα υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που κάποιοι δεν έβλεπαν και επεκτείνεται ο φράχτης του Έβρου που κάποιοι δεν ήθελαν.

Advertisement
Babis

«Κατατρεγμένοι άνθρωποι που μπαίνουν σε βάρκες που θα βουλιάξουν με το παραμικρό. Και η κυβέρνηση αυτή διαψεύδει ξένους και Έλληνες προπαγανδιστές. Ακόμα περιμένω τη συγγνώμη όσων διέλυσαν την πατρίδα μιλώντας για νεκρά παιδιά σε τάχα ελληνικό έδαφος. Με τη διαβόητη μικρή Μαρία να μην έχει υπάρξει και τον εγκέφαλο της σκευωρίας να έχει αποδειχθεί κοινός συκοφάντης», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «λυπάμαι για τη στάση των ιδίων κύκλων εκτός Ελλάδος. Προ ημερών πετύχαμε να γίνει επίσημη ευρωπαϊκή πολιτική η φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Ο κ. Τσίπρας πήγε στις Βρυξέλλες και ταξίδεψε εκεί για να καταγγείλει ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα του. Ποιος, αυτό που επί των ημερών του ήταν 14 θέσεις κάτω στη κατάταξη της δημοκρατίας μας. Επικεφαλής μιας κυβέρνησης που προ ημερών καταδικάστηκε επειδή το 2015 απέλυσε με ωμά κομματικά κριτήρια την επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Πρόκειται για πολιτικούς μονίμως διαμαρτυρόμενους, αδίκως περιφερόμενους, αλλά και μονίμως διαψευδόμενους».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ο δρόμος προς τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος ούτε ευθύς. Είναι ναρκοθετημένος από την απλή αναλογική, την εγκατέλειψαν πίσω τους ελπίζοντας στην ακυβερνησία. Στο σημείο αυτό, αυτή τη νάρκη πρέπει να την απενεργοποιήσουμε».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την ενθουσιώδη, όπως είπε, υποδοχή που του επιφύλαξαν και τόνισε πως η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει σε μεγαλύτερο ακόμα, χώρο για να χωρέσουν και αυτοί που έμειναν απέξω από την αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Συναγερμός για την εξαφάνιση του 44χρονου Σωτήρη Τσιπιλή

05/02/26 4:26 μμ

Σέρρες: Συναγερμός για την εξαφάνιση του 44χρονου Σωτήρη Τσιπιλή

Με τους νέους Διοικητές της 10ης Μ/Π ΤΠ και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών

05/02/26 4:15 μμ

Με τους νέους Διοικητές της 10ης Μ/Π ΤΠ και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών συναντήθηκε η Δήμαρχος Σερρών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστήνει τη γάτα που μετακόμισε στο Μαξίμου – «Ζωάρα η Κλειώ»

05/02/26 4:10 μμ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστήνει τη γάτα που μετακόμισε στο Μαξίμου – «Ζωάρα η Κλειώ»

Κυρ. Πιερρακάκης: Κερδίζουμε 800 εκατ. το χρόνο από το 2029 και μετά με τις πρόωρες αποπληρωμές χρέους

05/02/26 2:49 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης: Κερδίζουμε 800 εκατ. το χρόνο από το 2029 και μετά με τις πρόωρες αποπληρωμές χρέους

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα στο στρατόπεδο με την κατηγορία της κατασκοπείας

05/02/26 2:39 μμ

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα στο στρατόπεδο με την κατηγορία της κατασκοπείας

Δ. Μπάρκα: «Είμαι υπέρ του να γιορτάζουμε τον έρωτα - Έχω Άγιο Βαλεντίνο καθημερινά»

05/02/26 2:33 μμ

Δ. Μπάρκα: «Είμαι υπέρ του να γιορτάζουμε τον έρωτα – Έχω Άγιο Βαλεντίνο καθημερινά»

Π. Μαρινάκης: «Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής»

05/02/26 1:08 μμ

Π. Μαρινάκης: «Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής»

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Ρ. Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/26 1:02 μμ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ρ. Ερντογάν στην Άγκυρα

Δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος οι τραπεζικοί λογαριασμοί κορυφαίου συνδικαλιστή

05/02/26 12:47 μμ

Δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι τραπεζικοί λογαριασμοί κορυφαίου συνδικαλιστή

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics - Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

05/02/26 12:29 μμ

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics – Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Τα νέα τουριστικά spots - Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

05/02/26 2:28 μμ

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Το νέο τουριστικό video – Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη

05/02/26 12:08 μμ

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη