Καλαμάκια και αναδευτήρια, για τον κρύο καφέ και το ποτό τους, από φυσικό στέλεχος σιταριού, θα μπορούν πλέον να προμηθευτούν όσοι καταναλωτές θέλουν να συνεισφέρουν στη μείωση των πλαστικών μίας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Καλαμάκια και αναδευτήρια, για τον κρύο καφέ και το ποτό τους, από φυσικό στέλεχος σιταριού, θα μπορούν πλέον να προμηθευτούν όσοι καταναλωτές θέλουν να συνεισφέρουν στη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης.

Advertisement
 

 

H παραγγελία μπορεί να γίνει από Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Κιλκίς λίγο πριν την απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης.

«Το «Staramaki» είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί νέες παραγγελίες μέσω της ιστοσελίδας του ΕΔΩ ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφανος Καμπέρης από την ΚΟΙΝΣΕΠ που προωθεί το οικολογικό καλαμάκι ως ένα προϊόν το οποίο «καλλιεργείται και παράγεται στην Ελλάδα, στο Κιλκίς», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα ποντιακά- μνεία στην καταγωγή των περισσότερων κατοίκων της περιοχής!
Φυσικό καλάμι αντί για πλαστικό

Το προωθητικό πακέτο της ΚΟΙΝΣΕΠ περιλαμβάνει 100 «σταραμάκια» και 100 αναδευτήρια μέσα σε μια θήκη από φυσικό στέλεχος καλαμιού. «Δεχόμαστε τις πρώτες προ-παραγγελίες σε τιμή γνωριμίας (26 ευρώ) και στήριξης του εγχειρήματός μας προκειμένου να αξιολογήσουν όσοι το επιθυμούν, το προϊόν μας» σημειώνει ο κ. Καμπέρης διευκρινίζοντας ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε περίπου 1000 παραγγελίες μέσα στον Ιούνιο.

 

Advertisement
Το staramaki δεν μουλιάζει ούτε σε κρύο, ούτε σε ζεστό

Σημειώνεται ότι το «staramaki» λόγω της μη πορώδους του επιφάνειας, δεν μουλιάζει, ούτε με ζεστό ούτε με κρύο νερό και άρα μπορεί, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, να μείνει στον καφέ επί ώρες, σε αντίθεση με τα χάρτινα καλαμάκια που κυκλοφορούν στην αγορά προς αντικατάσταση του πλαστικού.

 

Το προωθητικό πακέτο της ΚΟΙΝΣΕΠ περιλαμβάνει 100 «σταραμάκια» και 100 αναδευτήρια μέσα σε μια θήκη από φυσικό στέλεχος καλαμιού στα 26 ευρω

Η ΚΟΙΝΣΕΠ μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί μόνο σε προωθητικές ενέργειες, όπως μιας μεγάλης εταιρείας, που αγόρασε 100.000 τεμάχια.

Ωστόσο, όπως δηλώνει ο κ. Καμπέρης, «δεν είναι μόνο ένα καλαμάκι, είναι ένα προϊόν που προέρχεται από την τοπική παραγωγή, που μπορεί να καλύψει μέρος της ζήτησης στην Ελλάδα, που δίνει θέσεις εργασίας στο Κιλκίς και αποτελεί μέρος μιας κίνησης κυκλικής οικονομίας, αφού έχουμε ζητήσει από τις καφετέριες του Κιλκίς, να μας δίνουν το υπόλειμμα του καφέ κι εμείς ως αντάλλαγμα, να τους δίνουμε δωρεάν staramakia».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

25/12/25 8:36 μμ

Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

25/12/25 8:21 μμ

Ένας 22χρονος νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων - Δείτε βίντεο

25/12/25 8:17 μμ

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων – Δείτε βίντεο

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

25/12/25 8:08 μμ

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

25/12/25 7:34 μμ

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

25/12/25 7:29 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες - video

25/12/25 7:21 μμ

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες – video

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

25/12/25 12:17 μμ

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

25/12/25 12:11 μμ

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης πεζής από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

25/12/25 12:01 μμ

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

25/12/25 11:54 πμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”

25/12/25 11:49 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”