Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20/12/2017 η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μια «φεγγαράδα… στην αλληλεγγύη» που συγκίνησε και έκλεψε τις εντυπώσεις 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20/12/2017 η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του «Ορφέα Σερρών» πραγματοποιήθηκε μια μαγική «Φεγγαράδα…. στην αλληλεγγύη». Η παράσταση μαύρου θεάτρου «Ο Φεγγαροσκεπαστής», ένα παραμύθι αλληλεγγύης από το ομώνυμο βιβλίο του Eric Puybaret, έκλεψε τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα μικρά παιδιά από τη σχολή χορού της Ναταλί Θεοδωρίδου, που καταχειροκροτήθηκαν για το πρόγραμμα που παρουσίασαν ενώ τα μηνύματα αλληλεγγύης από παιδικές φωνές έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης που έδωσε το «παρών» συνεχάρη θερμά τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση της εκδήλωσης. Επιπλέον τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύει διαρκώς την ευαισθησία της σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Περιφερειακός Σύμβουλος , αρμόδιος για θέματα υγείας, Αθανάσιος Μασλαρινός και η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Ευαγγελία Τανταλάκη.

Ο κ. Μασλαρινός τόνισε τα εξής : «Το ιδανικό της αλληλεγγύης είναι η συνδετική δύναμη μιας κοινότητας που οργανώνεται σε κοινωνία μέσω ενός πολιτεύματος. Είναι εκείνη η πολιτική πρακτική, εκείνος ο διαρκώς επιβεβαιούμενος αγώνας που καταβάλλουν οι πολίτες εγγυώμενοι ο ένας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του άλλου. Αυτό είναι που τους καθιστά πολίτες, το ότι δηλαδή είναι σε θέση αρχόμενοι εκ των ιδίων των εαυτών τους κι από την ίδια τους τη βούληση να κινούν το πολίτευμα και να εγγυώνται ότι η κοινωνία θα παραμείνει τέτοια, και δεν θα ολισθήσει στην αδιαφορία της οικειοπραγίας και στην επιστροφή σε φυσικούς νόμους επιβολής του Δικαίου του ισχυρότερου.
Είναι σπουδαίο το ότι ονομάστηκε έτσι αυτή η ημέρα, διότι υπενθυμίζει κάτι που συχνά λησμονείται, πως ο κίνδυνος που συνοδεύει την κρίση είναι–πέραν της φυσικής εξαθλίωσης των πολιτών–οι πολίτες να μετατραπούν σε υπηκόους, το πολίτευμα να λαβωθεί ανεπανόρθωτα και οι συνταγματικές εγγυήσεις να καταπατηθούν (όπως καθημερινώς πλέον επιβεβαιώνουν αποφάσεις ανώτατων δικαστικών οργάνων για αντισυνταγματικά και παράνομα μέτρα που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια). Όλα αυτά τείνουν να μετατρέψουν την κοινωνία μας σε κονίστρα αρένας, κι η αλληλεγγύη είναι το ανάχωμα σε μια τέτοια πορεία.
Καλή επιτυχία στην εκδήλωση! Καλές γιορτές!».

Η Ευαγγελία Τανταλάκη από την πλευρά της τόνισε πως όλοι οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των Σερραίων πολιτών, προσπαθώντας να τους εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκτός όμως από την παροχή υψηλών υπηρεσιών προς τους πολίτες, ο ρόλος της υπηρεσίας είναι απολύτως ενεργός και σε ζητήματα ευαισθητοποίησης για σημαντικά θέματα όπως εν προκειμένω αυτό της αλληλεγγύης. «Με τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων η Διεύθυνσή μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο και το κοινωνικό της πρόσωπο» κατέληξε η κ. Τανταλάκη.

Από το Γραφείο Τύπου του
Αντιπεριφερειάρχη
 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου