Πέντε δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα με στόχο την άμβλυνση των δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην υγεία και την οικονομία προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πέντε δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα με στόχο την άμβλυνση των δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην υγεία και την οικονομία προτείνει ο πρόεδρος της Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος με παρέμβασή του σε έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Ant1 για τον κορονοϊό.

Advertisement
 

 

Ο κ. Μίχαλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι πρέπει να εξεταστούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα και δράσεις:

 

1. Το «κούρεμα» των χρεών του συνόλου των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και όχι η απλή παράταση των υποχρεώσεών τους στο μέλλον, καθώς αυτές όχι μόνο δεν πρόκειται να απομειωθούν, αλλά θα αυξάνονται συνεχώς εν μέσω της μεγάλης ύφεσης που διανύουμε.

2. Η παρέμβαση της Πολιτείας προς τις εμπορικές τράπεζες για ουσιαστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια που καταβάλει σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Αντ αυτού έχουν διαπιστώσει την αρνητική τους στάση ακόμη και για την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν προωθηθεί από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση.

3. Η διασφάλιση από μέρους της ελληνικής Πολιτείας των ευρωπαϊκών κονδυλίων άνω των 30 δισ ευρώ για την χώρα μας, που έχουν προεγκριθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, καθώς ήδη ακούγονται φωνές για προνομιακή μεταχείριση των βόρειων χωρών στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισιτίσουμε την προσοχή στους αρμοδίους και για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για την μείωση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και η επικείμενη διανομή εμβολίων για τον κορονοϊό.

 

4. Να αποκλειστεί κάθε σκέψη για επιβολή νέων μνημονίων και να διασφαλιστεί ταυτόχρονα η δημοσιονομική χαλάρωση που είναι άκρως αναγκαία για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας αυτή την δύσκολη περίοδο.

5. Να διατεθούν άμεσα, επαρκή κονδύλια για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, όπως άλλωστε προτείνει και η επιστημονική κοινότητα . Η απόφαση για καθολικό lockdown, από μόνη της, είμαστε βέβαιοι ότι δεν αποτελεί πανάκεια ούτε για τον περιορισμό της νόσου, πολύ δε περισσότερο για την επιβίωση των επιχειρήσεων.

 

Advertisement
MEGA

Ο κ. Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση σε ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπροσώπους της επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας, χωρίς παλινωδίες και αποκλεισμούς, τονίζοντας ότι σε ζητήματα οικονομίας και αγοράς η γνώμη των παραγωγικών τάξεων θα πρέπει να ακούγεται και να συνεκτιμάται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την επιστημονική κοινότητα στα ζητήματα της νόσου.

Στην εξαιρετικά δυσμενή περίοδο της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που διανύουμε είναι άκρως αναγκαία η συνένωση δυνάμεων και η κοινή δράση. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

 

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

17/12/25 8:52 πμ

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

17/12/25 8:46 πμ

Στις Σέρρες αύριο Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

17/12/25 8:44 πμ

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

16/12/25 11:46 μμ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

16/12/25 11:42 μμ

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

16/12/25 11:40 μμ

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πως να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

16/12/25 11:38 μμ

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πώς να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

16/12/25 11:33 μμ

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας