Την αύξηση των δικαιούχων σε 300.000 για το κοινωνικό μέρισμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Μετέωρα. Όπως δήλωσε οι τελικοί ωφελούμενοι του κοινωνικού μερίσματος θα είναι περισσότεροι από ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την αύξηση των δικαιούχων σε 300.000 για το κοινωνικό μέρισμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Μετέωρα. Όπως δήλωσε οι τελικοί ωφελούμενοι του κοινωνικού μερίσματος θα είναι περισσότεροι από 1 εκατ.

Advertisement
 

 

 

Τον θαυμασμό του στους πρώτους μοναχούς οι οποίοι εγκαθίδρυσαν τον μοναχισμό «σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους», «στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης» εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε δύο ιστορικές Μονές των Μετεώρων, τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», και τη Μονή Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα από τον ιερό αυτόν τόπο, ο Πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας «ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, ώστε η χαρά του Χριστού να φτάσει σε κάθε σπίτι».

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο μεγαλύτερο, μετά το Άγιο Όρος, μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Κατά την επίσκεψή του, εκεί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της μοναστικής κοινότητας, δηλώνοντας τη στήριξή του στο έργο που επιτελούν οι μοναχοί και οι μοναχές.

«Με κατάνυξη και συγκίνηση βρίσκομαι ξανά σε έναν τόπο ιερό, αλλά και ευλογημένο ταυτόχρονα. Έναν τόπο όπου η δύναμη της πίστης, δάμασε την αγριότητα της φύσης και αναρωτιόμουν, καθώς περπατούσα σήμερα μέσα στο μοναστήρι, πόση δύναμη ψυχής και πίστης χρειάζονταν οι πρώτοι μοναχοί οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους για να βρεθούν στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης και να εγκαθιδρύσουν εδώ τον μοναχισμό των Μετεώρων» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Advertisement
Family Kitchen

Τα Μετέωρα ανήκουν στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ως διατηρητέο μνημείο της Ανθρωπότητας, και στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στη μοναστική κοινότητα την ανάγκη να αναδειχθεί αυτή η κληρονομιά. «Τα Μετέωρα είναι ένας φάρος Ορθοδοξίας, είναι όμως ταυτόχρονα, και ένα ένας πόλος προσέλκυσης πιστών, αλλά και επισκεπτών, από όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου. Και θέλω να γνωρίζετε ότι ως Πρωθυπουργός θα στηρίξουμε αυτό τον τόπο, θα τον αναδείξουμε περισσοτερο, θα τον καταστήσουμε ακόμα πιο εύκολα επισκέψιμο, χωρίς όμως ποτέ να αλλοιώσουμε τον μοναδικό πολιτιστικό, αλλά και φυσικό του χαρακτήρα» υπογράμμισε.

Advertisement
ΔΕΗ

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Πολιτισμού εκπονεί ήδη το Σχέδιο Διαχείρισης των Μετεώρων, προκειμένου να υπάρξει ειδική μέριμνα για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τις λοιπές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, όπως η αναρρίχηση και η πεζοπορία ταυτόχρονα και με την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη που παρέχουν στο έργο των μοναχών ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης, όχι από υποχρέωση, όπως είπε- αλλά «επειδή συναισθάνονται και αυτοί την τεράστια ευθύνη να προσθέσουν μία μικρή ψηφίδα σε μία ιστορική διαδρομή αιώνων» και τόνισε: «Αυτό είναι και το δικό μας χρέος, αυτό είναι και το δικό μας βάρος και όταν επισκέπτεται κάνεις αυτούς τους τόπους, το βάρος της Ιστορίας δεν μπορεί να μην βάζει και την δική μας μικρή -εκ των πραγμάτων- διαδρομή στη δική της σωστή διάσταση».

Καταλήγοντας, ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ «χρόνια πολλά, καλές γιορτές, να έχουμε μία καλή και ευλογημένη χρονιά για τον τόπο μας, για κάθε συμπολίτη μας», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας: «Αυτούς πρέπει να σκεφτόμαστε και για αυτούς πρέπει να νοιαζόμαστε ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, ώστε η χαρά του Χριστού να φτάσει σε κάθε σπίτι και να φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε.

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο