Το μήνυμα πως η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από συναινέσεις και όχι από ακραίες αντιπαραθέσεις έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.   «Στον ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το μήνυμα πως η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από συναινέσεις και όχι από ακραίες αντιπαραθέσεις έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

 

«Στον καθρέφτη της αναθεωρητικής διαδικασίας φαίνονται οι διαθέσεις του κάθε κόμματος. Ποιος θέλει να πάει η πατρίδα μπροστά και ποιος να μείνει καθηλωμένη. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το σύνταγμα δείχνει ποιος είναι προοδευτικός και ποιος εκφράζει τη συντήρηση» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα ως μοχλό για το κομματικό του συμφέρον. Η Βουλή έχει μεταβληθεί σε μια ρευστή πολιτική μάζα. Αν σας ενοχλεί ο όρος «κυβέρνηση-κουρελού», πώς αλλιώς να ονομάσουμε την κατάσταση όπου βουλευτές ανταλλάσσουν τις συνειδήσεις τους με καρέκλες» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο διαφορετικές πλειοψηφίες. Η ομάδα των 145 που είναι μειοψηφία και η ομάδα των 151 που είναι ειδικού σκοπού και εναλλάσσονται και επιστρατεύονται για να μετατρέψουν μια μειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλειοψηφία τριγύριζα» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το Σύνταγμα είναι η πυξίδα της δημοκρατίας μας και ορίζει όλες τις πτυχές της χώρας, διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, και σημείωσε πως η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί κορυφαία στιγμή για το Κοινοβούλιο και ώρα ευθύνης για όλους. «Δεν πρέπει να αποτελέσει μια χαμένη ευκαιρία», υπογράμμισε.

Το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον είναι πρωτοφανές, προσέθεσε και επισήμανε πως εδώ και 10 χρόνια η πατρίδα μας μαστίζεται από κρίση. «Ο λαϊκισμός έγινε εργαλείο για κατάχρηση εξουσίας. Το πολίτευμα αμφισβητήθηκε. Έτσι αυτή η διαδικασία έχει και χαρακτήρα αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μιας αναγέννησης» ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως μια γενναία τολμηρή αναθεώρηση είναι προϋπόθεση να προχωρήσουμε μπροστά και τόνισε πως η ΝΔ αντιμετωπίζει τη διαδικασία ως οδηγό για τις αλλαγές. «Έχουμε καταθέσει προτάσεις για αναθεώρηση σε 59 άρθρα. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να τις αντιμετωπίσει με καλό πνεύμα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Advertisement
MEGA

 

[newsbeast.gr]

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video