Μια ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Μια ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, που έγινε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων λόγω covid.

Advertisement
 

Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο “Μακεδονία” μπορεί να το πούμε και καινούργιο, είπε, αφού τα πάντα έχουν νέα μορφή και ιδιαίτερα ο νέος εντυπωσιακός τερματικός σταθμός, που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αεροδρομίου.

Το νέο, πλέον, αεροδρόμιο προσφέρει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών ετησίως και αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές στο αεροδρόμιο και τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε, ακόμα, ότι υπήρξαν “αναταράξεις”, “καταιγίδες” και “κενά αέρος” που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων, αναφερόμενος στην κριτική και τη στάση της αντιπολίτευσης.

“ Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα”

«Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχήθηκε να είναι “καλορίζικα” το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή, αλλά, κυρίως, χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους.

Advertisement
MEGA

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά, επιτέλους, το αεροδρόμιο που της αξίζει»

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους το αεροδρόμιο που της αξίζει», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως η επένδυση της Fraport μόνο στο αεροδρόμιο »«Μακεδονία» έφτασε τα 100.000.000 ευρώ και από φέτος συνεργάζεται με 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες και συνδέθηκε με 8 πρόσθετους διεθνείς αεροπορικούς προορισμούς.

Συνολικά η επένδυση στα 14 αεροδρόμια ανήλθε σε 440.000.000 ευρώ και αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μεγεθύνοντας την τουριστική φήμη της Ελλάδας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

15/11/25 10:06 πμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

15/11/25 10:02 πμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

15/11/25 10:01 πμ

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

15/11/25 9:44 πμ

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε σηπτική δεξαμενή

15/11/25 9:49 πμ

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε δεξαμενή

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

15/11/25 9:42 πμ

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

Τι είναι η μέθοδος Heimlich (Χάιμλιχ) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

15/11/25 9:39 πμ

Τι είναι η μέθοδος Χάιμλιχ (Heimlich) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

15/11/25 9:37 πμ

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

15/11/25 9:30 πμ

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – Πέντε επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

15/11/25 9:20 πμ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – 5 επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

Κ. Γκιλφόιλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

15/11/25 8:46 πμ

Κ. Γκιλφόιλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων

15/11/25 8:41 πμ

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων