«Σήμερα η Δημοκρατία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ» Το μήνυμά του για τη συμπλήρωση 47 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σ’ αυτό, ο πρωθυπουργός ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Σήμερα η Δημοκρατία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ»

Advertisement
 

Το μήνυμά του για τη συμπλήρωση 47 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σ’ αυτό, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην πανδημία του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι «χτυπάει μόνο τους ανεμβολίαστους», ξεκαθαρίζοντας ότι «συνεπής πολίτης είναι ο εμβολιασμένος πολίτης».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σήμερα, η Δημοκρατία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ. . Έμεινε όρθια απέναντι στα κύματα του λαϊκισμού».

Αναλυτικά το μήνυμα του Πρωθυπουργού:

Η Ελλάδα γιορτάζει, σήμερα, 47 χρόνια δημοκρατικής πορείας. Προσθέτει έτσι, μία ακόμη σελίδα στο πιο μεγάλο κεφάλαιο πολιτικής ομαλότητας της Ιστορίας της. Και, καθώς η φετινή Ημέρα της Δημοκρατίας, συμπίπτει με τους δύο αιώνες ελεύθερης ζωής του Έθνους και με τα 40 χρόνια της ευρωπαϊκής του εμπειρίας, η πατρίδα μας αποκτά τρία ορόσημα της δύσκολης διαδρομής που έχει διανύσει. Αλλά και τρεις πυξίδες για την κατεύθυνση που καλείται να ακολουθήσει στο σήμερα και το αύριο.

Η 24η Ιουλίου είναι αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης. Ταυτόχρονα, όμως, είναι ενταγμένη και στη συλλογική συνείδηση ως μία σταθερά αναστοχασμού. Ως πεδίο προβληματισμού για μία καλύτερη ζωή στον παρόντα χρόνο. Και ως πυροδότης νέων αναζητήσεων για μία πληρέστερη Δημοκρατία και μία ακόμη πιο ανοιχτή κοινωνία. Αποτελεί, συνεπώς, επέτειο με επίκαιρα μηνύματα το περιεχόμενο των οποίων σταθερά ανανεώνουν τα ζητούμενα των καιρών.

Στα πολλά χρόνια που κύλησαν από τον Ιούλιο του 1974, η ενότητα των Ελλήνων, η προσήλωση στους θεσμούς, οι σωστές επιλογές της κορυφής και η υπεύθυνη δράση της βάσης ήταν που οδήγησαν τη χώρα μπροστά. Αντίθετα, όταν οι αρχές αυτές παραβιάστηκαν, ο τόπος καθηλώθηκε. Έχουμε χρέος, λοιπόν, να τις επαναφέρουμε στο προσκήνιο αξιοποιώντας το απόσταγμα του παρελθόντος με τον δυναμισμό του παρόντος! Είναι ο δρόμος που επέλεξε η Ελλάδα, εδώ και δύο χρόνια.

Σήμερα, η Δημοκρατία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ. Εξοστράκισε με δικαιοσύνη τους σκοτεινούς εχθρούς της. Έμεινε όρθια απέναντι στα κύματα του λαϊκισμού και πιστή στους κανόνες του Κοινοβουλευτισμού, του διαλόγου και των δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, κλείνει την πόρτα σε κάθε εθνική απειλή με την ισχυρή άμυνα και την ενεργητική της διπλωματία. Την κρατά, ωστόσο, ορθάνοιχτη στην αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της χώρας, στην ανάπτυξη και τη συνοχή της κοινωνίας της.

Ύστερα από 47 χρόνια, ο συνδυασμός της ελευθερίας με την ατομική υπευθυνότητα αναβαπτίστηκε ως νικηφόρο δίδαγμα στην πολύμηνη μάχη με την πανδημία. Τώρα όμως, μας καλεί να το μετατρέψουμε σε συλλογική στάση για την έξοδο από αυτήν. Και, καθώς η προσωπική συμπεριφορά αναδεικνύεται σε καταλύτη της κοινωνικής επιτυχίας, το μήνυμα είναι σαφές: Συνεπής πολίτης είναι ο εμβολιασμένος πολίτης!

Advertisement
ΔΕΗ

Στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης και τα δεδομένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν ήδη αποδείξει την ασφάλεια των εμβολίων. Όταν, λοιπόν, οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο κορονοϊός χτυπά, πλέον, μόνον τους ανεμβολίαστους, δεν υπάρχει χώρος για διπρόσωπες τοποθετήσεις. Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία. Και οι ψεύτικοι φόβοι ανήκουν σε ψεύτικους κόσμους. Άρνηση στο εμβόλιο, συνεπώς, σημαίνει άρνηση στην υγεία και στην πρόοδο των πολιτών.

Η Πολιτεία εξαντλεί κάθε περιθώριο πειθούς. Οφείλει, ωστόσο, να προνοεί για την επόμενη μέρα. Να σέβεται τους λιγότερους, χωρίς όμως να στερεί ελευθερίες από τους πολύ περισσότερους. Και να τηρεί το Σύνταγμα, το οποίο αναθέτει σε όλους το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Μόνο έτσι το τέλος της πανδημίας θα σημάνει την αρχή μιας νέας ευημερίας. Αυτής, που θα φέρει το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», αυξάνοντας την απασχόληση και τον δημόσιο πλούτο της χώρας.

Ενωμένοι οι Έλληνες υποδεχόμαστε και φέτος την 24η Ιουλίου, μετουσιώνοντας την εμπειρία σε εθνική αυτοπεποίθηση και ενεργό αισιοδοξία. Τα βήματά μας οδηγούν, πλέον, μόνο μπροστά. Και οι στόχοι μας κοιτούν μόνο ψηλά!

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουλή - ν/σ για ΕΔ - Αθ. Δαβάκης: Τέλος στον βαθμολογικό πληθωρισμό

19/12/25 11:31 μμ

Βουλή – ν/σ για ΕΔ – Αθ. Δαβάκης: Τέλος στον βαθμολογικό πληθωρισμό

Γαλλία: Σε πρωτόγνωρα ύψη κινείται το δημόσιο χρέος το οποίο τον Σεπτέμβριο ανήλθε στα 3,482 τρισεκ. ευρώ, δηλαδή στο 117,4% του ΑΕΠ

19/12/25 11:19 μμ

Γαλλία: Σε πρωτόγνωρα ύψη κινείται το δημόσιο χρέος το οποίο τον Σεπτέμβριο ανήλθε στα 3,482 τρισεκ. ευρώ, δηλαδή στο 117,4% του ΑΕΠ

Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι από την αρχή του Φλεβάρη

19/12/25 11:16 μμ

Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι από την αρχή του Φλεβάρη

Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο

19/12/25 11:11 μμ

Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο

Για τεκτονικές μετακινήσεις των «πλακών» του καπιταλισμού και ένα σύστημα που «αλλάζει δέρμα» έκανε λόγο ο υποδιοικητής της ΤτΕ, Θ. Πελαγίδης

19/12/25 11:09 μμ

Για τεκτονικές μετακινήσεις των «πλακών» του καπιταλισμού και ένα σύστημα που «αλλάζει δέρμα» έκανε λόγο ο υποδιοικητής της ΤτΕ, Θ. Πελαγίδης

Σοκ στις Σέρρες: Σύλληψη καθηγητή μετά από καταγγελία 17χρονης μαθήτριας για παρενόχληση

19/12/25 9:45 μμ

Σοκ στις Σέρρες: Σύλληψη καθηγητή μετά από καταγγελία 17χρονης μαθήτριας για παρενόχληση

Χριστουγεννιάτικες διακοπές: Πώς να ασφαλίσουμε το σπίτι μας από κλοπές - video

19/12/25 9:33 μμ

Χριστουγεννιάτικες διακοπές: Πώς να ασφαλίσουμε το σπίτι μας από κλοπές – video

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Μητρόπολης Σερρών- video

19/12/25 9:27 μμ

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Μητρόπολης Σερρών – video

Πακέτα φαγητού δώρισε η κοινωνική κουζίνα του Δήμου Σερρών στην Ηλιαχτίδα - video

19/12/25 9:21 μμ

Πακέτα φαγητού δώρισε η κοινωνική κουζίνα του Δήμου Σερρών στην Ηλιαχτίδα – video

Σέρρες: Εντυπωσίασε το κοινό το αφιέρωμα στον Elvis Presley - video

19/12/25 9:06 μμ

Σέρρες: Εντυπωσίασε το κοινό το αφιέρωμα στον Elvis Presley – video

Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα - Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ

19/12/25 9:50 μμ

Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα – Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ

Το 93% όσων κινούνται στους δρόμους... φοβάται την επικίνδυνη συμπεριφορά των υπολοίπων, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα της VINCI Autoroutes

19/12/25 9:49 μμ

Το 93% όσων κινούνται στους δρόμους… φοβάται την επικίνδυνη συμπεριφορά των υπολοίπων, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα