Ο 37χρονος ιερέας που χθες έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες της Μονής Πετράκη ήταν γνωστός στην κοινωνία της Βέροιας και μάλιστα το 2015 είχε πρωταγωνιστήσει σε καβγά με έναν δημοσιογράφο. ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο 37χρονος ιερέας που χθες έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες της Μονής Πετράκη ήταν γνωστός στην κοινωνία της Βέροιας και μάλιστα το 2015 είχε πρωταγωνιστήσει σε καβγά με έναν δημοσιογράφο.

«Ο πρωταγωνιστής του βίντεο που δείξατε με τον καβγά με τον ιερέα είμαι εγώ. Πριν έξι χρόνια ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα γύρισμα στην εκκλησία και βρεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία σε μια ιεραποστολή μάλλον για ανθρωπιστικούς λόγους. Βρισκόταν στη Λιβύη, εκεί ήταν διάκονος και τελικά χειροτονήθηκε ιερέας. Όταν γύρισε στην Ελλάδα τοποθετήθηκε σε ένα χωριό κοντά στη Βέροια, όπου κατοικούν πρόσφυγες, εξαιρετικά φιλήσυχοι», εξήγησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρολίδης.

Στη συνέχεια περιέγραψε τι συνέβη.

«Στις 31 Μαΐου το 2015 βρέθηκα στο χωριό αυτό για να κάνουμε ένα ρεπορτάζ λαογραφικού χαρακτήρα. Επειδή ήταν και εύκολο ρεπορτάζ πήρα μαζί μου και δύο νέα παιδιά, σπουδαστές δημοσιογραφίας. Είχαμε μπει στην εκκλησία να κάνουμε το ρεπορτάζ, και εκεί που γινόταν η Θεία Λειτουργία, διεκόπη και ο παπάς άρχισε να λογομαχεί με τον ψάλτη. Όταν πήγαμε να φύγουμε μας ζήτησαν το υλικό από την κάμερα και δε μας άφηναν να φύγουμε. Μέσα σε λίγα λεπτά το προαύλιο μετατράπηκε σε Φαρ Ουέστ. Ένας από το περιβάλλον του ιερέα έπιασε την κοπέλα που είχα μαζί μου από το λαιμό επειδή τραβούσε φωτογραφίες, ο ιερέας επιτέθηκε στο νεαρό που είχα μαζί μου με την κάμερα. Πρώτη φορά τον γνώρισα τότε, και έπαθα σοκ. Δεν ήξερα ποιον να προστατεύσω. Χτυπούσε την καμπάνα για να έρθει στο σημείο κόσμος, ότι τάχαμου απειλείται η εκκλησία. Υπήρχε κόσμος με το μέρος του. Από αυτό το επεισόδιο ξεκίνησε η διαδικασία της καθαίρεσής του», συνέχισε.

Advertisement
MEGA

Μονή Πετράκη: Πιτσιρικάδες είπαν ότι τα τσιγαριλίκια τούς τα έδινε ο παπάς
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην περίπτωση των ναρκωτικών.

«Ο ιερέας αυτός τέθηκε σε αργία μετά από αυτό το επεισόδιο, επανήλθε και τοποθετήθηκε σε άλλη ενορία, μέχρι που το 2018, στις 14 Ιουνίου, ήρθε αστυνομικό δελτίο ότι ιερέας συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. Σε έναν αστυνομικό έλεγχο είχαν βρει κάτι πιτσιρικάδες που είχαν τσιγαριλίκια. Αυτοί οι πιτσιρικάδες είπαν ότι τους τα έδινε ο παπάς. Άρχισαν να παρακολουθούν τον παπά, τον συνέλαβαν κάποια στιγμή και βρέθηκε στην κατοχή του και μικροποσότητα κοκαΐνης», κατέληξε ο Δημήτρης Καρολίδης.

Πηγή .newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρμελάδα σύκο

26/08/25 12:02 πμ

Μαρμελάδα σύκο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

25/08/25 11:57 μμ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

25/08/25 11:50 μμ

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:30 μμ

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:29 μμ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα τροπή στην υπόθεση – Θα κατονομάσει τον δολοφόνο του Παναγιώτη

25/08/25 11:24 μμ

Βόλος: Ο 13χρονος γιος πάλεψε με τον πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

25/08/25 11:12 μμ

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

25/08/25 11:03 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά - Τι υποστήριξαν

25/08/25 11:00 μμ

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά – Τι υποστήριξαν

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

25/08/25 10:55 μμ

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

25/08/25 10:47 μμ

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

25/08/25 10:38 μμ

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων