Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι που εξαπέλυσε ένας ιερέας κατά επτά Μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη. Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση και οδηγήθηκε στην ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι που εξαπέλυσε ένας ιερέας κατά επτά Μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη. Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Advertisement
 

Πρόκειται για τον ιερέα Θ.Κ., σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, ο οποίος φέρεται να ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Σύμφωνα μ επληροφορίες, ο 37χρονος ιερέας επιτέθηκε κατά μητροπολιτών, δικηγόρων και προσωπικού στέλνοντας 10 ανθρώπους στο νοσοκομείο.

Μονή Πετράκη: Τα πρώτα λόγια του δράστη – «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν»
Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη, μίλησε για τους λόγους της επίθεσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ιερέας που έχει συλληφθεί φέρεται να είπε: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης έκανε λόγο για σκευωρία σχετικά με την υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλεκόταν.

Ο ιερέας είχε συλληφθεί πριν από περίπου 2 χρόνια για υπόθεση ναρκωτικών στην Ημαθία και είχε παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν είχε ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Μάλιστα, ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ κάτοικοι από την Αγία Βαρβάρα (περιοχή κοντά στη Βέροια) είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του ιερέα και έτσι πήρε μετάθεση για το Καλοχώρι Ημαθίας όπου συνελήφθη για την υπόθεση των ναρκωτικών.


Μονή Πετράκη: Πώς έγινε η επίθεση με το βιτριόλι

Ο ιερέας βρισκόταν στη Μονή Πετράκη για το Συνοδικό Δικαστήριο, όπου εκεί του γνωστοποιήθηκε η καθαίρεσή του.

Λόγω της απόφασης, ο ιερέας που είχε κρυμμένο ένα μπουκάλι με βιτριόλι, έριξε το καυστικό υγρό στους 7 Μητροπολίτες που βρίσκονταν στο χώρο και τραυματίζοντάς τους.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, ‘Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα.

Από την επίθεση επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αποφύγαμε τα χειρότερα

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό από όλες τις απόψεις. Είδα όλους έναν ένα έναν από τους αδερφούς αρχιερείς και τον γραμματέα των δικαστηρίων. Η κατάστασή τους ήταν δύσκολη, ξεπεράστηκαν τα πρώτα εμπόδια, δύο ή τρεις αρχιερείς είναι εκείνοι που χρειάζονται ακόμα κόπο για να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους. Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως και ο γραμματέας των δικαστηρίων» είπε σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που βρέθηκε στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» όπου και νοσηλεύονται οι Μητροπολίτες.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό προσωπικό, στον υπουργό Υγείας, στην υπουργό κυρία Κεραμέως, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωθυπουργό που τηλεφώνησε και τον οικουμενικό πατριάρχη, οι οποίοι συνέχεια τηλεφωνούν. Αυτό σαν γεγονός πρέπει να μας προβληματίσει και να διερωτηθούμε γιατί έγινε, ποιοι δεν πρόσεξαν, πού είναι οι ευθύνες και να λάβουμε τα μέτρα μας».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του:

Κικίλιας: Τραγικό γεγονός
Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη.

Όπως σημείωσε, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι τέσσερις θα παραμείνουν εκεί και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

«Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης, και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας.

Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός. Εμείς, αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα, είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», σημείωσε στη συνέχεια για να καταλήξει πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.

Advertisement

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου
Τη βαθιά λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο.

Κατά την επικοινωνία τους, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κκ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παρέχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Δικηγόρος ιερέα: Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν 1,5 μήνα
«Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας» τόνισε στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης ο συνήγορος του δράστη της επίθεσης με καυστικό υγρό εναντίον 7 μητροπολιτών και τριών πολιτών στη Μονή Πετράκη, δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο δικηγόρος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους και είπε ότι ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει και την Αρχιεπισκοπή, τον Μητροπολίτη Βέροιας και τους πολίτες της ενορίας του ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα και πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία, όπως λέει, είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων στην κλινική των Σερρών.

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, και λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί» είπε.


«Έχει το ακαταλόγιστο ως ποινικός δράστης» είπε και πρόσθεσε πως του εκμυστηρεύτηκε πως το καυστικό υγρό το προόριζε για τον εαυτό του.

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς» είπε.

Ακόμα είπε ότι «θα αποδείξουμε το λόγο για τον οποίο βγήκε εκτός εαυτού» και αναφέρθηκε στην υπόθεση περί ναρκωτικών στην οποία ενεπλάκη το 2018, η οποία ποινικά είχε κλείσει και δεν είχε σχέση ενώ αναφέρθηκε τους ισχυρισμούς του ιδίου ότι ήταν σκευωρία.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρός 7χρονος από φωτιά στο σπίτι του – Στο νοσοκομείο ο 5χρονος αδελφός και ο πατέρας του

26/12/25 10:12 πμ

Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρός 7χρονος από φωτιά στο σπίτι του – Στο νοσοκομείο ο 5χρονος αδελφός και ο πατέρας του

Η δασκάλα Παναγιώτα Διαμαντή από τα Φουρνά Ευρυτανίας ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου

26/12/25 10:04 πμ

Η δασκάλα Παναγιώτα Διαμαντή από τα Φουρνά Ευρυτανίας ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου

Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

25/12/25 8:36 μμ

Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

25/12/25 8:21 μμ

Ένας 22χρονος νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων - Δείτε βίντεο

25/12/25 8:17 μμ

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων – Δείτε βίντεο

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

25/12/25 8:08 μμ

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

25/12/25 7:34 μμ

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

25/12/25 7:29 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες - video

25/12/25 7:21 μμ

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες – video

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

25/12/25 12:17 μμ

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

25/12/25 12:11 μμ

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης πεζής από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

25/12/25 12:01 μμ

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα