Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
11.5 C
Serres

Μόσιαλος: Δεν πρέπει να γίνει νέο lockdown – H Ελλάδα έχει περιθώριο να περιορίσει τα κρούσματα

Στις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο lockdown αναφέρθηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, που παρουσιάζουν πολύ υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά, ανέφερε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.
Μιλώντας στο Mega, ο ίδιος αναφέρθηκε στις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.
Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι στη χώρα μας το σύνολο των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό που ανακοινώνεται, καθώς τα τεστ είναι περιορισμένα και δεν μπορεί να εξεταστεί ένα μεγαλύτερο δείγμα που θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό για την κατάσταση που επικρατεί.
Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε και στους τρόπους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, σημειώνοντας πως λόγω του καιρού η Ελλάδα έχει ακόμα το περιθώριο να περιορίσει τα κρούσματα κορωνοϊού.
«Είναι γνωστή η συμπεριφορά που θα πρέπει να ακολουθήσουμε: χρήση της μάσκας, τήρηση των αποστάσεων, πλύσιμο των χεριών και καλός αερισμός των κλειστών χώρων» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του London School of Economics, συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από την πολιτεία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου και παρατηρούνται συχνά φαινόμενα συνωστισμού.
«Δεν θα πρέπει να γίνει νέο lockdown, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την υγεία» πρόσθεσε ο κ. Μόσιαλος, εξηγώντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα νοσοκομεία της χώρας. «Η ευθύνη όλων είναι μεγάλη. Έχουμε όμως χρόνο για να αποφύγουμε αναπόφευκτες καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε ένα καθολικό lockdown» συμπλήρωσε ο καθηγητής του LSE.
 


Babis


ΕλλάδαΜόσιαλος: Δεν πρέπει να γίνει νέο lockdown – H Ελλάδα έχει περιθώριο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Περιπτώσεις που η ασφαλιστική σου μπορεί να αρνηθεί την αποζημίωση και πώς να το αποφύγεις

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, που η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να...

Από τη Γη στο Ποτήρι: Η Διαδρομή του Γλυκάνισου του Ούζου Πλωμαρίου

Ο γλυκάνισος είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν 30 Απριλίου

Σήμερα 30 Απριλίου και σύμφωνα το εορτολόγιο είναι ...

Φάρσα το μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το μήνυμα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού,...

Τελευταία Νέα