Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών πρόκειται να οργανώσει την 15η παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών με τον τίτλο «Μουσικοί από τα θρανία» την Κυριακή 6 Απριλίου 2025 και ώρα 20.00 μ.μ.. Πρόκειται ... Περισσότερα

«Μουσικοί από τα θρανία»: Παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών από τον όμιλο Ορφέας

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών πρόκειται να οργανώσει την 15η παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών με τον τίτλο «Μουσικοί από τα θρανία» την Κυριακή 6 Απριλίου 2025 και ώρα 20.00 μ.μ..

Πρόκειται για μία εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο της την ανάδειξη, προβολή και προώθηση ταλαντούχων Σερραίων μουσικών, κάτι που είναι από τους πρωταρχικούς στόχους του «Ορφέα».Εκπληρώνοντας αυτό τον σκοπό ο Ορφέας ,καθιέρωσε από το 1998,την παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών.

Από την ίδρυσή του το 1905 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών αποτελεί φωτεινό φάρο πολιτισμού, εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια τις Σέρρες και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Με τη μουσική, το θέατρο, τον χορό και τις αμέτρητες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο Όμιλος έχει καταφέρει να ενώσει γενιές, να διατηρήσει την παράδοση ζωντανή και να εμπνεύσει το μέλλον.

Advertisement
Babis

Τα 120 αυτά χρόνια είναι μια πορεία γεμάτη δημιουργία, αφοσίωση και αγάπη για την τέχνη. Είναι ταυτόχρονα και μια υπόσχεση πως το έργο αυτό θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική, με το ίδιο πάθος και με ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

Η παρουσίαση των «Μουσικών από τα θρανία» τονίζει την τοπική μουσική δραστηριότητα και παραγωγή. Παρέχει, κυρίως, την ευκαιρία προβολής μιας καθαρά Σερραϊκής δημιουργίας των νέων. Προβάλει επίσης την αθέατη πλευρά της επίπονης και ουσιαστικής αλλά συχνά μη προβεβλημένης στο ευρύ κοινό, προσπάθειας των καθηγητών μουσικής της περιοχής μας.

Αναδεικνύει, ακόμα, την ποικιλία και τις απεριόριστες δυνατότητες άγνωστων στο ευρύ κοινό οργάνων της λόγιας μουσικής.

Φέτος ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, γιορτάζοντας τα 120 χρόνια από την ίδρυσή του, παρουσιάζει στην 15η παρουσίαση, 20 μαθητές που επιλέχθηκαν από ένα πλήθος ισάξιων νέων μουσικών της πόλης των Σερρών.

Η επιλογή γίνεται με μοναδικό κριτήριο τις καλές ή άριστες επιδόσεις του καθενός στο επίπεδο σπουδών και στον τομέα ενασχόλησής του με τη μουσική.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

06/09/25 1:01 μμ

Παραλία Οφρυνίου: Νεκρή εντοπίστηκε η 59χρονη που αγνοούνταν – Δυστυχώς το περίμενα, λέει ο σύζυγός της

Κυρ. Μητσοτάκης: «Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια, σε ποσοστό του ΑΕΠ, όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα»

06/09/25 12:45 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια, σε ποσοστό του ΑΕΠ, όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα»

Με 1.100 εκθέτες σε 33.000 τετραγωνικά μέτρα σήμερα η λειτουργία της 89ης ΔΕΘ

06/09/25 12:27 μμ

Με 1.100 εκθέτες σε 33.000 τετραγωνικά μέτρα σήμερα η λειτουργία της 89ης ΔΕΘ

Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα μεγάλο αναπτυξιακό σοκ

06/09/25 11:35 πμ

Αλέξης Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα μεγάλο αναπτυξιακό σοκ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στα περίπτερα της 89ης ΔΕΘ

06/09/25 12:34 μμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στα περίπτερα της 89ης ΔΕΘ – video

Π.Πουλιάκας: Οι εργασίες για εγκατάσταση οπτικών ινών γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες και όχι από τον δήμο - video

06/09/25 11:22 πμ

Π.Πουλιάκας: Οι εργασίες για εγκατάσταση οπτικών ινών γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες και όχι από τον δήμο – video

Συζήτησαν με τον υφ. Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Παπαλουκά και ζήτησαν στήριξη στο Επιμελητήριο Σερρών - video

06/09/25 11:12 πμ

Συζήτησαν με τον υφ. Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Παπαλουκά και ζήτησαν στήριξη στο Επιμελητήριο Σερρών – video

ΑΤΑΚ: Διαφορετικές οι εκτιμήσεις του υπουργείου - Ασφυκτικά τα χρονοδιαγράμματα για τους Σερραίους αγρότες - video

06/09/25 11:02 πμ

ΑΤΑΚ: Διαφορετικές οι εκτιμήσεις του υπουργείου – Ασφυκτικά τα χρονοδιαγράμματα για τους Σερραίους αγρότες – video

Σέρρες: Ξεκίνησε η 21η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση - video

06/09/25 10:50 πμ

Σέρρες: Ξεκίνησε η 21η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση – video

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως στις Σέρρες - video

06/09/25 10:40 πμ

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως στις Σέρρες – video

Σέρρες: Άναψε και φέτος η φλόγα της αγάπης - video

06/09/25 10:29 πμ

Σέρρες: Άναψε και φέτος η φλόγα της αγάπης – video

Κ. Πιερρακάκης: «Η στήριξη της μεσαίας τάξης ταυτίζεται με τη στήριξη της οικογένειας και συνδυάζεται με την πολιτική αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος»

06/09/25 10:10 πμ

Κ. Πιερρακάκης: «Η στήριξη της μεσαίας τάξης ταυτίζεται με τη στήριξη της οικογένειας και συνδυάζεται με την πολιτική αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος»