Ο ίδιος πιστεύει ότι η ατομική ενέργεια μπορεί να αποδειχθεί πολύ ισχυρό όπλο σε αυτή την προσπάθεια

Τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή θεωρεί ο Μπιλ Γκέιτς πιο επικίνδυνες ακόμη και από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ πιστεύει ότι η ατομική ενέργεια μπορεί να αποδειχθεί το ισχυρότερο όπλο για την προστασία του κλίματος.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ο ιδρυτής της Microsoft εκτιμά ότι είναι αποτελεσματικά και για τις παραλλαγές του ιού και ότι οι πλούσιες χώρες θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους έως το τέλος του έτους, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Για τον υπόλοιπο κόσμο όμως απαιτείται ακόμη πολύ μεγαλύτερη γενναιοδωρία. Αν το καταφέρουμε, μέχρι το 2022 θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και εξέφρασε την έκπληξή του για τις θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων και του ιδίου. «Μου είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ γιατί θα πρέπει να θέλω να παρακολουθώ τους ανθρώπους. Και ποια είναι η σχέση μεταξύ μικροτσίπ και εμβολίων. Δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Μερικοί έχουν ξεφύγει τόσο που πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν πρέπει καν να τους απαντάει», δήλωσε ο αμερικανός μεγιστάνας, αναφερόμενος στην σχετική θεωρία που κυκλοφορεί.

Ο κ. Γκέιτς απέρριψε ακόμη τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος κερδίζει από την πανδημία. «Όλη η δουλειά μου είναι εθελοντική. Ο πλούτος μου μειώνεται κάθε χρόνο λόγω του Ιδρύματος, το οποίο τώρα επενδύει σε αυτές τις εκστρατείες», είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement
ΔΕΗ

Κατά την άποψή του, πολύ πιο επικίνδυνες από την τρέχουσα πανδημία είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες, όπως είπε, «δυστυχώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τόσο εύκολα, όπως με ένα εμβόλιο». Πρέπει, πρόσθεσε, να ληφθεί εδώ υπ’όψιν όλη η οικονομία. Απαιτείται τεράστια αλλαγή, αλλά ακόμη δεν υπάρχει για αυτό σχέδιο, τόνισε.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η ατομική ενέργεια μπορεί να αποδειχθεί πολύ ισχυρό όπλο σε αυτή την προσπάθεια και αναφέρθηκε στην εταιρία του, η οποία, όπως εξήγησε, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την προστασία του κλίματος και έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά ασφαλή τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας. Δεν επέκρινε ευθέως την απόφαση εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας που έχει λάβει το Βερολίνο, ζήτησε όμως «να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να παραμείνουμε ανοιχτοί σε κατασκευές που προσφέρουν εντελώς διαφορετικά πρότυπα ασφάλειας απ’ αυτά που γνωρίζαμε στο παρελθόν».

Αναφερόμενος στον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και στην στάση του κατά την πανδημία, ο Μπιλ Γκέιτς τόνισε ότι οι πολιτικές του έχουν συνολικά βλάψει πολύ τις ΗΠΑ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση «θα ακούσει σίγουρα τους ειδικούς και δεν θα καλέσει κάποιους ανόητους στην Ομάδα Δράσης κατά του κορονοϊού».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου