Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε σήμερα τη Χαμάς να αποδεχθεί μια «άμεση κατάπαυση του πυρός» με το Ισραήλ κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στο Κάιρο μεταξύ ... Περισσότερα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς να αποδεχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Epilogestv

Epilogestv

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε σήμερα τη Χαμάς να αποδεχθεί μια «άμεση κατάπαυση του πυρός» με το Ισραήλ κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στο Κάιρο μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος και διεθνών μεσολαβητών, ανάμεσά τους το Κατάρ.

«Έχουμε την ευκαιρία (να επιτύχουμε) μια άμεση κατάπαυση του πυρός, που θα μπορούσε να οδηγήσει ομήρους πίσω στα σπίτια τους, να επιτρέψει μια σημαντική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστινίους, την οποία έχουν απεγνωσμένα ανάγκη και που θα μπορούσε κατόπιν να δημιουργήσει συνθήκες μιας μόνιμης επίλυσης» της σύρραξης, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην Ουάσινγκτον.

«Εναπόκειται στη Χαμάς να αποφασίσει εάν είναι έτοιμη να στηρίξει αυτήν την κατάπαυση του πυρός», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, η χώρα του οποίου διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις, υποσχέθηκε να επιδείξει «επιμονή προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτή η συμφωνία θα συναφθεί». «Παρά τις προσπάθειες εκείνων που επιχειρούν να υπομονεύσουν την ειρήνη, εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε το τέλος του ανθρώπινου πόνου, θέλουμε οι όμηροι να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε επίσης το Ισραήλ να επιτρέψει την άφιξη περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στην υπό πολιορκία Γάζα, όπου ο ΟΗΕ εκτιμά πως ο λιμός είναι «σχεδόν αναπόφευκτος» και όπου η Ουάσινγκτον έχει καταφύγει σε ρίψεις αέρος.

«Το Ισραήλ πρέπει να μεγιστοποιήσει κάθε δυνατό μέσο, κάθε δυνατή μέθοδο, προκειμένου να φθάσει η βοήθεια σε εκείνους που την έχουν ανάγκη», υπογράμμισε, ζητώντας από τη χώρα αυτή να ανοίξει περισσότερα μεθοριακά περάσματα προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

Advertisement
MEGA

«Χρειάζονται περισσότερα περάσματα. Χρειάζεται να εισέλθει περισσότερη βοήθεια. Και μόλις η βοήθεια εισέλθει, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα φθάσει στους ανθρώπους που τη χρειάζονται. Επομένως, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις προς αυτό κάθε ημέρα, διότι η κατάσταση όπως έχει, είναι απλά απαράδεκτη», τόνισε ο Άντονι Μπλίνκεν.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video