« Τα Τέμπη ανέδειξαν ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος που εμπνέει και κινητοποιεί τους πολίτες του. ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. Χρειαζόμαστε οξυγόνο στη δημόσια ζωή», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας ... Περισσότερα

Ν.Ανδρουλάκης: Θέλουμε κράτος αρωγό της κοινωνίας-Η ΝΔ δεν θέλει να αλλάξει το κράτος, θέλει να το ελέγχει

Epiloges Press

Epiloges Press

« Τα Τέμπη ανέδειξαν ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος που εμπνέει και κινητοποιεί τους πολίτες του. ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. Χρειαζόμαστε οξυγόνο στη δημόσια ζωή», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας απόψε την εκδήλωση “Για ένα Κράτος Αξιόπιστο και Αποτελεσματικό», που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής .

Advertisement
 

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε «πως στα Τέμπη ζήσαμε ένα σύστημα εξουσίας που απέτυχε να διαχειριστεί τους ευρωπαϊκούς πόρους 54 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, ένα σύστημα εξουσίας υπεύθυνο για τον αναξιοκρατικό διορισμό του σταθμάρχη, ένα σύστημα εξουσίας που δεν σεβάστηκε ούτε τα θύματα της τραγωδίας, με συνέπεια την αλλοίωση και απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων, γεγονός που δυσχεραίνει τη δουλειά της Δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί, λοιπόν, να καλύπτονται οι ευθύνες των πρωταγωνιστών της τραγωδίας πίσω από τον όρο «διαχρονικές παθογένειες».Όσα συνέβησαν είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας ότι «το κράτος είναι λάφυρο της εκάστοτε εξουσίας».Οι ευθύνες προσωπικά του Πρωθυπουργού είναι μεγάλες».

Πρόσθεσε πώς «με την επίκληση και υπέρμετρη προβολή ενός δήθεν επιτελικού κράτους, οργάνωσε έναν αδιαφανή προσωποκεντρικό μηχανισμό ασφυκτικής επιτήρησης της δημόσιας ζωής, προκαλώντας ανοικτές πληγές στο κράτος δικαίου».

Advertisement

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως χωρίς τη μεταρρύθμιση του κράτους δεν μπορεί να ευδοκιμήσει καμία άλλη μεταρρύθμιση σε οποιαδήποτε δημόσια πολιτική.

Επισήμανε, πρώτον, πως το ανθρώπινο δυναμικό είναι η καρδιά της δημόσιας διοίκησης, με αξιοκρατία , αξιολόγηση και διαφάνεια στις προσλήψεις . Δεύτερον, ότι η λειτουργία του κράτους πρέπει να γίνεται με τρόπο σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη, ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητά του. Το τρίτο στοιχείο αφορά στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος με κάθε ευρώ που ξοδεύεται από το κράτος πρέπει να είναι ελεγχόμενο, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η λογοδοσία. «Αυτό το κράτος θέλουμε κι αυτό διεκδικούμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Υπογράμμισε την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ως μοχλό Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής, την παροχή καθημερινών υπηρεσιών προς τους Πολίτες από τους Δήμους, επεσήμανε την Ψηφιακή Σύγκλιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να προκύψουν οι «Έξυπνες Πόλεις», προστασία και Βελτίωση του Περιβάλλοντος, και κατέληξε: «Δεν προτείνουμε μια απλή διοικητική μεταρρύθμιση. Διεκδικούμε μια βαθιά αλλαγή κουλτούρας. Για ένα κράτος που δεν λειτουργεί ως εμπόδιο, αλλά ως αρωγός της κοινωνίας.Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να αλλάξει το κράτος. Θέλει να το ελέγχει. Εμείς θέλουμε ένα κράτος που να ανήκει στους πολίτες του. Ας το διεκδικήσουμε μαζί».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

03/12/25 2:45 μμ

Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας