Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια καθώς, όπως υποστηρίζει σε άρθρο του στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο υπό τον τίτλο «Λευκή πετσέτα της κυβέρνησης ... Περισσότερα

Ν. Ανδρουλάκης: «Λευκή πετσέτα της κυβέρνησης στη μάχη με την ακρίβεια»

Epilogestv

Epilogestv

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια καθώς, όπως υποστηρίζει σε άρθρο του στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο υπό τον τίτλο «Λευκή πετσέτα της κυβέρνησης στη μάχη με την ακρίβεια», δείχνει ανοχή στην αισχροκέρδεια και απροθυμία να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισής της εντείνοντας την ανασφάλεια των πολιτών και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
«Με την ανοχή και τις ευλογίες της κυβέρνησης η Ελλάδα παραμένει το “Ελντοράντο” της Ευρώπης για κάθε είδους ολιγοπώλια, που πωλούν τα προϊόντα τους σε τιμές -απαράδεκτα- υψηλότερες», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενώ κατακρίνει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και με περίσσευμα υποκρισίας, αναγνώρισε για πρώτη φορά μετά από δυόμισι χρόνια τον “πληθωρισμό απληστίας”. Μιας απληστίας, που περιγράφεται αναλυτικά στα υπερκέρδη των super market που μόνο το πρώτο δεκάμηνο του 2023 αυξήθηκαν κατά 646 εκατομμύρια, των τραπεζών που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 δισεκατομμύρια και των εταιρειών ενέργειας. Ακόμα και το κράτος, εκμεταλλευόμενο τον πληθωρισμό, εισέπραξε το 2022 και το 2023 από τον ΦΠΑ 4 δισεκατομμύρια παραπάνω έσοδα απ’ όσα είχε προϋπολογίσει».
Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης, εκτός από τα super markets, ο «πληθωρισμός απληστίας «χτυπάει κόκκινο» και στα ακίνητα, όπου από το 2018 έως και το 2022 η σωρευτική αύξηση των ενοικίων των κατοικιών για οικογένειες κυμάνθηκε από 37,2% έως και 42,1%. « …μέσω της golden visa χιλιάδες διαμερίσματα περνούν στην κατοχή κατοίκων τρίτων χωρών. Το χαμηλό όριο για την απόκτησή της σε περιοχές εκτός του κέντρου της Αθήνας, όπως ο Πειραιάς και το Περιστέρι, επεκτείνει το πρόβλημα. Η άμεση κατάργηση ή αναστολή της golden visa στα ακίνητα είναι πλέον εθνική και κοινωνική αναγκαιότητα», σημειώνει.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει πως η κυβέρνηση στο ζήτημα της ακρίβειας και του κόστους ζωής έχει αποτύχει και επισημαίνει: «Χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, που στόχο θα έχει τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με ένα κράτος που θα παρεμβαίνει στην αγορά όποτε χρειάζεται, θα έχει ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα μπορεί να αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια».
Ο ίδιος προσθέτει ότι δεν είναι αποδεκτή ως δικαιολογία για τη μη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ότι δεν θα περάσει στους καταναλωτές, όταν είναι ευθύνη της πολιτείας να το διασφαλίσει.
«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του παραμένουν τροχονόμοι των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, που συσσωρεύουν υπερκέρδη εις βάρος των προοπτικών της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων για μια καλύτερη ζωή. Το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για τη χώρα και την οικονομική της ανάπτυξη, με στόχο τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των Ελλήνων. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτόν παλεύουμε καθημερινά με συνέπεια και λύσεις που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης στο άρθρο του.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Advertisement
ktimatologio

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

17/03/26 12:00 πμ

Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού-

16/03/26 11:59 μμ

Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού

"Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας"

16/03/26 11:55 μμ

“Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας”

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

16/03/26 11:54 μμ

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

16/03/26 8:32 μμ

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης - Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

16/03/26 8:18 μμ

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης – Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

16/03/26 8:12 μμ

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

16/03/26 8:06 μμ

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

16/03/26 11:53 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών - video

16/03/26 7:57 μμ

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών – video

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

16/03/26 11:52 μμ

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ - video

16/03/26 7:42 μμ

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ – video