o προγραμματικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη νέα γενιά βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη απόψε στην Κομοτηνή. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

o προγραμματικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη νέα γενιά βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη απόψε στην Κομοτηνή. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να το ενισχύσουν για να γίνει δυνατή μια άλλη πορεία της χώρας.

«Είμαι εδώ για να δώσω αγώνα και να κάνω ξανά τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις. Ότι μπορούν να συμμετέχουν με την άποψή τους, ακουμπώντας τα όνειρα και τις ελπίδες τους για το μέλλον. Για να μείνουν εδώ, στην Ελλάδα και να κάνουν οικογένειες με δουλειές αξιοπρέπειας. Να σπουδάσουν στα πανεπιστήμιά μας και όχι να ψάχνουν στο ίντερνετ για να δουν σε ποια πόλη της Ευρώπης θα χτίσουν το μέλλον τους» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τόνισε πως «αν δεν σταθεί όρθια στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί ποτέ όρθια η πατρίδα μας. Ας αφήσουμε στο παρελθόν τα μεγάλα λόγια και ας δούμε ρεαλιστικά, γιατί σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη, να είναι πρωταγωνιστής σε ένα παρακράτος υποκλοπών και μετά να τον συγκαλύπτω. Γιατί γνωρίζει ότι γνώριζα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη να στήνει τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών για να μοιράσω τα κανάλια σε συγκεκριμένους ολιγάρχες που με στηρίζουν. Δεν μπορώ να φανταστώ να καταδικάζεται με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, να λέω “δικαιοσύνη παντού” και αντί να τον στείλω σπίτι του, να τον έχω στα ψηφοδέλτιά μου» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην υποβάθμιση των θεσμών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Φανταζόμασταν ότι θα στηνόταν από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη ένα παρακράτος υποκλοπών; Ότι θα παρακολουθούσε τον υποψήφιο αρχηγό του τρίτου δημοκρατικού κόμματος, τους 6 αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς του και αντί οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης – προφανώς γιατί φοβάται για τον ίδιο – έθεσε σε απόλυτο σκοτάδι την υπόθεση, συγκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Είναι, όπως διατείνεται, φιλελεύθερος και δημοκράτης, αλλά κάνει ό,τι έκανε ο κ. Τσίπρας».

Advertisement
Babis

Καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι είναι ξανά ανοικτό για να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο μια επιλογή. Την επομένη των τουρκικών εκλογών να μιλήσει για μια νέα ευρωτουρκική σχέση, που θα στηρίζεται στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης αλλά συγχρόνως, θα υπάρχει και το μαστίγιο των κυρώσεων για να υπάρχει σεβασμός τόσο στις γειτονικές χώρες όσο και στον ίδιο τον τουρκικό λαό. Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε σε μια υπό ένταξη χώρα ο λαός της να ζει χωρίς σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει λαϊκισμό ό,τι θεωρεί ότι δεν τον βοηθά στα πολιτικά του σχέδια, αλλά είναι θεμιτό να βάζει το χέρι στη δική μας τσέπη, στην τσέπη της μεσαίας τάξης, του ελληνικού λαού, των αδύναμων πολιτών για να στηρίξει τους μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς, οι οποίοι έβγαλαν δισεκατομμύρια εν μέσω ενεργειακής κρίσης» σχολίασε αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πένθος στο Σερραϊκό Μπάσκετ: "Έφυγε" από τη ζωή ο Νίκος Τατιτζικίδης

14/09/25 7:02 μμ

Πένθος στο Σερραϊκό Μπάσκετ: “Έφυγε” από τη ζωή ο Νίκος Τατιτζικίδης

Σε 1.139 μετανάστες θα ανέλθει ο αριθμός όσων φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Αγυιάς Χανίων

14/09/25 6:47 μμ

Σε 1.139 μετανάστες θα ανέλθει ο αριθμός όσων φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Αγυιάς Χανίων

Συνελήφθη οδηγός ΚΤΕΛ που αποβίβασε ανήλικους σε μη κατοικημένη περιοχή στη Δράμα

14/09/25 6:30 μμ

Δράμα: Συνελήφθη οδηγός ΚΤΕΛ που αποβίβασε ανήλικους σε μη κατοικημένη περιοχή

Σ. Παπασταύρου: Σημαντική αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της Ελλάδας - Αξιοποιούμε τον ενεργειακό μας πλούτο

14/09/25 6:25 μμ

Σ. Παπασταύρου: Σημαντική αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της Ελλάδας – Αξιοποιούμε τον ενεργειακό μας πλούτο

Οι κάτοικοι της Γάζας την εγκαταλείπουν με κάθε μέσο ενώ ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του

14/09/25 6:20 μμ

Οι κάτοικοι της Γάζας την εγκαταλείπουν με κάθε μέσο ενώ ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του

Νέος ηγούμενος στη Μονή Σινά ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος

14/09/25 6:12 μμ

Νέος ηγούμενος στη Μονή Σινά ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος

Προμαχώνας: Συνελήφθη γυναίκα που μετέφερε 26 φιάλες λαθραίων ποτών

14/09/25 2:25 μμ

Προμαχώνας: Συνελήφθη γυναίκα που μετέφερε 26 φιάλες λαθραίων ποτών

Σέρρες: Καλλιεργούσε στην αυλή του 3 δενδρύλλια κάνναβης

14/09/25 2:19 μμ

Σέρρες: Καλλιεργούσε στην αυλή του 3 δενδρύλλια κάνναβης

Δύο τρένα εκτροχιάστηκαν σε διαφορετικά ατυχήματα στη Ρωσία - Νεκρός ένας μηχανοδηγός

14/09/25 2:11 μμ

Δύο τρένα εκτροχιάστηκαν σε διαφορετικά ατυχήματα στη Ρωσία – Νεκρός ένας μηχανοδηγός

Η Ελλάδα απαντά με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ στις διεκδικήσεις της Λιβύης

14/09/25 2:07 μμ

Η Ελλάδα απαντά με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ στις διεκδικήσεις της Λιβύης

Συνελήφθησαν 12 άτομα για ναρκωτικά σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

14/09/25 2:04 μμ

Συνελήφθησαν 12 άτομα για ναρκωτικά σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

23 φυτά που ριζώνουν σε νερό από κλαδάκι

14/09/25 1:53 μμ

23 φυτά που ριζώνουν σε νερό από κλαδάκι