«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει απαντήσεις στους μη προνομιούχους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το μεσημέρι σε φίλους και στελέχη, στο Ίλιον. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε ... Περισσότερα

Ανδρουλάκης

Συντάκτης: Epiloges.tv

Συντάκτης: Epiloges.tv

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει απαντήσεις στους μη προνομιούχους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το μεσημέρι σε φίλους και στελέχη, στο Ίλιον.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, «ανάπτυξη της δήθεν εξωστρέφειας, που αντί να δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας, οι μισές είναι μερικής απασχόλησης των 500 ευρώ», είπε μεταξύ άλλων, ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των κόκκινων δανείων λέγοντας ότι «μολονότι υποσχόταν σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος, παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των funds».

Για την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «ο νόμος του 2010 έσωσε την πρώτη κατοικία χιλιάδων συμπολιτών μας τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης» και προσέθεσε: «Διαπραγματευτήκαμε το εν λόγω νομοθετικό πλαίσιο απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα. Αυτόν τον νόμο ψαλίδισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κατήργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τον επαναφέρουμε επικαιροποιημένο με τα σημερινά δεδομένα, ώστε να μη χαθεί καμία πρώτη κατοικία οικογενειών που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις».

Επίσης, υπογράμμισε το οξύ πρόβλημα του υψηλού κόστους στέγασης και επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη δημιουργία μιας δεξαμενής 150.000 κοινωνικών κατοικιών, που θα διατίθενται με φθηνό ενοίκιο σε οικογένειες με κοινωνικά κριτήρια. «Εμείς δεν λέμε, όπως ο κ. Μητσοτάκης, ”πάρτε χαμηλότοκα δάνεια για να αποκτήσετε νέα περιουσιακά στοιχεία”. Προτείνουμε τη δημιουργία μιας δεξαμενής κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο για νέα ζευγάρια, φοιτητές και συνταξιούχους, ώστε λόγω ανταγωνισμού να πέσουν συνολικά τα ενοίκια στα αστικά κέντρα» ανέφερε.

Τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης των υπερκερδών των τραπεζών, που προέκυψαν από το μεγάλο χάσμα μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων δανεισμού. «Έχουμε δώσει δισεκατομμύρια από τους φόρους τού ελληνικού λαού για να στηρίξουμε το τραπεζικό σύστημα. Δεν νοείται να μη δίνει ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να οδηγεί σε δυσμενή θέση τους δανειολήπτες» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Advertisement
ΔΕΗ

Αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, τόνισε πως «αντί για την κοκορομαχία μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, τους καλούμε να πάνε στη Δικαιοσύνη άμεσα όλα τα στοιχεία από την Αρχή Διαφάνειας για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι πραγματικά έχουν τις ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών» και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε στη Βουλή το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας το οποίο και εντόπιζε ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση της υλοποίησης της σύμβασης 717 για την εγκατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο.

Αναπτύσσοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για «εφιάλτη του λαϊκισμού, που υπονομεύει τον δημόσιο διάλογο, που δεν θέλει να συζητήσουμε για προγράμματα, αλλά να συζητάμε με τσιτάτα». «Εμείς ξεκινήσαμε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία θέτοντας το πρόγραμμα στο πεδίο της σύγκρουσης. Δεν άκουσα απάντηση από τους πολιτικούς μας αντιπάλους όταν δεσμεύτηκα στον ελληνικό λαό ότι όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί και τα νοσοκομεία θα έχουν διοικήσεις που θα επιλέγονται με ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς. Συμφωνούν με αυτό που λέμε ή θα συνεχίσουν να διορίζουν τα ”κομματικά τους παιδιά” εργαλειοποιώντας το κράτος ως λάφυρο στα χέρια τους;» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε κατακρίνοντας τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Δεν άκουσα να απαντούν στις προτάσεις μας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα κόκκινα δάνεια, την κοινωνική κατοικία. Άκουσα μόνο την αγωνία του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη για το ποιος είναι ο ”άγνωστος X”. Δεν είναι αυτοί οι δύο, διότι είναι γνωστό τι έκαναν τα τελευταία οκτώ χρόνια εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Εμείς ζητάμε ισχυρή εντολή για να μπορούμε να επιβάλλουμε το πρόγραμμα, που θα δώσει ευκαιρίες στους αδύναμους Έλληνες και θα μειώσει τις ανισότητες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πώς απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα προτείνει πρόσωπα κοινής αποδοχής. «Δεν θα πω, λοιπόν, εγώ με αλαζονικό τρόπο ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, διότι όλα αυτά -όπως και οι προγραμματικές συγκλίσεις-εντάσσονται σε ένα πλαίσιο διαλόγου και συμφωνίας των κομμάτων. Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να κάνουμε τη χώρα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όπου το κράτος θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, το πολιτικό σύστημα θα υπηρετεί προγραμματικές δεσμεύσεις και όχι πελατειακά συμφέροντα για τους εκάστοτε ολιγάρχες» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και κατέληξε: «Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι έμαθαν στην τοξικότητα, τη διχόνοια και την απαξίωση του δημοσίου διαλόγου. Δεν θα παίξουμε στο γήπεδό τους. Θα παίξουμε στο γήπεδό μας. Εκείνο του ρεαλισμού και της προόδου».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψητές πιπεριές σε βάζα

17/09/25 11:56 μμ

Ψητές πιπεριές σε βάζα για να έχετε όλο τον χρόνο

Είναι πραγματικά κακό να τρώμε μπροστά στην τηλεόραση;

17/09/25 11:53 μμ

Είναι πραγματικά κακό να τρώμε μπροστά στην τηλεόραση;

Πώς να πλύνετε σωστά τα αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριο

17/09/25 11:47 μμ

Πώς να πλύνετε σωστά τα αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριο

Φενγκ Σούι: Αυτά είναι τα πιο γρουσούζικα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας!

17/09/25 11:45 μμ

Φενγκ Σούι: Αυτά είναι τα πιο γρουσούζικα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας!

Ο Τζόκοβιτς ενθουσιάστηκε με Ελληνίδα που του μίλησε σερβικά – Η βιντεοκλήση με τον σύζυγό της που έγινε viral

17/09/25 11:37 μμ

Ο Τζόκοβιτς ενθουσιάστηκε με Ελληνίδα που του μίλησε σερβικά – Η βιντεοκλήση με τον σύζυγό της που έγινε viral

Χρυσό βραχιόλι Φαραώ 3.000 ετών έκανε φτερά από το Αιγυπτιακό Μουσείο

17/09/25 11:12 μμ

Χρυσό βραχιόλι Φαραώ 3.000 ετών έκανε φτερά από το Αιγυπτιακό Μουσείο

Μήλα: 6 οφέλη για την υγεία και δυνητικοί κίνδυνοι

17/09/25 11:08 μμ

Μήλα: 6 οφέλη για την υγεία και δυνητικοί κίνδυνοι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 18 Σεπτεμβρίου

17/09/25 10:49 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 18 Σεπτεμβρίου

Επικό ματς χωρίς νικητή για ΑΕΚ και Φενέρ στη Sunel Arena, δεν έπαιξαν τη 2η παράταση

17/09/25 10:52 μμ

ΑΕΚ Μπάσκετ: Επικό ματς χωρίς νικητή με τη Φενέρ στη Sunel Arena

Νέα Βρασνά: Νεκρή ανασύρθηκε 72χρονη από την παραλία

17/09/25 10:38 μμ

Νέα Βρασνά: Νεκρή ανασύρθηκε 72χρονη από την παραλία

Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό

17/09/25 10:47 μμ

Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό

«Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα»: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

17/09/25 10:32 μμ

«Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα»: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη