Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, την οποία διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, στην αίθουσα «Επισμηναγός (Ι) ... Περισσότερα

Ν. Δένδιας: Τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί μια αρχική σκέψη για την εθελοντική στράτευση των γυναικών

Epilogestv

Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, την οποία διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, στην αίθουσα «Επισμηναγός (Ι) Δ. Καμπέρος».

Advertisement
 

«Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύει στον Στρατό των πολιτών. Πιστεύει πάρα πολύ στον ένοπλο πολίτη» τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

«Όταν λοιπόν μιλάμε για τον Στρατό των πολιτών, καταλαβαίνετε ότι είναι τελείως ανακόλουθο να εξαιρέσεις τον μισό πληθυσμό από αυτή τη σκέψη» πρόσθεσε.

«Το σχετικό νομοθέτημα», συνέχισε αναφερόμενος στο νόμο του 1977 περί στράτευσης Ελληνίδων, «υπάρχει».

«Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς υλοποιούμε αυτήν την πρόβλεψη για την εθελοντική στράτευση των γυναικών» συμπλήρωσε.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα σας παρουσιάσουμε μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μια αρχική σκέψη. Για το πώς μπορούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εκμεταλλευτούμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας όχι μόνο στο επίπεδο των στελεχών μας, αλλά και στο επίπεδο της εθελοντικής στράτευσης γυναικών. Ξεκινώντας από δόκιμες αξιωματικούς με συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες θα υπηρετούν για ένα χρονικό διάστημα και σιγά – σιγά προχωρώντας σε ευρύτερα τμήματα του γυναικείου πληθυσμού, που θα ήθελαν να φορέσουν αυτήν την έντιμη, αλλά και πολύ όμορφη στολή που φοράτε. Και να έχουν την κατά την άποψή μου εκπληκτική εμπειρία να υπηρετήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» κατέληξε.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει ως προτεραιότητα την ισότητα των φύλων, αλλά και τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουν να ακμάσουν, να μπορέσουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να μπορέσουν να πετύχουν αυτό που θέλουν και αυτό που αγαπούν».

«Και δουλεύουμε προς δύο κατευθύνσεις» πρόσθεσε και επισήμανε: «Πρώτον, προς την καταπολέμηση των διακρίσεων, προς την καταπολέμηση των στερεοτύπων και όλων αυτών που μας κρατούν πίσω, όχι μόνο ως γυναίκες, αλλά και ως κοινωνία».

Και συνέχισε: «Δεύτερη κατεύθυνση, προς την ανάδειξη θετικών παραδειγμάτων, γυναικών προτύπων που πετυχαίνουν, που αξιολογούνται θετικά σε τομείς που τις ενδιαφέρουν και που δεν είναι μόνο ανδροκρατούμενοι, παρότι μέχρι τώρα θεωρούνται».

«Και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας τέτοιος τομέας και χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ότι έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά στις χώρες του ΝΑΤΟ σε γυναικείο δυναμικό» επισήμανε.

Advertisement
ΔΕΗ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, γυναίκες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και αντιπροσωπείες σπουδαστριών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ηθοποιός Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία ανέγνωσε αποσπάσματα κειμένων για την γυναίκα, τα οποία επέλεξε η επίσης παρευρισκόμενη στην εκδήλωση, στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από την κ. Κεφάλα, βράβευσε δύο σπουδάστριες της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) για την διάκριση τους στους τομείς της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και την κοινωνικής προσφοράς αντίστοιχα.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με συμμετοχή 800 μαθητών η Τελετή Λήξης της 10ης Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

14/12/25 7:41 μμ

Με συμμετοχή 800 μαθητών η Τελετή Λήξης της 10ης Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»

14/12/25 7:40 μμ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»

Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση

14/12/25 7:39 μμ

Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση

Τον Μάρτιο τα γυρίσματα της ταινίας για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

14/12/25 7:37 μμ

Τον Μάρτιο τα γυρίσματα της ταινίας για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Εβδομήντα αστέρια-στολίδια για κάθε δότη οργάνων στη Θεσσαλονίκη το 2022-2025

14/12/25 7:34 μμ

Εβδομήντα αστέρια-στολίδια για κάθε δότη οργάνων στη Θεσσαλονίκη το 2022-2025

Δράμα: Και φέτος στην «Ονειρούπολη» το Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής

14/12/25 7:32 μμ

Δράμα: Και φέτος στην «Ονειρούπολη» το Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής

Παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμίες για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη έδωσε ο Ευρωπαίος Ανακριτής στους κατηγορουμένους από την Κρήτη για τις απολογίες τους

14/12/25 7:31 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμίες για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη έδωσε ο Ευρωπαίος Ανακριτής στους κατηγορουμένους από την Κρήτη

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι με 6... διψήφιους

14/12/25 7:28 μμ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι με 6… διψήφιους

Εκτός έδρας ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ

14/12/25 4:36 μμ

Εκτός έδρας ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Αρμιά με χοιρινό: Δύο παραδοσιακές συνταγές από το Νέο Σούλι Σερρών

14/12/25 1:18 μμ

Αρμιά με χοιρινό: Δύο παραδοσιακές συνταγές από το Νέο Σούλι Σερρών

Βασίλης Κικίλιας: Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές, η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη

14/12/25 4:35 μμ

Βασίλης Κικίλιας: Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές, η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη

Στα μπλόκα των αγροτών στη Φθιώτιδα ο Δημ. Κουτσούμπας

14/12/25 4:34 μμ

Στα μπλόκα των αγροτών στη Φθιώτιδα ο Δημ. Κουτσούμπας