«Στη φετινή ΔΕΘ συγκρούστηκαν δύο εντελώς αντίθετες στρατηγικές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN». «Από την πλευρά ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Στη φετινή ΔΕΘ συγκρούστηκαν δύο εντελώς αντίθετες στρατηγικές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN». «Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης είπε στη Θεσσαλονίκη ότι θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, δίνοντας μόλις 9 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό μέχρι τα Χριστούγεννα -γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά το πακέτο των 150 εκατ. που προανήγγειλε. Τη στιγμή που οι ειδικοί στην αγορά ενέργειας εκτιμούν ότι -από τις αυξήσεις στο ρεύμα- τα νοικοκυριά θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα κόστος που ίσως ξεπεράσει το 1 δισ. συνολικά, μιλώντας για ένα φαινόμενο που θα μας απασχολήσει τουλάχιστον το επόμενο 6μηνο με 9μηνο», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας: «καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι τα 150 εκατ. είναι αστείο ποσό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -απαντώντας και στο θέμα της ακρίβειας- προτείνει εδώ και τώρα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», διαμήνυσε, «κάτι που είναι απόλυτα εφικτό με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς που έχουμε φέτος και αν η ανάπτυξη ξεπεράσει -όπως προβλέπεται- το 5%».

Επισήμανε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε «πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης έτσι ώστε να μειωθεί στο ακρότατο όριο που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία». «Μιλάμε επομένως για μειώσεις σε αυτό το φόρο έως και 90% για το πετρέλαιο θέρμανσης», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «έτσι ώστε η πλειονότητα των νοικοκυριών να ανταπεξέλθει στις μεγάλες αυξήσεις που έρχονται και να βγάλει το χειμώνα».

Μιλώντας αργότερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Θεσσαλονίκης, τόνισε την ανάγκη για «ρύθμιση και διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, κάτι που θα κρατήσει ανοιχτές τις επιχειρήσεις και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας». «Ανάλογη γενναία ρύθμιση για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τη νεολαία, επανέλαβε στο OPEN ότι «ο όμορφος τίτλος για 1.200 ευρώ στήριξη στους νέους εργαζόμενους κατέληξε σε κοροϊδία, όταν όλοι καταλάβαμε ότι πρόκειται για 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες». «Και αυτό τη στιγμή που επί ΣΥΡΙΖΑ, τα προγράμματα για επιδότηση της ανεργίας έδιναν 500 ευρώ το μήνα για 12 μήνες σε ένα νέο άνεργο, περιλαμβάνοντας υποχρέωση του εργοδότη να κρατήσει τον εργαζόμενο επιπλέον 6 μήνες», υπενθύμισε.

Advertisement
MEGA

Αναφερθείς στις αντίθετες στρατηγικές που κατατέθηκαν φέτος στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε ότι «η στρατηγική της ΝΔ είναι ότι όλα θα τα λύσει το “μαγικό χέρι” της αγοράς, ότι η αγορά θα αυτορυθμίζεται». «Μία αυτορρύθμιση βέβαια που -όπως είδαμε στην υπόθεση με την e-food- μπορεί να μετατρέπει μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους μέσα σε ένα βράδυ, έτσι ώστε να έχουν πολύ λιγότερα δικαιώματα. Κι όταν μιλάμε ειδικά για εργαζόμενους delivery, αυτοαπασχολούμενος σημαίνει ότι δεν έχεις ωράριο, δεν έχεις ασφάλιση κι ότι αν πάθεις εργατικό ατύχημα είσαι μόνος σου χωρίς κάλυψη από τον εργοδότη», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς για τη στρατηγική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «με βάση την προγραμματική μας πρόταση αναζητούμε συνεργασίες όχι μόνο με άλλα κόμματα αλλά και με δυνάμεις και ανθρώπους από την κοινωνία». Eιδικά για τις μετεκλογικές εξελίξεις, ξεκαθάρισε ότι «εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική, θα αναλάβει την ευθύνη να συγκροτήσει προοδευτική κυβέρνηση». «Εκεί θα κριθούν όλες οι δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές και ως αριστερές, αν θα βάλουν πλάτη για να φύγει μια καταστροφική πολιτική ή αν θα δώσουν τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να διεκδικήσει την κυβέρνηση σε δεύτερες εκλογές», είπε.

Τέλος, αναφορικά με τη συμπλήρωση 3 ετών από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, σημείωσε ότι «η μέρα αυτή μας υπενθυμίζει πως υπάρχει μια ανοιχτή πληγή για την Αθήνα, στο κέντρο της πρωτεύουσας μέρα-μεσημέρι ένας άνθρωπος λιντσαρίστηκε μπροστά στα μάτια των περαστικών». «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «χρειαζόμαστε κρίσιμες αλλαγές στη Δημοκρατία, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού». «Αυτό σημαίνει την κατοχύρωση του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, να προχωρήσουμε σε μια κοινωνία που δεν θα έχει αποκλεισμούς», κατέληξε.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

Φανοποιοί Ν. Σερρών - Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

15/09/25 8:38 μμ

Φανοποιοί Ν. Σερρών – Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 - Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

15/09/25 8:33 μμ

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 – Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

15/09/25 8:25 μμ

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών, σε Λευκώνα, Χριστός και Μελενικιώτικα, με έργα 2.500.000€

15/09/25 8:18 μμ

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών με έργα 2.500.000€