«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία για τη διαφυγή των αμάχων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ... Περισσότερα

Ηλιόπουλος

Συντάκτης: Epiloges.tv

Συντάκτης: Epiloges.tv

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία για τη διαφυγή των αμάχων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τ/σ «OPEN», επαναλαμβάνοντας την ανάγκη «να τερματιστεί άμεσα η παράνομη ρωσική εισβολή».

Σημείωσε ότι «κανένας άνθρωπος δεν επιλέγει ούτε την ιδιότητα ούτε τον χρόνο κατά τον οποίο μπορεί να γίνει πρόσφυγας, να ξεριζωθεί, να χάσει την οικογένειά του», προσθέτοντας «η Ελλάδα πρέπει να είναι ανοιχτή και να φιλοξενήσει πρόσφυγες, πρέπει να στηρίξει με ανθρωπιστική βοήθεια την Ουκρανία και να είναι σταθερά σε γραμμή στήριξης του διεθνούς δικαίου».

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι «έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα -και στη Βουλή- για την ανάγκη να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, για την ανάγκη να υπάρχει διάλογος με κόκκινες γραμμές και χωρίς αυταπάτες». Επισήμανε δε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως «η διαφορά που αναγνωρίζει η χώρα μας με την Τουρκία, για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, πρέπει και μπορεί να επιλυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου και μόνο σε αυτό το πλαίσιο».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «φαίνεται πόσο κρίσιμη είναι για την αμυντική θωράκιση της χώρας η Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέροντας ειδικότερα ότι «αναδεικνύεται σήμερα πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι στα βόρεια σύνορά μας, στον εναέριο χώρο τής Βόρειας Μακεδονίας, πετούν ελληνικά αντί για τουρκικά αεροσκάφη». Σχολίασε ότι «είναι καλό για την εξωτερική πολιτική της χώρας να βλέπουμε την κατάσταση όπως έχει», προσθέτοντας ότι «εδώ και χρόνια υπάρχει ένα αφήγημα για έναν ”απομονωμένο Ερντογάν”, το οποίο δυστυχώς δεν ισχύει». Προσέθεσε ότι «για αυτήν την εξέλιξη έχει ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί όταν το καλοκαίρι του 2019 με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε ένα πρώτο βήμα για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, το βήμα αυτό δεν συνεχίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση» και πως «τον Δεκέμβριο του ’19, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή ότι δεν πιστεύει στις κυρώσεις». Υποστήριξε ότι «με ανοιχτή τη συζήτηση για την τελωνειακή σύνδεση ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία, η ελληνική πλευρά πρέπει να πιέσει για συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, όπως είναι η δέσμευση της Τουρκίας ότι θα συζητήσουμε τη διαφορά μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Αναφερθείς στην ενεργειακή κρίση, υπογράμμισε ως σοβαρό πρόβλημα «την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από τη Ρωσία, η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη λόγω επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Είπε ότι «τη στιγμή που η χώρα έχει 7 λιγνιτικές μονάδες με άδεια λειτουργίας μέχρι το 2028, η κυβέρνηση προχώρησε -χωρίς καμία εξωτερική πίεση- σε μια διαδικασία βίαιης απολιγνιτοποίησης, αφήνοντας σε λειτουργία μόλις 2 λιγνιτικές μονάδες, αυξάνοντας κατά πολύ τη συμμετοχή του ρωσικού φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα της χώρας». Τόνισε καταληκτικά ότι στο πλαίσιο αυτών των επιλογών «χιλιάδες πολίτες βλέπουν σήμερα τους λογαριασμούς του ρεύματος και βουλιάζουν στην απόγνωση».

Advertisement
MEGA

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σ. Φάμελλος: Ακραία και τοξική η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

26/08/25 11:36 μμ

Σ. Φάμελλος: Ακραία και τοξική η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ρένια Λουιζίδου για το “Σόι σου”: Γίνεται κατάχρηση όταν υπάρχουν τρεις επαναλήψεις ημερησίως

26/08/25 11:31 μμ

Ρένια Λουιζίδου για το “Σόι σου”: Γίνεται κατάχρηση όταν υπάρχουν τρεις επαναλήψεις ημερησίως

Νεκρό δέρμα στα πόδια: Πως να το απομακρύνετε με απλούς τρόπους στο σπίτι

26/08/25 11:24 μμ

Νεκρό δέρμα στα πόδια: Πως να το απομακρύνετε με απλούς τρόπους στο σπίτι

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 7 συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος

26/08/25 11:17 μμ

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 7 συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος

Θεσσαλονίκη: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το Flyover- Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «μπλε» καλούπι

26/08/25 10:50 μμ

Θεσσαλονίκη: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το Flyover- Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «μπλε» καλούπι

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Νότιας Κορέας

26/08/25 10:42 μμ

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Νότιας Κορέας

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

26/08/25 10:34 μμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 27 Αυγούστου

26/08/25 10:33 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 27 Αυγούστου

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

26/08/25 10:29 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Από το 8ωρο στο 13ωρο - Η ΝΔ ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα

26/08/25 10:21 μμ

ΠΑΣΟΚ: Από το 8ωρο στο 13ωρο – Η ΝΔ ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα

Γαλλία: Ποιες επιλογές έχει ο Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού

26/08/25 10:16 μμ

Γαλλία: Ποιες επιλογές έχει ο Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού

Κάρυανη Καβάλας: 76χρονη έχασε την ζωή της στην παραλία

26/08/25 10:10 μμ

Κάριανη Καβάλας: 76χρονη έχασε την ζωή της στην παραλία