«Ο χρόνος του κ. Μητσοτάκη τελειώνει, δική μας δουλειά είναι να συμβάλουμε μαζί με την κοινωνία αυτό να συμβεί όσο πιο σύντομα γίνεται», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Ο χρόνος του κ. Μητσοτάκη τελειώνει, δική μας δουλειά είναι να συμβάλουμε μαζί με την κοινωνία αυτό να συμβεί όσο πιο σύντομα γίνεται», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ» της Κυριακής.

Χαρακτηρίζει «σχεδόν προαναγγελθέν, το οικολογικό έγκλημα που βιώσαμε φέτος το καλοκαίρι» καθώς, όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση ακύρωσε τις 500 προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες που είχαμε προγραμματίσει, ακύρωσε το πρόγραμμα δασοπροστασίας με 5.066 εργαζόμενους και κατήργησε τους δασικούς χάρτες».

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «ακραίο λαικισμό» αναφέροντας: «Εκμεταλλεύτηκε στην αντιπολίτευση τον ανθρώπινο πόνο μόνο και μόνο για προσωπικό πολιτικό όφελος…Δεν ντράπηκε να κουνήσει το δάχτυλο στους ανθρώπους που έχασαν τους κόπους μιας ζωής στην πυρκαγιά, λέγοντας προκλητικά ότι δεν γίνεται να ζητάνε όλοι ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό τους…Η δε σύγκριση καμένων εκτάσεων με ανθρώπινες ζωές αποτελεί αδιανόητη πράξη απανθρωπιάς».

Στο μέτωπο της πανδημίας, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα προτάξει «την αλληλεγγύη και όχι το διχασμό». Προσθέτει ότι «χρειάζεται να δώσει έναν διπλό αγώνα. Αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία παράγοντας μαζική ανασφάλεια και αγώνα ενάντια στον σκοταδισμό και τον ανορθολογισμό…Η Αριστερά σε όλο τον κόσμο πιέζει και αγωνίζεται για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας, τον μαζικό εμβολιασμό και την άρση της πατέντας των εμβολίων», ξεκαθαρίζει.

Advertisement
Babis

Αναφέρεται στις νέες βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και στρέφει τα βέλη του στη Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι «εν μέσω πανδημίας φρόντισε να αφήσει χιλιάδες παιδιά εκτός πανεπιστημίου. Και μάλιστα δείχνει να μην καταλαβαίνει τι έχει γίνει. Την Παρασκευή την είδαμε να παίζει με τον πόνο αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους».

Τέλος υπογραμμίζει «ότι οι ευθύνες για την αποτυχία σε όλα τα μέτωπα ανήκουν ξεκάθαρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και καμία αλλαγή προσώπων δεν θα τον απαλλάξει από τις ευθύνες του».

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

13/09/25 11:47 πμ

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

Εφάπαξ: Πότε βγαίνει, πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

13/09/25 11:42 πμ

Εφάπαξ: Πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

13/09/25 11:29 πμ

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα - video

13/09/25 11:02 πμ

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα – video

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

13/09/25 10:52 πμ

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

13/09/25 10:37 πμ

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

13/09/25 10:32 πμ

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

13/09/25 9:28 πμ

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του - Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

13/09/25 10:22 πμ

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του – Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:59 πμ

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:49 πμ

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ από σήμερα: Έως 2.000 πρόστιμο για κινητό στην οδήγηση, 8.000 ευρώ για όριο ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

13/09/25 9:23 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου