«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται δείχνοντας την ενοχή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.Advertisement   Σχολιάζοντας τις πρόσφατες ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται δείχνοντας την ενοχή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Advertisement
 

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι «αυτός που βουλιάζει τη χώρα στο βούρκο είναι αυτός που έχει βάλει την ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες, ακόμα και δικούς του υπουργούς, είναι αυτός που κρύβεται και δεν δίνει απαντήσεις ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ούτε στην εξεταστική, ούτε στην PEGA, την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». «Αυτός που κρύβεται είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κι εγώ δεν γνωρίζω κανέναν αθώο να κρύβεται», τόνισε.

Σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα, αν έστω και ένα πρόσωπο από την τελευταία λίστα που δημοσιεύτηκε στο Documento, όσων παρακολουθούνταν από το Predator, έχει τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ».

Πρόσθεσε ότι «ήδη υπάρχουν καινούρια στοιχεία στο σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τις σχέσεις του επιχειρηματία της Krikel κ. Λαβράνου με την κυβέρνηση». Ειδικότερα, είπε ότι «αναφέρεται κοινό ταξίδι στο εξωτερικό, το Νοέμβριο του 2019, μεταξύ του κ. Λαβράνου με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, τον κ. Δημητριάδη, για ζητήματα κυβερνοασφάλειας». Επίσης, «αναφέρονται συναντήσεις του κ. Πιερρακάκη με τον κ. Λαβράνο στο γραφείο του τελευταίου, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να μην το αρνείται, ενώ ο κ. Λαβράνος φέρεται να είχε και προστασία από την ελληνική αστυνομία». Υπογράμμισε κατόπιν αυτών ότι «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο δεν έφερε τον κ. Λαβράνο και τον κ. Μπίτζιο να καταθέσουν στην εξεταστική». «Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι υπάρχει ένα κοινό παρακρατικό κέντρο μεταξύ ΕΥΠ και Predator», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι που φέρονται να εμπορεύονται το Predator είχαν πολύ στενή σχέση με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μιλώντας για «συγχρονισμό» μεταξύ ΕΥΠ και Predator στις παρακολουθήσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη, σχολίασε ότι «είναι μηδενικές οι πιθανότητες να είναι τυχαίο πως η ΕΥΠ και ένα παράνομο λογισμικό έχουν ταυτόχρονα τους ίδιους στόχους». «Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τη μέρα που ο κ. Σπίρτζης καταθέτει ερώτηση για την ΕΥΠ στη Βουλή, την ίδια μέρα του έρχεται μήνυμα για να μολύνει το κινητό του με το Predator», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει “φύλλο και φτερό” την Intellexa, που εμπορεύεται το Predator, κάτι που δεν έχει γίνει», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος. Επισήμανε ότι «Λαβράνος και Μπίτζιος κλήθηκαν τελικά να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κι αυτό με τις ψήφους της αντιπολίτευσης», σχολιάζοντας ωστόσο ότι «βέβαια δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε απαντήσεις, όσο ο κ. Μητσοτάκης βάζει ανθρώπους να κρύβονται πίσω από το απόρρητο και όσο η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή κάνει τις διαδικασίες με τον τρόπο που βλέπουμε σήμερα». Επανέλαβε ακόμα ότι η επόμενη Βουλή, με προοδευτική πλειοψηφία, θα συστήσει προανακριτική για την υπόθεση των υποκλοπών ώστε να καταλογιστούν όλες οι ευθύνες.

Advertisement
ΔΕΗ

Τέλος, αναφερθείς στην υπόθεση εισβολής της αστυνομίας στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ το Δεκέμβρη του 2019 και στην προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου που την αθωώνει, σημείωσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι, όπως είπε η εισαγγελέας, ήταν θύματα ωμής αστυνομικής βίας, μία οικογένεια που ταλαιπωρήθηκε για τρία χρόνια και εναντίον της οποίας εκτοξεύτηκαν απίστευτες προσβολές και ύβρεις και από στελέχη της κυβέρνησης». «Όλοι αυτοί που αναμάσησαν τα ψέματα της αστυνομίας, για να κρύψουν μια δική τους αποτυχία, οφείλουν έστω σήμερα μία συγγνώμη στην οικογένεια Ινδαρέ», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:13 πμ

«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:15 πμ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 - Δάκρυσε ο πατέρας του

23/12/25 12:05 πμ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 – Δάκρυσε ο πατέρας του

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής - «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

23/12/25 12:05 πμ

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής – «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι - Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

22/12/25 11:54 μμ

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

23/12/25 12:27 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

23/12/25 12:21 πμ

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

Βουλγαρία - ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

23/12/25 12:20 πμ

Βουλγαρία – ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

23/12/25 12:19 πμ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

23/12/25 12:18 πμ

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

Το NBA και η FIBA ανακοίνωσαν τη διερεύνηση για μια νέα επαγγελματική Λίγκα στην Ευρώπη

23/12/25 12:16 πμ

Το NBA και η FIBA ανακοίνωσαν τη διερεύνηση για μια νέα επαγγελματική Λίγκα στην Ευρώπη

Διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1,17 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέβαλε η Ελλάδα

22/12/25 8:20 μμ

Διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1,17 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέβαλε η Ελλάδα