Ν. Κεραμέως: «Αποκλειστικά δια ζώσης η εκπαίδευση φέτος»

«Φέτος η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά διά ζώσης» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών (80%), που σε συνδυασμό με ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει από το νέο κορωνοϊό «προσφέρεται μια κάλυψη του 90%».

Στις ηλικίες 15-18, έχει εμβολιαστεί το 28% των παιδιών, ενώ στις 12-15 το 14%, είπε η υπουργός και προέτρεψε τους γονείς να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς των παιδιών. Επίσης, εξήγησε πως στα σπίτια (γονείς, ηλικιωμένοι) η πλειοψηφία είναι εμβολιασμένη.

Σε περίπτωση κρούσματος «διεθνώς ακολουθείται το πλαίσιο τα τμήματα να μην κλείνουν, αλλά να υπάρχει αυξημένος έλεγχος», εξήγησε η κ. Κεραμέως. Ειδικότερα, σε περίπτωση κρούσματος, όλο το τμήμα θα κάνει δυο rapid τεστ την εβδομάδα δωρεάν, ενώ οι εμβολιασμένοι μόνο self test. Τα παιδιά που κάθονται πιο κοντά στο μαθητή με κρούσμα θα κάνουν κάθε μέρα τεστ. Το τμήμα θα κλείνει εφόσον τα κρούσματα είναι το 50% συν 1 των μαθητών του τμήματος.

Σε ερώτηση γιατί δεν προχώρησε η αποσυμφόρηση των τάξεων, η κ. Κεραμέως απάντησε πως λειτουργούν στην Ελλάδα 90.000 τμήματα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να διπλασιαστούν.


Babis


Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να προσέρχονται στα σχολεία με δυο εργαστηριακά τεστ (PCR ή Rapid) με δική τους ευθύνη και αν δεν συμμορφώνονται, θα υπάρχει αναστολή εργασίας. Παράλληλα ενημέρωσε, ότι έχει θεσπιστεί σύστημα πολύ γρήγορων προσλήψεων, ώστε να καλύπτονται ενδεχόμενα κενά μέσα σε λίγες ημέρες.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, που ανοίγουν την 1η Οκτωβρίου, το πρωτόκολλο είναι πιο αυστηρό. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές θα προσέρχονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης του τελευταίου 6μήνου ή εργαστηριακού τεστ (PCR ή Rapid). Τα πιστοποιητικά θα ελέγχονται από τις πρυτανικές αρχές. Παράλληλα, διαβεβαίωσε, ότι «προχωρούν οι διεργασίες για να υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο της χώρας».

Τέλος, σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, επισήμανε, ότι έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη των 400 ατόμων και βρίσκεται στη φάση επικύρωσης των πινάκων από τον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕλλάδαΝ. Κεραμέως: «Αποκλειστικά δια ζώσης η εκπαίδευση φέτος»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μενίδι: Λόφοι απορριμμάτων από το Τζάνειο στην κοίτη του Κηφισού – Συγκλονιστικές εικόνες

Τόνοι απορριμμάτων από το Τζάνειο νοσοκομείο καταλήγουν στην κοίτη...

Συναγερμός για εξαφάνιση 14χρονης από τον Πειραιά – Η ανακοίνωση από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε η εξαφάνιση από τον Πειραιά...

Υποπλινιακές εκρήξεις, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

«Να το συνειδητοποιήσουμε ότι κάποια στιγμή η έκρηξη θα...

Μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής: Αναμνήσεις από μια άλλη εποχή της μεταλλουργίας

Οι πελώριοι πλάτανοι, με τους χοντρούς κορμούς και το...

Τελευταία Νέα