Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, τα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με κεντρικό σύνθημα «Visit Attica. ... Περισσότερα

Ν. Χαρδαλιάς από την 88η ΔΕΘ: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

Epilogestv

Epilogestv

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, τα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Advertisement
 

Με κεντρικό σύνθημα «Visit Attica. The Greater Athens’ Region», το περίπτερο της Περιφέρειας στη ΔΕΘ θα υποδεχτεί μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου τους χιλιάδες επισκέπτες της μεγαλύτερης έκθεσης των Βαλκανίων, προβάλλοντας τη νέα ολιστική στρατηγική της περιφερειακής αρχής για την ανάδειξη της Αττικής ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε διεθνές επίπεδο.

Στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια του περιπτέρου, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τις Περιφέρειες «ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Ευρώπη» και αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ρόλου τους και των θεσμικών τους αρμοδιοτήτων μέσα από τη νέα «Χάρτα» Αυτοδιοίκησης που φέρνει σε διαβούλευση η κυβέρνηση. «Θέλουμε να δώσουμε στην Αυτοδιοίκηση τα εργαλεία ώστε να κάνει τη δουλειά της με περισσότερη διαφάνεια, πιο αποτελεσματικά και κυρίως πιο έγκαιρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής τίμησε με την παρουσία του και ο Γερμανός υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Κατοικίας, Αστικής Ανάπτυξης και Δόμησης Sören Bartol, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη φετινή ΔΕΘ. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνομιλούμε με έναν εξαιρετικό περιφερειάρχη με εξαιρετικές ιδέες. Στηρίζουμε ένθερμα την προσπάθεια του κ. Χαρδαλιά για την ενίσχυση της αυτονομίας των αυτοδιοικητικών θεσμών, καθώς -όπως πιστεύουμε και στη Γερμανία- η Αυτοδιοίκηση είναι η καρδιά της Δημοκρατίας», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Bartol.

Στη συστηματική προσπάθεια για την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Αττικής αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι «η πρώτη παρουσία της νέας περιφερειακής αρχής στη ΔΕΘ, μας δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το ξεκάθαρο στίγμα της νέας εποχής που χαράσσουμε». Και πρόσθεσε: «Μέσα από την παρουσία μας στον ιστορικό θεσμό της ΔΕΘ, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα σε κάθε επισκέπτη και επενδυτή ότι η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι. Το μήνυμα ότι η Αττική δεν είναι απλά μια εμπειρία. Για εμάς είναι μοντέλο ζωής».

Ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε τους πέντε βασικούς άξονες στους οποίους κινείται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της διοίκησης – και ειδικότερα:

  • Την επιτάχυνση και τη βέλτιστη αξιοποίηση των επενδύσεων από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, που δίνουν νέες προοπτικές στην υγιή επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας.
  • Τις μεγάλες υποδομές σε κάθε γειτονιά -με κυριότερες την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την αναβάθμιση των λιμένων και του αεροδρομίου, την οδική ασφάλεια κ.ά.- που καθιστούν την Αττική μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη.
  • Την ενίσχυση του βιώσιμου τουρισμού με έμφαση στις θεματικές μορφές του, αξιοποιώντας το ήδη δημοφιλές brand name της πρωτεύουσας, τα κοσμοπολίτικα νησιά, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό κ.λπ., με στόχο την αύξηση της μέσης τουριστικής δαπάνης και των ημερών διαμονής.
  • Την ενδυνάμωση του διαχρονικού πολιτιστικού αποτυπώματος, μέσα από την αναβάθμιση και τη δημιουργία υπερσύγχρονων χώρων τέχνης και αθλητικών υποδομών, κατάλληλων για φιλοξενία διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας.
  • Τη δημιουργία μιας «έξυπνης» Περιφέρειας, που πρωτοστατεί στην ψηφιακή μετάβαση, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη και παρέχοντας νέες δυνατότητες στους εκπροσώπους του σύγχρονου επιχειρείν.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, «η Μητροπολιτική Αττική κοιτάζει μπροστά. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Γι’ αυτό και επενδύουμε στην εξωστρέφεια, που αποτελεί άλλωστε έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας».

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η Περιφέρεια Αττικής θα έχει σύντομα στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα θεσμικά εργαλεία και τους κατάλληλους πόρους, μέσα από τη νέα «Χάρτα» Αυτοδιοίκησης που εκπονεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, η οποία, όπως τόνισε, θα κάνει πράξη το μοντέλο της μητροπολιτικότητας. «Πιστεύω ότι έχει φθάσει πια η ώρα να αφήσουμε οριστικά πίσω μας μια ‘παράδοση’ μετάθεσης ευθυνών και ατέρμονων καθυστερήσεων. Εμείς δεν φοβόμαστε την ευθύνη. Εμείς θέλουμε ευθύνες. Θέλουμε πια συγκεκριμένα αποτελέσματα και λύσεις στα προβλήματα, και αυτή την προσέγγιση έχω αποφασίσει να ακολουθήσω ως περιφερειάρχης Αττικής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Advertisement

Χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. «Οι άνθρωποι που υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση πρέπει να το κάνουν με πάθος και αγάπη. Και ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι σαφέστατα ένας από αυτούς», υπογράμμισε ο κ. Κυρίζογλου.

Πριν από την τελετή των εγκαινίων, ο περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με τον Sören Bartol, παρουσία του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο εξαιρετικό, όπως επισημάνθηκε, επίπεδο των ελληνογερμανικών σχέσεων και στην ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής παραβρέθηκε επίσης στα εγκαίνια του περιπτέρου της Γερμανίας, του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ, ενώ μαζί με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα επισκέφθηκαν τα περίπτερα των υπόλοιπων Περιφερειών.

Στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και Ιόνιων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, οι Δήμαρχοι Βούλας – Βάρης Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, Αγίων Ανάργυρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας και Μεγαρέων Παναγιώτης Μαριετης, οι βουλευτές Γιώργος Στύλιος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μαρία Κεφάλα και Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας, οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Αιγαίου Μαριάννα Νικολαΐδη, οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Ζώμπος, Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, Επιχειρηματικότητας & Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού Αλεξάνδρα Πάλλη και Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Χαράλαμπος (Μπάμπης) Σιάτρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθανασία Παπασπύρου, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Αθηνά Κωνσταντέλλου και Βασίλης Χιωτάκης κ.ά.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

03/12/25 2:45 μμ

Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας