Σήμερα «σηματοδοτούμε μία ιδιαίτερη καμπή στο μεταναστευτικό με την απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων» από τις 31 Οκτωβρίου 2021 από την καθημερινή διαχείριση του ζητήματος. Αυτό τόνισε, σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ... Περισσότερα

Παναγιωτόπουλος

Epiloges Press

Epiloges Press

Σήμερα «σηματοδοτούμε μία ιδιαίτερη καμπή στο μεταναστευτικό με την απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων» από τις 31 Οκτωβρίου 2021 από την καθημερινή διαχείριση του ζητήματος. Αυτό τόνισε, σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος, μιλώντας στο Πεντάγωνο, σε κοινή εκδήλωση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Ο κ. Παναγιώτοπουλος εξήγησε ότι από το ξεκίνημα της μεταναστευτικής κρίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις διαχειρίστηκαν καθημερινά ζητήματα σίτισης, κατασκευής δομών, υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, υγειονομικής περίθαλψης αλλά και μεταφοράς υλικών.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε, «είχαν επωμιστεί την καθημερινότητα του μεταναστευτικού ζητήματος». «Πλέον», συνέχισε, «έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ώστε να μην είναι απαραίτητες οι Ένοπλες Δυνάμεις στην καθημερινή διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος».

Ο υπουργός σημείωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με απόλυτη επιτυχία συνδράμοντας την πολιτεία στη διαχείριση «ενός ζητήματος περίπλοκου, σύνθετου και με λεπτές αποχρώσεις». Ξεκαθάρισε, δε, ότι «αν προκύψει ανάγκη, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι ξανά εκεί».

Όπως είπε ο κ. Παναγιώτοπουλος, σήμερα πια, «υπάρχει οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης του υπουργείου Μετανάστευσης».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνισε ότι εφέτος οι ροές είναι μειωμένες «κατά 99% σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015». «Ως αποτέλεσμα», συμπλήρωσε, «μειώσαμε σε 34 από 121 τις δομές φιλοξενίας που προ διετίας λειτουργούσαν στη χώρα μας».

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι καταφέραμε να «αποσυμφόρησουμε, ουσιαστικά, τα νησιά αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα από τις επιπτώσεις των ροών».

«Ολοκληρώσαμε», συνέχισε, «το σύστημα υποδοχής παρέχοντας αφενός τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για σύντομη παραμονή στις ακριτικές περιοχές της χώρας και αφετέρου ένα ισχυρό αίσθημα ασφαλείας και για τους διαμένοντες και για το προσωπικό μας και για τις τοπικές κοινωνίες».

Advertisement
MEGA

«Το μεταναστευτικό», υπογράμμισε, «εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση που απαιτεί αυστηρή εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής που έχει εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο, εγρήγορση και σκληρή δουλειά».

«Όλοι θυμόμαστε την κρίση του Έβρου και την αποφασιστικότητα που επέδειξε η πατρίδα μας», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και πρόσθεσε: «Μία ανάλογη προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον στον Έβρο και τα νησιά μας αλλά θα μας βρει έτοιμους, όπως μας βρήκε το 2020».

Εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αλλά και στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων «για την ουσιαστική συμβολή τους την προηγούμενη επταετία για μία κρίση που βρήκε τη χώρα μας».

Ο κ. Μηταράκης παρέδωσε δύο τιμητικές πλακέτες για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση του μεταναστευτικού, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

20/02/26 11:58 μμ

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου

21/02/26 12:00 πμ

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου

Πώς φτιάχνουμε την κυρά Σαρακοστή - Το κουλουράκι με τα 7 πόδια που τα παιδιά έσπαγαν ένα κάθε βδομάδα

20/02/26 11:39 μμ

Πώς φτιάχνουμε την κυρά Σαρακοστή – Το κουλουράκι με τα 7 πόδια που τα παιδιά έσπαγαν ένα κάθε βδομάδα

Τραμπ: Θα επιβάλω παγκόσμιο δασμό 10% – Βαθιά απογοητευτική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

20/02/26 11:48 μμ

Τραμπ: Θα επιβάλω παγκόσμιο δασμό 10% – Βαθιά απογοητευτική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης

20/02/26 11:37 μμ

Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας παρέχει διευκρινήσεις για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

20/02/26 11:36 μμ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας παρέχει διευκρινήσεις για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

20/02/26 11:33 μμ

NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR

20/02/26 11:32 μμ

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR”

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Φεβρουαρίου

20/02/26 8:36 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Φεβρουαρίου

Nέα συνάντηση ΕΦΑΠΟΘ - Δήμου για τα κάγκελα στο Ανάκτορο του Γαλερίου

20/02/26 8:34 μμ

Nέα συνάντηση ΕΦΑΠΟΘ – Δήμου για τα κάγκελα στο Ανάκτορο του Γαλερίου

"Τιμές θαύμα" στα σούπερ μάρκετ Κάντζας και τις μέρες της Σαρακοστής - video

20/02/26 8:03 μμ

“Τιμές θαύμα” στα σούπερ μάρκετ Κάντζας και τις μέρες της Σαρακοστής – video