Ν. Σύψας: Αν τα κρούσματα αυξηθούν πολύ μπορεί να σταματήσει ο τουρισμός

Για τους κινδύνους από τη χαλάρωση των μέτρων και τον τουρισμό μίλησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

 

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός.», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ . «Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος.»

Όπως εξήγησε ο κ. Σύψας, στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων. «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός.»

Για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα ο κ. Σύψας είπε, όπως γράφει το skai.gr πως δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.



Babis

Μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες, συμπλήρωσε.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται, είπε ο καθηγητής.

Τέλος, για τα μέτρα στις παραλίες ο κ. Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί.

 

ΕλλάδαΝ. Σύψας: Αν τα κρούσματα αυξηθούν πολύ μπορεί να σταματήσει ο τουρισμός

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Περιπτώσεις που η ασφαλιστική σου μπορεί να αρνηθεί την αποζημίωση και πώς να το αποφύγεις

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, που η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να...

Από τη Γη στο Ποτήρι: Η Διαδρομή του Γλυκάνισου του Ούζου Πλωμαρίου

Ο γλυκάνισος είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν 30 Απριλίου

Σήμερα 30 Απριλίου και σύμφωνα το εορτολόγιο είναι ...

Φάρσα το μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το μήνυμα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού,...

Τελευταία Νέα