Κυρώσεις σε έξι υψηλόβαθμα στελέχη της φυλακής στη Σιβηρία, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλεξέι Ναβάλνι, επέβαλαν σήμερα οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ... Περισσότερα

Ναβάλνι: Κυρώσεις από τη Βρετανία σε έξι στελέχη της φυλακής όπου πέθανε - Τιμωρητικά μέτρα ετοιμάζουν και οι ΗΠΑ

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Κυρώσεις σε έξι υψηλόβαθμα στελέχη της φυλακής στη Σιβηρία, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλεξέι Ναβάλνι, επέβαλαν σήμερα οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε έξι άτομα που είχαν επιφορτιστεί με τη λειτουργία του σωφρονιστικού ιδρύματος όπου εξέτιε την ποινή του ο εκλιπών Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης.

«Σε όσους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής και πέντε αναπληρωτών διευθυντών της φυλακής, θα απαγορεύεται η είσοδός τους στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως και θα δεσμευτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι ρωσικές αρχές είδαν τον Ναβάλνι ως απειλή και προσπάθησαν επανειλημμένως να τον φιμώσουν», τόνισε ο Κάμερον και πρόσθεσε:

«Οι υπεύθυνοι για τη βάναυση μεταχείριση του Ναβάλνι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέβαλε κυρώσεις ως απάντηση στον θάνατο του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την Ένωση Τύπου (PA).

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», o Βαντίμ Κονσταντίνοβιτς Καλίνιν, ο οποίος φέρεται να είχε τη γενική εποπτεία του σωφρονιστικού ιδρύματος, εκεί όπου ο Ναβάλνι έμπαινε συχνά σε απομόνωση για δύο εβδομάδες κάθε φορά, είναι ανάμεσα σε αυτούς που επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Advertisement
Babis

Άλλοι πέντε έχουν επίσης στοχοποιηθεί για «δραστηριότητα που παραβιάζει το δικαίωμα των φυλακισμένων να μην υποβάλλονται σε σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση, τιμωρία και το δικαίωμα στη ζωή», όπως υποστήριξε η κυβέρνηση του Λονδίνου.

Πρόκειται για τους τέσσερις αντισυνταγματάρχες, Σεργκέι Νικολάεβιτς Κορτσόφ, Βασίλι Αλεξάντροβιτς Βίντριν, Βλαντιμίρ Ιβάνοβιτς Πίλιπτσικ, Αλεξάντρ Βλαντιμίροβιτς Γκόλιακοφ και τον συνταγματάρχη, Αλεξάντρ Βαλερίεβιτς Ομπτρατσόφ.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την καταπιεστική φύση του ρωσικού συστήματος», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

«Γι’ αυτό επιβάλλουμε σήμερα κυρώσεις στους ανώτερους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για την κράτησή του στη φυλακή όπου κρατείτο τους τελευταίους μήνες της ζωής του» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν την Παρασκευή «σημαντικές κυρώσεις» σε βάρος της Μόσχας, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

«Έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου Μπάιντεν, θα ανακοινώσουμε την Παρασκευή ένα σύνολο σημαντικών κυρώσεων προκειμένου να θεωρηθεί η Ρωσία υπεύθυνη για ό,τι συνέβη στον Ναβάλνι» και για τις ενέργειές της στην πορεία του πολέμου στην Ουκρανία», τόνισε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν.

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

25/08/25 10:20 πμ

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

25/08/25 10:13 πμ

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

25/08/25 10:05 πμ

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα –  Πολυτραυματίας ο οδηγός του δικύκλου

Αποκατάσταση λειτουργίας της ιστοσελίδας της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

25/08/25 9:52 πμ

Λειτουργεί η ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

25/08/25 9:31 πμ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει -Η οργή της κόρης του

25/08/25 9:27 πμ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει – Η οργή της κόρης του

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

25/08/25 9:14 πμ

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

25/08/25 9:07 πμ

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου

25/08/25 9:00 πμ

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0: Τη λύση έδωσε ο Ντεσπόντοφ

25/08/25 8:55 πμ

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0: Τη λύση έδωσε ο Ντεσπόντοφ

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-0

25/08/25 8:49 πμ

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-0

Θάσος: Υπογράφουμε για το μνημείο μας

25/08/25 8:35 πμ

Θάσος: Υπογράφουμε για το μνημείο μας, το Μεταλλευτικό Συγκρότημα Θάσου