Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν εκ νέου, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα πλησιάσει τη χώρα μας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν εκ νέου, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα πλησιάσει τη χώρα μας από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται από τα δυτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση. Λιγότερα και πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή (28/11) βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια νησιωτικά τμήματα και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13-14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15-16, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Θεσσαλία από 1 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16-17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ.

Advertisement
ktimatologio

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χατζηβασιλείου: Δυστυχώς ευδοκιμούν οι πατριώτες του γλυκού νερού

07/03/26 8:49 μμ

Χατζηβασιλείου: Δυστυχώς ευδοκιμούν οι πατριώτες του γλυκού νερού

To Ιράν λέει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ορισμένες γειτονιικές χώρες είναι στην υπηρεσία «του εχθρού»

07/03/26 8:33 μμ

To Ιράν λέει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ορισμένες γειτονικές χώρες είναι στην υπηρεσία «του εχθρού»

Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση

07/03/26 8:25 μμ

Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση

«Παρών» στις περιφερειακές εκλογές του 2028 δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του

07/03/26 8:21 μμ

«Παρών» στις περιφερειακές εκλογές του 2028 δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του

«Η ξεφτίλα δεν έχει όρια»: Η Σοφία Μητσοτάκη απαντά στα fake news για την επιστροφή της από το Ντουμπάι

07/03/26 8:12 μμ

«Η ξεφτίλα δεν έχει όρια»: Η Σοφία Μητσοτάκη απαντά στα fake news για την επιστροφή της από το Ντουμπάι

Ο κυρ-Γιάννης «επέστρεψε» στα αμπέλια του - Γλυπτό από ορείχαλκο στο κτήμα στη Νάουσα

07/03/26 8:04 μμ

Ο κυρ-Γιάννης «επέστρεψε» στα αμπέλια του – Γλυπτό από ορείχαλκο στο κτήμα στη Νάουσα

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης

07/03/26 7:58 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης

Η άλλη πλευρά της σχολικής βίας: ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών

07/03/26 7:42 μμ

Η άλλη πλευρά της σχολικής βίας: ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών

Σέρρες: Άφαντος εδώ και 40 ημέρες ο Σωτήρης Τσιπιλής – Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του

07/03/26 3:01 μμ

Σέρρες: Άφαντος εδώ και 40 ημέρες ο Σωτήρης Τσιπιλής – Ώρες αγωνίας για τη μητέρα του

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

07/03/26 2:37 μμ

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

07/03/26 2:30 μμ

Εγνατία οδός: Φωτιά σε φορτηγό που μετέφερε ψυκτικό υγρό – Επιχειρούν 18 πυροσβέστες

Σαρώνει η λαμπάδα ChatGPT που εμπνεύστηκε Θεσσαλονικιός δημιουργός

07/03/26 2:24 μμ

Σαρώνει η λαμπάδα ChatGPT που εμπνεύστηκε Θεσσαλονικιός δημιουργός, υπάρχει λίστα προκρατήσεων