Νέα ευκαιρία για επανένταξη στις 100-120 δόσεις

Με τη νέα ρύθμιση η περίοδο επανένταξης παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2021 αλλά, πλέον, απαιτείται η καταβολή 3 δόσεων (Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου)
Επιπλέον χρονικό περιθώριο δίνει η κυβέρνηση για την επανένταξη των οφειλετών της εφορίας στις ρυθμίσεις των 100 & 120 δόσεων. Το βράδυ της Τρίτης άνοιξε η ειδική εφαρμογή στην πλατφόρμα mybussinesssupport της ΑΑΔΕ για όσους θέλουν να ξαναμπούν σε αυτές τις ρυθμίσεις που έχασαν λόγω της πανδημίας.

 
Οι φορολογούμενοι που ήθελαν επανένταξη στις 100 – 120 έπρεπε έως τις 30 Σεπτεμβρίου να είχαν πληρώσει 2 δόσεις, δηλαδή του περασμένου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

 
Ωστόσο με τη νέα ρύθμιση η περίοδο επανένταξης παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2021 αλλά, πλέον, απαιτείται η καταβολή 3 δόσεων (Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου).

 
Προσοχή: Η δυνατότητα αυτή δεν παρέχεται σε όλους τους φορολογούμενους οι οποίοι έχασαν από 1.3.2020 έως 31.7.2021 τις ρυθμίσεις των «100 δόσεων» του ν. 4321/2015 ή των «120 δόσεων» του ν. 4611/2019.




Babis

 
Η τρίτη ευκαιρία παρέχεται μόνο σε πληττόμενους από την πανδημία. Δηλαδή, σε επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους ή υπέστησαν σημαντική απώλεια τζίρου το 2020, καθώς και σε εργαζόμενους σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή το 2020.

Πηγή protothema.gr

ΟικονομίαΝέα ευκαιρία για επανένταξη στις 100-120 δόσεις

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Akrolithos: Από την Καβάλα εξαγωγές φυσικών πετρωμάτων προς 97 χώρες

Ήταν σχεδόν πριν 40 χρόνια και συγκεκριμένα το μακρινό...

Ρεκόρ στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Το 46,5% κατατέθηκε σε μόλις 43 ημέρες

Σημαντική πρόοδος καταγράφεται στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων,...

Κατάργηση κλιμακίων στις χρεώσεις ρεύματος εισηγείται η ΡΑΑΕΥ

Μια τιμή ανά κιλοβατώρα για όλη την κατανάλωση ρεύματος,...

Τελευταία Νέα