Νέα δεδομένα για την είσοδο ανηλίκων έως 18 ετών στους έως σήμερα μικτούς χώρους θα περιλαμβάνει η ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Νέα δεδομένα για την είσοδο ανηλίκων έως 18 ετών στους έως σήμερα μικτούς χώρους θα περιλαμβάνει η ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού που θα ισχύουν από αύριο.


Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι τα τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ισχύσουν από αύριο, αφορούν κυρίως την προστασία των ανεμβολίαστων, ενώ σε ότι αφορά τις εκκλησίες και την κριτική που ασκήθηκε για τη μη υποχρέωση διενέργειας τεστ  από τους πιστούς, είπε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το σύνταγμα.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, υπογράμμισε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι οι λίγοι θάνατοι που καταγράφονται στους ανεμβολίαστους, αφορούν κυρίως ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί πριν από 6 μήνες.

Αποκάλυψε δε ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ.

Ο Υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε ότι τα εξεταστικά κέντρα που βρίσκονται σε λειτουργία μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν και μάλιστα έχει εξασφαλιστεί και επάρκεια εμβολίων, ώστε αν αύριο όλοι όσοι μπορούν ζητήσουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου θα εξυπηρετηθούν άμεσα.


Ο κ. Πλεύρης επανερχόμενος στο θέμα των μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο, τόνισε ότι ειδικά στα καταστήματα της Εστίασης όπου φαίνεται να υπάρχει μια καταστρατήγηση των κανόνων, οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί, προειδοποιώντας πως όσοι θα παρανομήσουν θα το μετανιώσουν.

Advertisement
Family Kitchen

Ερωτηθείς για το θέμα των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση της Κυβέρνησης να τίθενται σε αναστολή και πως όσοι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν βγει σε αναστολή έχουν αντικατασταθεί.

Advertisement

Πρόσθεσε όμως πως δεν υπάρχει απεριόριστος αριθμός γιατρών και ειδικά σε κάποιες ειδικότητες όπως αυτή του αναισθησιολόγου υπάρχει έλλειψη και για το λόγο αυτό ακόμη κι αν χρειαστεί να αναπτυχθούν και άλλες ΜΕΘ θα λειτουργήσουν με το προσωπικό που είναι διαθέσιμο σήμερα.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης θα δοθούν ακόμη περισσότερα κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όπου υπάρχουν ελλείψεις και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη.

Σε ότι αφορά τα μονοκλωνικά αντισώματά, αναμένεται η πρώτη έγκριση από τον EMA να δοθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και η χώρα μας έχει ήδη παραγγείλει 2.000 θεραπείες, ενώ για το χάπι που εγκρίθηκε χθες στη Βρετανία η χρήση του στα αρχικά στάδια της νόσου, έχουμε παραγγείλει 10.000 θεραπέιες.

Εξήγησε δε πως η χορήγηση τους θα γίνεται κατόπιν εισήγησής από επιτροπή που θα συσταθεί και θα δίνονται κατά προτεραιότητα σε ανοσοκατασταλμένους και ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαλλία: Απεβίωσε η ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε

24/09/25 1:26 πμ

Γαλλία: Απεβίωσε η ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε

Δεινόσαυρος με οστό κροκόδειλου στο στόμα του ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή

24/09/25 1:24 πμ

Δεινόσαυρος με οστό κροκόδειλου στο στόμα του ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή

N. Ανδρουλάκης: Η ξαφνική αναβολή μιας συνάντησης που ανακοινώθηκε «μετά βαΐων και κλάδων», είναι δείγμα ερασιτεχνισμού

24/09/25 1:10 πμ

N. Ανδρουλάκης: Η ξαφνική αναβολή μιας συνάντησης που ανακοινώθηκε «μετά βαΐων και κλάδων», είναι δείγμα ερασιτεχνισμού

ΠΑΟΚ: Απών μόνο ο Πέλκας με Μακάμπι - Η αποστολή του «δικεφάλου»

24/09/25 1:06 πμ

ΠΑΟΚ: Απών μόνο ο Πέλκας με Μακάμπι – Η αποστολή του «δικεφάλου»

Πώς να συνδυάσετε φθινοπωρινά χρώματα με φυτά στο καθιστικό σας

23/09/25 11:47 μμ

Πώς να συνδυάσετε φθινοπωρινά χρώματα με φυτά στο καθιστικό σας

Υπνοδωμάτιο: 5 χρώματα που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώνετε

23/09/25 11:42 μμ

Υπνοδωμάτιο: 5 χρώματα που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώνετε

7 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σαλόνι του σπιτιού σου

23/09/25 11:37 μμ

7 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σαλόνι του σπιτιού σου

4 συνταγές για αρωματική ζεστή σοκολάτα

23/09/25 11:34 μμ

4 συνταγές για αρωματική ζεστή σοκολάτα

Τα συρτάρια σου Θα μυρίζουν υπέροχα: Φτιάξε αρωματικά πουγκιά μόνο με 3 υλικά

23/09/25 11:32 μμ

Τα συρτάρια σου θα μυρίζουν υπέροχα: Φτιάξε αρωματικά πουγκιά μόνο με 3 υλικά

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Σεπτεμβρίου

23/09/25 10:26 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Σεπτεμβρίου

SEREXPO: Ευχαριστίες του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στον Αθανάσιο Μαλλιαρά

23/09/25 10:23 μμ

SEREXPO: Ευχαριστίες του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στον Αθανάσιο Μαλλιαρά

Συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη

23/09/25 11:24 μμ

Συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη