Την οικιστική αναβάθμιση και αστική ανάπλαση της περιοχής του Περιγιαλίου, στην ανατολική είσοδο της Καβάλας, περιλαμβάνει το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο «Nea Polis» του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη, που παρουσιάστηκε και επίσημα ... Περισσότερα

«Nea Polis»: Ένα μεγάλο έργο οικιστικής ανάπτυξης στην ανατολική είσοδο της Καβάλας

Epiloges Press

Epiloges Press

Την οικιστική αναβάθμιση και αστική ανάπλαση της περιοχής του Περιγιαλίου, στην ανατολική είσοδο της Καβάλας, περιλαμβάνει το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο «Nea Polis» του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη, που παρουσιάστηκε και επίσημα στους τοπικούς φορείς και θεσμικούς παράγοντες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Καβάλας.

Advertisement
 

Η περιοχή του Περιγιαλίου ήταν από τις τελευταίες που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης του δήμου Καβάλας και σήμερα είναι μια από τις αναπτυσσόμενες οικιστικά περιοχές με περιορισμένη όμως οικοδομική δραστηριότητα. Τα τελευταία σαράντα χρόνια θεωρούνταν μια σχετικά υποβαθμισμένη περιοχή, με ένα μεγάλο και όμορφο παραλιακό μέτωπο, όπου ήταν εγκαταστημένες πολλές βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις όπως επίσης και στρατόπεδα.

Το νέο επενδυτικό έργο που ήδη ξεκίνησε να υλοποιείται στην περιοχή, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις και αναμένεται να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Δημιουργούνται περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας, ενισχύεται η αγορά ακινήτων και διαμορφώνεται ένα νέο επενδυτικό τοπίο με διεθνείς προοπτικές.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το χρονοδιάγραμμα του συνολικού έργου έχει ορίζοντα τετραετίας, με τα πρώτα έργα να παραδίδονται μέσα στο 2025. Το συνολικό κόστος της επένδυσης, όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου Κουρτίδη, ανέρχεται στα 150.000.000 ευρώ.

Σε έκταση άνω των 50.000 τ.μ., το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή επτά σύγχρονων οικισμών, με 456 νέες κατοικίες, σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν όχι μόνο άνεση αλλά και μια νέα φιλοσοφία καθημερινότητας. Η επιλογή του ονόματος Nea Polis (Νέα Πόλη) αντικατοπτρίζει την επιθυμία για αναγέννηση, για έναν νέο αστικό χώρο που αναδεικνύει την αξία της κοινότητας, της φύσης και της καινοτομίας.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, μίλησε για τις υποδομές που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά την εικόνα του Περιγιαλίου. Τόνισε πως η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι αποφασισμένη να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να αλλάξει όψη η για δεκαετίες παραμελημένη αυτή περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Καβάλας Αλέξανδρος Γούλας υπογράμμισε τη διάθεση συνεργασίας του δήμου με τον όμιλο Κουρτίδη, προκειμένου να ωφεληθεί η τοπική κοινωνία. Παρέθεσε αναλυτικά τον σχεδιασμό του Δήμου Καβάλας για τα έργα υποδομής και τις αναπλάσεις που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Οι αρχιτέκτονες Κώστας Πουλόπουλος, Χρήστος Κλείτου και Ιωάννης Μπαμπής μοιράστηκαν με τους προσκεκλημένους τα στοιχεία που τους ενέπνευσαν για τον συνολικό σχεδιασμό των έργων.

Advertisement

Ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη, Νίκος Κουρτίδης, υπογράμμισε στη διάρκεια της εκδήλωσης πως το νέο αυτό επενδυτικό έργο «είναι η έκφραση ενός οράματος για το πώς πρέπει να ζει ο άνθρωπος στο σήμερα και στο αύριο, με ποιότητα, αρμονία και σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινότητα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν τόπο που θα εμπνέει, που θα προσφέρει ευκαιρίες και που θα αγαπηθεί από τους ανθρώπους του».

Τέλος, η αντιπρόεδρος του ομίλου Κουρτίδη Κωνσταντίνα Δημητρόβα, συμπλήρωσε: «το έργο αυτό γεννήθηκε από την ανάγκη να δώσουμε νέα πνοή σε μια περιοχή με τεράστιο δυναμικό. Δημιουργούμε μια νέα πόλη που βασίζεται σε αξίες: βιωσιμότητα, λειτουργικότητα, αισθητική και κοινωνική συνύπαρξη. Δεν σχεδιάζουμε μόνο κατοικίες, σχεδιάζουμε έναν νέο τρόπο ζωής. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερή μας ευθύνη, αλλά και η μεγαλύτερή μας χαρά».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιερρακάκης: «Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι αδιανόητο: κατατάσσεται στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη»

20/11/25 10:59 μμ

Πιερρακάκης: «Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι αδιανόητο: κατατάσσεται στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη»

Στις 21 Νοεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου και γιορτάζουν τα ονόματα Μαρία, Μαριέττα, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος, Βιργινία, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Λεμονιά, Σουλτάνης, Σουλτάνα, Σούζυ, Σούζη, Τάνια.

20/11/25 10:53 μμ

Εορτολόγιο: Τα Εισόδια της Θεοτόκου – Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Νοεμβρίου

Σέρρες: "Τα τρακτέρ στους δρόμους" - Κάλεσμα για κινητοποιήσεις - video

20/11/25 10:50 μμ

Σέρρες: “Τα τρακτέρ στους δρόμους” – Κάλεσμα για κινητοποιήσεις – video

Ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Σέρρες

20/11/25 10:35 μμ

Ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Σέρρες

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

20/11/25 10:19 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

Η Πειραιώς φέρνει το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Yellow στις μετακινήσεις με το Freenow

20/11/25 10:16 μμ

Η Πειραιώς φέρνει το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Yellow στις μετακινήσεις με το Freenow

Η Λέινι Γουίλσον απέσπασε το κορυφαίο βραβείο της κάντρι μουσικής για δεύτερη φορά

20/11/25 10:10 μμ

Η Λέινι Γουίλσον απέσπασε το κορυφαίο βραβείο της κάντρι μουσικής για δεύτερη φορά

Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας

20/11/25 10:09 μμ

Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας

Η κληρονομιά των Gilliéron συναντά το ΑΠΘ - Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Εκμαγείων

20/11/25 10:07 μμ

Η κληρονομιά των Gilliéron συναντά το ΑΠΘ – Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Εκμαγείων

Πέθανε ο μπασίστας των Stone Roses και Primal Scream, Γκάρι "Μάνι" Μούνφιλντ

20/11/25 10:06 μμ

Πέθανε ο μπασίστας των Stone Roses και Primal Scream, Γκάρι “Μάνι” Μούνφιλντ

ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές δημιούργησαν ψηφιακό ξεναγό αρχαιολογικών χώρων

20/11/25 10:05 μμ

ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές δημιούργησαν ψηφιακό ξεναγό αρχαιολογικών χώρων

Ψηφίστηκε το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ

20/11/25 10:05 μμ

Ψηφίστηκε το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ