Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
8.7 C
Serres

Νέα Ζίχνη Σερρών: Απογοητευμένοι οι αγρότες – “Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο χαλάζι, μας κατέστρεψε” -video

Από τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες στις έντονες χαλαζοπτώσεις. Το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου σε περιοχές του Δήμου Ν.Ζίχνης οι κάτοικοι της Λευκοθέας, της Αγγίστας, του Σφελινού και του Μανδηλίου σοκαρισμένοι για 20 λεπτά περίπου παρακολουθούσαν τη σφοδρή χαλαζόπτωση που τους έπληξε και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές στις κεραμοσκεπές των σπιτιών τους, στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους και στους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ν. Ζίχνης, Παντελή Μπόζη το τελευταίο διάστημα η περιοχή έχει χτυπηθεί κι άλλες φορές από το χαλάζι κατά τη φετινή περίοδο του καλοκαιριού. Οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι μεγάλες και αφορούν κυρίως τα σιτηρά που ήταν σε περίοδο συγκομιδής, το βαμβάκι , τους ηλίανθους και τα ελαιόδεντρα. Σύντομα μάλιστα αναμένουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει η αποτίμηση των καταστροφών και να αρχίσουν οι αγρότες να καταθέτουν τις δηλώσεις για τις αποζημιώσεις τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λευκοθέας κ. Δημοσθένη Γεωργιάδη το χαλάζι που έπεφτε ήταν σε μέγεθος λεμονιού.
Ο κ. Γιώργος Αλμαλίωτης κάτοικος Λευκοθέας περιγράφει τις στιγμές της χαλαζόπτωσης. Μάλιστα μας αναφέρει ότι ένας κάτοικος που χτυπήθηκε από το χαλάζι στο πόδι, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Τα ελαιόδεντρα έχουν καταστραφεί. Το ίδιο και το σιτάρι. Ο κ. Παπανικολάου καλλιεργητής είναι απογοητευμένος από τις καταστροφές.
Τις ίδιες στιγμές αγωνίας πέρασαν και οι κάτοικοι στο Σφελινό.

ΣέρρεςΝέα Ζίχνη Σερρών: Απογοητευμένοι οι αγρότες - "Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο χαλάζι,...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Περιπτώσεις που η ασφαλιστική σου μπορεί να αρνηθεί την αποζημίωση και πώς να το αποφύγεις

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, που η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να...

Από τη Γη στο Ποτήρι: Η Διαδρομή του Γλυκάνισου του Ούζου Πλωμαρίου

Ο γλυκάνισος είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν 30 Απριλίου

Σήμερα 30 Απριλίου και σύμφωνα το εορτολόγιο είναι ...

Σέρρες, Δείτε βίντεο & φωτο: Πρωτομαγιά στον Κουπατσιανό- Κάθε λεπτό είναι απλά μαγικό!

Κάθε λεπτό στον Κουπατσιανό είναι απλά μαγικό! Το τοπίο...

Τελευταία Νέα