Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Την Ελλάδα μαθηματικά δεν την συμφέρει να πολεμήσει με την ΤουρκίαΑναφέρθηκε και στις προθέσεις της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά λέγοντας πως “ανήκει στη Δημοκρατία της Τουρκίας και θα τη χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε”.

 

 

Τους τόνους ανεβάζει και ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητούσε να λυθούν “όλα τα ρήγματα με καλές σχέσεις γειτονίας, με αμοιβαία καλή θέληση και χωρίς να παραβιάζουμε τα δικαιώματα των άλλων”.

Ωστόσο, σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας στο Ahaber, προχώρησε σε νέες απειλές αναφέροντας πως η “Ελλάδα δεν θα θελήσει να πολεμήσει με την Τουρκία”. Όπως είπε “από μαθηματικής άποψης δεν είναι βολικό αυτό και το τονίζω”.

Παράλληλα, επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί στρατικοποίησης ελληνικών νησιών, σημειώνοντας τα εξής: “16 από 23 νησιά του Αιγαίου είναι στρατικοποιημένα, ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης. Υπάρχει ανεπίσημη στρατιωτική παρουσία. Νιώθετε κάποια απειλή και το κάνετε αυτό; Δεν υπάρχει καμία χώρα με χωρικά ύδατα στα 6 μίλια και 10 μίλια στον αέρα. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Ας συναντηθούμε κι ας συζητήσουμε. Θέλουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο κι έχουμε κάνει κάποια πρόοδο”.


Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στις προθέσεις της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά.

“Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και οποιαδήποτε άλλη χώρα μπορούν να προχωρήσουν υιοθετώντας αντι-τουρκική στάση. Η Αγιά Σοφιά ανήκει στη Δημοκρατία της Τουρκίας και θα τη χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε. Δεν μπορούν ξένοι να εμπλακούν στα σχέδιά μας για την Αγιά Σοφιά”, είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *