Νεκρές στα κρεβάτια τους στο σπίτι που έμεναν στην Κηφισιά βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες η 63χρονη ιστορικός τέχνης και εικαστικός Λίμπερτι Πολύζου και η 44χρονη κόρη της Τομασίνα (Θωμαΐς) ... Περισσότερα

Νεκρές στα κρεβάτια τους βρέθηκαν η εικαστικός Λίμπερτι Πολύζου και η 44χρονη κόρη της - Η τραγική ιστορία τους

Epiloges Press

Epiloges Press

Νεκρές στα κρεβάτια τους στο σπίτι που έμεναν στην Κηφισιά βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες η 63χρονη ιστορικός τέχνης και εικαστικός Λίμπερτι Πολύζου και η 44χρονη κόρη της Τομασίνα (Θωμαΐς) Κοντόγιωργα .

Advertisement
 

Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν όταν ο αδελφός τους ανησύχησε επειδή δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα που τους έκανε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αφού μπήκε στο διαμέρισμα με τη βοήθεια κλειδαρά, ο αδελφός της εικαστικού βρήκε την ίδια και την κόρη της νεκρές, η κάθε μια στα κρεβάτια τους.

Η τραγική ιστορία τους

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εικαστικός είχε χειρουργηθεί σε μικρή ηλικία στα επινεφρίδια και υπέφερε από χρόνια υπέρταση. Προβλήματα υγείας αντιμετώπιζε και η 44χρονη κόρη της, η οποία πριν από περίπου 10 χρόνια υποχρεώθηκε να ξεκινήσει αιμοκαθάρσεις.

Άνθρωποι που γνώριζαν τις δύο γυναίκες λένε ότι και η μητέρα και η κόρη παρουσίαζαν επιπλοκές όσο περνούσαν τα χρόνια, με την κατάσταση των νεφρών της 44χρονης να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που σε λίγο θα ήταν απαραίτητο να μπει σε λίστα προς μεταμόσχευση.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η 44χρονη άφησε την τελευταία της πνοή από αιφνίδιο θάνατο και η μητέρα, στη συνέχεια, δεν άντεξε και υπέστη έμφραγμα, αλλά τα ακριβή αίτια θανάτου των δύο γυναικών θα προκύψουν από την έκθεση του ιατροδικαστή.

Advertisement
ΔΕΗ

«Αντίο Λυμπερτυ Πολύζου. Ήσουν ένας υπέροχος, ξεχωριστός, ταλαντούχος άνθρωπος με επίπεδο και ποιότητα. Δεν θα μιλήσω για την ομορφιά σου γιατί αυτό είναι φανερό. Για μένα ήσουν συνώνυμο της Πανδώρας που είχε όλες τις αρετές, και συνώνυμο της παλιάς αριστοκρατίας όπου οι άνθρωποι που είχαν κράτος ήταν οι άριστοι. Πόσο λυπάμαι γιατί ήσουν συνυφασμένη στο μυαλό μου με τα νιάτα μας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Περικλής Κονδυλάτος.

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15/11/25 12:22 πμ

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα στην βαθμίδα BBB- Κυριάκος Πιερρακάκης : «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο. Κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»

15/11/25 12:17 πμ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Λύση για χιλιάδες φοιτητές και πολίτες της Θεσσαλονίκης η έναρξη λειτουργίας του Δυτικού Προαστιακού»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

15/11/25 12:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

14/11/25 11:24 μμ

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

14/11/25 11:51 μμ

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

15/11/25 12:08 πμ

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ' τη 2η θέση

15/11/25 12:08 πμ

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ’ τη 2η θέση

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - 23 προσαγωγές

15/11/25 12:06 πμ

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – 23 προσαγωγές

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

15/11/25 12:05 πμ

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

15/11/25 12:04 πμ

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

Ιωάννινα - Ημερίδα για τη Χειροτεχνία - Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

15/11/25 12:03 πμ

Ιωάννινα – Ημερίδα για τη Χειροτεχνία – Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου

15/11/25 12:02 πμ

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου