Ένας ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ, επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης, σκοτώθηκε σε μια ισραηλινή επιδρομή σήμερα με στόχο πολυκατοικία στη Βηρυτό, δήλωσαν στο Reuters δύο λιβανικές ... Περισσότερα

Νεκρός ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Κουμπάισι

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ένας ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ, επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης, σκοτώθηκε σε μια ισραηλινή επιδρομή σήμερα με στόχο πολυκατοικία στη Βηρυτό, δήλωσαν στο Reuters δύο λιβανικές πηγές ασφαλείας. 

Ο διοικητής της μονάδας της Χεζμπολάχ ονομάζεται Ιμπραχίμ Κουμπάισι, σύμφωνα με τις πηγές.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ένα πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό, ενώ δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου τόνισαν ότι το νέο αυτό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας είχε στόχο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ.

Χθες μια από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ είχε στόχο τον στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ στο νότιο τμήμα του Λιβάνου Αλί Καράκι. Με ανακοίνωσή της αργά χθες η σιιτική οργάνωση τόνισε ότι ο Καράκι «είναι καλά» και βρίσκεται σε «ασφαλή τοποθεσία».

Advertisement
ΔΕΗ

Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες ήδη έχουν σκοτωθεί ο «υπ’ αριθμόν δύο», ο Ιμπραχίμ Ακίλ και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, Φουάντ Σουκρ.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα πως δεν πρέπει να δοθεί ανάπαυλα στη Χεζμπολάχ και πως οι επιθέσεις εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης στον Λίβανο θα επιταχυνθούν. «Η κατάσταση απαιτεί συνεχόμενη, έντονη δράση σε όλες τις αρένες», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί έπειτα από αποτίμηση ασφαλείας.

Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ ανέφερε πως το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια που έχουν έναν «πολύ επικίνδυνο» barcode πάνω σε αυτά στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα, προειδοποιώντας πως η σάρωση του κωδικού από κινητό τηλέφωνο “αφαιρεί όλες τις πληροφορίες” από οποιαδήποτε συσκευή. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό. Το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ δεν είπε αν αναγράφεται κάτι άλλο στα φυλλάδια.

Στο μεταξύ, περίπου 500 άνθρωποι έφθασαν στη Συρία από τον γειτονικό Λίβανο, όπως δήλωσε σήμερα στο AFP Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας, μετά τα χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, τα πιο φονικά μετά τον τελευταίο πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006, τα οποία -σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ- είχαν σαν αποτέλεσμα 558 νεκρούς και 1.835 τραυματίες.

ΦΩΤΟ: EPA/WAEL HAMZEH


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 17 Σεπτεμβρίου

16/09/25 11:04 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 17 Σεπτεμβρίου

Champions League: Με ένα… φυσιολογικό αποτέλεσμα και μία μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε η League Phase

16/09/25 11:01 μμ

Champions League: Με ένα… φυσιολογικό αποτέλεσμα και μία μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε η League Phase

«Βγάζαμε τα παιδιά διαμελισμένα από τα ερείπια»: Δεκάδες νεκροί, καραβάνια αμάχων και εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

16/09/25 10:59 μμ

«Βγάζαμε τα παιδιά διαμελισμένα από τα ερείπια»: Δεκάδες νεκροί, καραβάνια αμάχων και εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Γάζα

IRIS: Τι αλλάζει από το 2026 - Αυξάνονται τα ημερήσια όρια

16/09/25 10:49 μμ

IRIS: Τι αλλάζει από το 2026 – Αυξάνονται τα ημερήσια όρια

Νέος εξοπλισμός πολιτικής προστασίας για τον δήμο Σερρών - 358.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ - Video

16/09/25 10:38 μμ

Νέος εξοπλισμός πολιτικής προστασίας για τον δήμο Σερρών – 358.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ – Video

Σάμος: Συλλαλητήριο για την υγεία – Ζήτησαν ενίσχυση των δημόσιων δομών

16/09/25 10:57 μμ

Σάμος: Συλλαλητήριο για την υγεία – Ζήτησαν ενίσχυση των δημόσιων δομών

Η γλώσσα στην εποχή της πανδημίας, των social media και των κοινωνικών κρίσεων

16/09/25 10:55 μμ

Η γλώσσα στην εποχή της πανδημίας, των social media και των κοινωνικών κρίσεων

Ηλικιωμένη παγίδευσε 26χρονη που ήθελε να την εξαπατήσει στην Πάτρα

16/09/25 10:51 μμ

Ηλικιωμένη παγίδευσε 26χρονη που ήθελε να την εξαπατήσει στην Πάτρα

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού - video

16/09/25 10:12 μμ

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού – video

ΓΓ ΟΗΕ: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

16/09/25 10:04 μμ

ΓΓ ΟΗΕ: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται - Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

16/09/25 9:59 μμ

SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται – Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του

16/09/25 10:01 μμ

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του