Όσα ισχύουν για τους επισκέπτες αναλόγως με την περιοχή από την οποία προέρχονται Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από την Τετάρτη (12/5) νέοι κανονισμοί για όσους ταξιδεύουν στη Γερμανία. Οι επισκέπτες ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Όσα ισχύουν για τους επισκέπτες αναλόγως με την περιοχή από την οποία προέρχονται

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από την Τετάρτη (12/5) νέοι κανονισμοί για όσους ταξιδεύουν στη Γερμανία. Οι επισκέπτες από «περιοχές κινδύνου» δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα εφόσον είτε έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 είτε απόδειξη ότι έχουν αναρρώσει από τη νόσο είτε είναι σε θέση να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό το αργότερο 48 ώρες μετά την άφιξή τους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση αυστηρότεροι κανόνες εξακολουθούν ωστόσο να ισχύουν για όσους προέρχονται από περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται ως «υψηλού αριθμού κρουσμάτων» ή από περιοχή «παραλλαγών» του βασικού στελέχους του κορονοϊού. Για τους πρώτους εξακολουθεί να ισχύει επιπλέον η υποχρέωση για παραμονή σε δεκαήμερη καραντίνα, ενώ εάν δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή αναρρώσει από τη νόσο, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ πριν από την επιβίβασή τους. Πέντε μέρες μετά την άφιξή τους στην Γερμανία, μπορούν ωστόσο να υποβληθούν σε τεστ και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγούν από την περαιτέρω υποχρέωση της καραντίνας. Αντιθέτως, όσοι φθάνουν στην Γερμανία από «περιοχή παραλλαγών» πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ πριν από την επιβίβαση, αλλά και να μείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες, ενώ δεν τους δίδεται η δυνατότητα να την διακόψουν νωρίτερα, με αρνητικό τεστ.

Οι «περιοχές κινδύνου», στις οποίες αυτή τη στιγμή συγκαταλέγεται και η Ελλάδα μαζί με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είναι όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μέρη όπου τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, ενώ εξετάζονται και άλλες παράμετροι, όπως π.χ. ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται. Ως περιοχή «υψηλού αριθμού κρουσμάτων» χαρακτηρίζεται μια περιοχή όταν ο δείκτης υπερβεί το 200 και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, ενώ οι περιοχές «παραλλαγών» είναι εκείνες στις οποίες διαπιστώνεται έξαρση παραλλαγών του βασικού στελέχους του κορονοϊού. Όλες οι κατηγορίες καταγράφονται από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» και αναρτώνται καθημερινά στην ιστοσελίδα του (rki.de). Ενδεικτικά, στις περιοχές «υψηλού αριθμού κρουσμάτων» περιλαμβάνονται αυτή τη στιγμή η Γαλλία, η Ολλανδία, η Κροατία, η Τουρκία και η Κύπρος, ενώ στις περιοχές «παραλλαγών» ανήκουν η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Από τις περιοχές «κινδύνου» αφαιρέθηκαν πρόσφατα η Αλβανία και η Μάλτα, καθώς και περιοχές της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Πορτογαλίας, αλλά και οι Παρθένες Νήσοι οι Νήσοι Φώκλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η γερμανική κυβέρνηση διευκρίνισε ακόμη ότι «εμβολιασμένος» θεωρείται κάποιος, ο οποίος έχει εμβολιαστεί με ένα από τα αδειοδοτημένα από τον ΕΜΑ εμβόλια (BioNTech/Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson&Johnson) και το πιστοποιητικό πρέπει να είναι γραμμένο στα γερμανικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά ή τα ιταλικά. Ο εμβολιασμός πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, ενώ οι αποθεραπευθέντες πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν περάσει 28 ημέρες έως έξι μήνες από θετικό τεστ. Σε ό,τι αφορά τα τεστ, αποδεκτά γίνονται τα μοριακά (PCR, LAMP, TMA), αλλά και τα τεστ αντιγόνου, εφόσον πληρούν τα κριτήρια του ΠΟΥ και έχουν διενεργηθεί από ειδικό. Τα τεστ αντισωμάτων δεν γίνονται αποδεκτά.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην "πόρτα" μου»

14/09/25 11:59 μμ

Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην “πόρτα” μου»

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

14/09/25 11:54 μμ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

14/09/25 11:50 μμ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

14/09/25 11:45 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

14/09/25 11:39 μμ

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

14/09/25 11:35 μμ

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα - Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

14/09/25 11:29 μμ

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα – Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ευρωμπάσκετ 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

14/09/25 11:14 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων

14/09/25 11:00 μμ

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων – Δείτε video

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

14/09/25 10:50 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

14/09/25 10:44 μμ

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis - «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video

14/09/25 10:37 μμ

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis – «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video