Με τον Αντώνη Τανταλίδη να διατηρεί τον τίτλο στο Σύνθετο Ατομικό Ανδρών και με τον Λευτέρη Πετρούνια να προσθέτει λάμψη με την εντυπωσιακή εμφάνισή του στους κρίκους, άνοιξε η αυλαία ... Περισσότερα

Νικητής στο Σύνθετο Ατομικό ο Τανταλίδης, εντυπωσίασε ο Πετρούνιας στην πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ενόργανης

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με τον Αντώνη Τανταλίδη να διατηρεί τον τίτλο στο Σύνθετο Ατομικό Ανδρών και με τον Λευτέρη Πετρούνια να προσθέτει λάμψη με την εντυπωσιακή εμφάνισή του στους κρίκους, άνοιξε η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης έφερε το όνομα του Αντώνη Τανταλίδη, ο οποίος συγκέντρωσε 74,400 βαθμούς και θριάμβευσε στο Σύνθετο Ατομικό Ανδρών για συνολικά τέταρτη φορά (2021, 2022, 2024, 2025), παραμένοντας αήττητος στη μετά-COVID εποχή, καθώς είχε απουσιάσει από την προπέρσινη διοργάνωση λόγω τραυματισμού.
Με τέσσερις τίτλους, ο Τανταλίδης είναι πλέον 3ος στη λίστα με τους πολυνίκες του θεσμού στο αγώνισμα, πίσω από τον Νίκο Ηλιόπουλο των επτά πανελλήνιων τίτλων και τον Βλάση Μάρα που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας πέντε φορές.

Η υψηλότερη βαθμολογία της ημέρας ανήκε στον «άρχοντα των κρίκων» Λευτέρη Πετρούνια, που έκανε την επανεμφάνισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια και επιβραβεύθηκε με το χειροκρότημα των φιλάθλων και με 14,500 βαθμούς (βαθμός εκτέλεσης: 9,200, βαθμός δυσκολίας: 5,300) παρότι δεν παρουσίασε την πιο απαιτητική εκδοχή του προγράμματός του.
Στους τελικούς οργάνων της Κυριακής (27/04, 12:30 – 15:30), ο τρις Ολυμπιονίκης των κρίκων αναμένεται να εκτελέσει πρόγραμμα με ακόμα πιο υψηλό συντελεστή δυσκολίας, στον τελευταίο του αγώνα προετοιμασίας πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει στη Λειψία (26-31 Μαΐου).

Η πρεμιέρα στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας περιλάμβανε, επίσης, αξιόλογες εμφανίσεις από τους υπόλοιπους πρωταθλητές της κατηγορίας Ανδρών, καθώς και από εκείνους της κατηγορίας Εφήβων, στην οποία νικητής στο Σύνθετο Ατομικό αναδείχθηκε ο Γιώργος Τσουκτουρίδης (68,250 β.) και στο Ομαδικό ο ΟΚΑ Αρκάδι (198,300 β.).

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο, Σάββατο (26/04) με το Σύνθετο Ατομικό και το Ομαδικό των κατηγοριών Γυναικών-Νεανίδων, καθώς και με τους δύο πρώτους τελικούς οργάνων σε Άνδρες και Εφήβους (10:00 – 20:40), ενώ την Κυριακή (27/04) θα διεξαχθεί το κυρίως σκέλος των τελικών οργάνων σε όλες τις κατηγορίες (12:30 – 15:30). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.

Οι νικητές στα αγωνίσματα της Παρασκευής (25/04):

ΑΝΔΡΕΣ: ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ

  1. Αντώνης Τανταλίδης (Αστέρια Γυμναστικής) 74,400 β.
  2. Γιώργος Κελεσίδης (Πυραμίς) 71,100
  3. Παναγιώτης Τούγκας (ΓΑΣ Περιστερίου Ειρήνη) 67,900

ΕΦΗΒΟΙ: ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ

  1. Παναγιώτης Τσουκτουρίδης (ΔΑΣ Αργυρούπολης) 68,250
  2. Βασίλης Περδίκης (ΟΚΑ Αρκάδι) 67,200
  3. Γιώργος Μηλώσης (Πυραμίς) 66,200

ΕΦΗΒΟΙ: ΟΜΑΔΙΚΟ

  1. ΟΚΑ Αρκάδι (Βασίλης Περδίκης, Ανδρέας Γαλερός, Κυριάκος Ανέστης Κλωναρίδης, Κωνσταντίνος Περάκης) 198,300
  2. Πυραμίς (Γιώργος Μηλώσης, Θεόδωρος Στυλιανού, Γιάννης Τσιβελεκίδης, Φώτης Τσολακίδης, Άγγελος Στεφανίδης) 197,500
  3. ΟΦΝΙ Αίολος (Γιάννης Γιαλός, Στέφανος Κονόμης, Ορέστης Αθανασίου, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος) 194,450

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

16/09/25 8:04 πμ

ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας