Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι απλά ένα δρομικό event, είναι ένα εθνικό στοίχημα»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι απλά ένα δρομικό event, είναι ένα εθνικό στοίχημα»

Epilogestv

Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

«Είμαστε αυτονόητα αρωγοί της πιο ιστορικής δρομικής διοργάνωσης, που γεννήθηκε στη γη της Αττικής και μεταδίδει υψηλές, πανανθρώπινες αξίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη», ήταν τα λόγια του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος παραβρέθηκε στην έναρξη και την απονομή μεταλλίων του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, που συνδιοργανώθηκε και από την Περιφέρεια Αττικής.

Advertisement
 

Ο κ. Χαρδαλιάς, βρέθηκε το πρωί στην Ιστορική Αφετηρία στον Μαραθώνα, όπου σήμανε την έναρξη της κλασικής διαδρομής ως αφέτης, μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τον δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

«Η Περιφέρεια Αττικής δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να είναι στο πλευρό των διοργανωτών του Αυθεντικού Μαραθωνίου, κάνοντας το αυτονόητο για κάτι που δεν είναι απλά ένα δρομικό event, αλλά ένα εθνικό στοίχημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν περιορίζεται μόνο στη συμμετοχή σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Εμπνεόμαστε από το όραμα και το πάθος των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό, εγκολπώνοντας τα υψηλά ιδανικά του στον καθημερινό αγώνα μας. Είναι εξαιρετική η δουλειά που γίνεται από την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και όλη την ομάδα της – κι αν υπάρχει ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσουμε, είναι το πώς το μήνυμα από αυτό το μοναδικό γεγονός θα ταξιδέψει παγκόσμια. Στόχος μας στην Περιφέρεια Αττικής είναι να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές, σε άμεση συνεργασία με την Πολιτεία, ώστε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος να μπορέσει να εκτοξευτεί και να βρει τη θέση που του αξίζει στα παγκόσμια αθλητικά δρώμενα».

Από πλευράς της, η κυρία Σακοράφα ευχαρίστησε τον κ. Χαρδαλιά για την σταθερή αρωγή της Περιφέρειας Αττικής στο έργο του ΣΕΓΑΣ, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία για τη βελτίωση της διαδρομής, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα.

Αμέσως μετά, ο Περιφερειάρχης μετέβη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να υποδεχτεί τους δρομείς που τερμάτισαν πρώτοι στις διαδρομές του Μαραθωνίου, μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη, τον πρόεδρο της ΕΟΕ Iσίδωρο Κούβελο και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

Ο κ. Χαρδαλιάς απένειμε το βραβείο στην αθλήτρια του Ν.Γ.Σ. «Ηρακλής» Σταματία Νούλα, την πρώτη γυναίκα δρομέα που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν οι αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα Μαργαρίτα Βάρσου, Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Δαμάσκος και Πολιτικής Προστασίας Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας, υπεύθυνος για θέματα Επικοινωνίας, Κωνσταντίνος Ζώμπος, η περιφερειακή Σύμβουλος Βίκυ Καβαλλάρη και η ειδική γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη.

Στον φετινό, 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών, με περισσότερους από 75.000 δρομείς από 120 χώρες του κόσμου, εκ των οποίων οι 24.000 στην Αυθεντική Διαδρομή των 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο.

Βράβευση της Περιφέρειας Αττικής με «Marathon Awards» στο πλαίσιο του «Authentic Talks»

Το βράδυ της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής τιμήθηκε με το βραβείο «Marathon Awards», στο πλαίσιο του συνεδρίου «Authentic Talks» που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την έναρξη 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς από τον Α’ αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και πρώην χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την παραλαβή του βραβείου ανέφερε πως «ως Περιφερειακή Αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με συνέπεια κάθε πρωτοβουλία που προάγει τον αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα και την ανθρώπινη υπέρβαση» και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα πως η Αττική μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες μητροπόλεις που φιλοξενούν τους Major Μαραθωνίους του κόσμου. Με το ιστορικό της βάρος, τη μοναδικότητα της διαδρομής και τις διαρκώς βελτιούμενες υποδομές της, αποτελεί σημείο αναφοράς για το διεθνές δρομικό κίνημα. Βρισκόμαστε, άλλωστε, σε ανοιχτό και παραγωγικό διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να χτίσουμε βήμα – βήμα μια κοινή προοπτική για το μέλλον του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Μαραθωνίου που ενέπνευσε όλο τον κόσμο».

Advertisement
MEGA

Το έργο της Περιφέρειας Αττικής στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου εξήρε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία ευχαρίστησε θερμά για τη διαχρονική συμβολή του σε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που διεξάγονται σε ετήσια βάση στη χώρα μας.

Νωρίτερα ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην έκθεση ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2025 που διεξάγεται στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου. Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεναγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της έκθεσης Βαγγέλη Χαραλάμπους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες εκθέτες και επισκέπτες.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν οι αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα Τζίνα Αδαμοπούλου και Εθελοντισμού Ευγενία Μπαρμπαγιάννη – Αδαμοπούλου, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Ολυμπιακού Ιδεώδους και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Βασιλική Μιλλούση, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Θεοδωρόπουλος, η ειδική γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη, η γενική διευθύντρια της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε.» Έφη Φιλιοπούλου και ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Δημήτρης Ταραζώνας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

03/12/25 10:01 μμ

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

03/12/25 9:54 μμ

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

03/12/25 9:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

03/12/25 9:43 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, από αύριο, Πέμπτη 04/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα και οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Την Πέμπτη 04/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και σταδιακά τη Θεσσαλία. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή 05/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) που εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο της Παρασκευής 05/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr/ΕΑΑ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν πλέον και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι.

03/12/25 9:39 μμ

ΜΕΤΕΟ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

03/12/25 9:29 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

03/12/25 9:20 μμ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

03/12/25 9:12 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

ΣΤΑΣΥ : H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

03/12/25 9:06 μμ

ΣΤΑΣΥ: H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

03/12/25 9:03 μμ

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028

03/12/25 8:24 μμ

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028

Σ.Νησιούδη για επιστροφή ενοικίου: "Μπορούν να βάλουν τροποποιητική δήλωση"

03/12/25 8:12 μμ

Σ.Νησιούδη για επιστροφή ενοικίου: “Μπορούν να βάλουν τροποποιητική δήλωση”

Σχολιάστε

16 + επτά =