Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία πνοή της η αγαπημένη ηθοποιός ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που αγαπήθηκε από το κοινό για τις ερμηνείες της. Τον Σεπτέμβρη του 1997, το Mega, ... Περισσότερα

Η Ντίνα Κώνστα ως "Ντένη Μαρκορά" έγραψε τη δική της ιστορία -video

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία πνοή της η αγαπημένη ηθοποιός ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που αγαπήθηκε από το κοινό για τις ερμηνείες της.

Advertisement
 

Τον Σεπτέμβρη του 1997, το Mega, πιστό στο ραντεβού του με την καλή κωμωδία που του χάριζε άνετες πρωτιές στην τηλεθέαση, ρίχνει στην… αρένα μία ρομαντική κωμωδία, η οποία έμελλε να γίνει η πλέον εμβληματική της εγχώριας κωμικής παραγωγής.

Το ρομάντζο μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, του αδικοχαμένου Νίκου Σεργιανόπουλου και της εντυπωσιακής Εβελίνας Παπούλια, δεν άργησε, όμως, να επισκιαστεί από ένα πρόσωπο που μέχρι τότε έγραφε τη δική του ιστορία, όμως ως “Ντένη Μαρκορά”, άφησε στην άκρη τους “Δυο ξένους” και πήρε πάνω του μία κωμική σειρά, κάνοντάς την σημείο αναφοράς και για τους νεότερους.

Η Ντίνα Κώνστα ως "Ντένη Μαρκορά" έγραψε τη δική της ιστορία -video

Η Ντίνα Κώνστα ως “Ντένη Μαρκορά” έγραψε τη δική της ιστορία

Η σπουδαία Ντίνα Κώνστα, με το ανυπέρβλητο ταλέντο και την ξεχωριστή στάση ζωής, έμοιαζε σαν να πήρε το νήμα από τον προηγούμενο κωμικό της ρόλο στο κανάλι, ως “Γιολάντα Ραγιά” στο “Δις εξαμαρτείν” και τον απογείωσε, κάνοντας την κοσμική “Ντένη”, έναν τόσο κόντρα ρόλο στην ίδια, τον απόλυτο χαρακτήρα.

Οι ατάκες της, πολύ προχωρημένες για την εποχή, αλλά και τα στοιχεία που έβαλε η ίδια στον ρόλο που της έγραψε το δίδυμο Ρήγα-Αποστόλου, χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Και η “Ντένη Μαρκορά” μπορεί σήμερα να έχασε, το alter ego της, όμως θα μείνει για πάντα εδώ να ψεκάζεται με Evian, να ρίχνει τρικούβερτους καυγάδες με τη “Φλωράνς”, να διατάζει τη “Μαρούσκα” και να μας θυμίζει για πάντα τη μεγάλη Ντίνα Κώνστα.

Αντισυμβατική, σπουδαία ηθοποιός

Σε δήλωση της η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου τονίζει για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα:

“Στο βλέμμα της Ντίνας Κώνστα, στις στιγμές που ταυτίστηκαν με την καλλιτεχνική της πορεία, κρυβόταν η γοητεία και η αντισυμβατικότητα αυτής της σπουδαίας ηθοποιού. Η Ντίνα Κώνστα ήταν πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί. Ήταν οι διαχρονικές ηρωίδες του κλασσικού ρεπερτορίου που ενσάρκωσε, ήταν οι καλτ κωμικοί τηλεοπτικοί της ρόλοι- σπουδαίοι ρόλοι- που την σύστησαν στο πλατύ κοινό. Ήταν οι συνεργασίες της με το Εθνικό, ήταν οι συναντήσεις της στο “Βυζάντιο” με τον Τσαρούχη και όλα εκείνα τα ιερά τέρατα των γραμμάτων και της τέχνης , ήταν η φοίτηση της στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη με δασκάλα την Αρώνη, ήταν η πολιτική της δράση, η αριστερή οικογενειακή πολιτική της καταγωγή, ήταν η γεμάτη εμπειρίες ζωή της. Ήταν η “Φαύστα” του Μποστ. Σήμερα η Ντίνα Κώνστα μας αποχαιρέτησε, μπήκε και αυτή στο μεγάλο βιβλίο των απωλειών που μας σημάδεψαν το τελευταίο διάστημα. Την αποχαιρετούμε με βαθιά υπόκλιση”.

Μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της απώλειας της Ντίνας Κώνστα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη χαρακτηριστική της φωνή, με την ξεχωριστή εκφραστικότητά της, με τη μαχητική της προσωπικότητα και το ήθος της, η Ντίνα Κώνστα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καρατερίστες του ελληνικού θεάτρου, ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της.

Με στέρεες βάσεις από τους διδασκάλους της, την θεατρική της παιδεία και την αγάπη των ανθρώπων που την πίστεψαν από τα πρώτα της βήματα, τη Μαίρη Αρώνη, τον Μάνο Κατράκη, τον Κώστα Μουσούρη, υπηρέτησε με πάθος το θέατρο, ως ουσιαστικό στέλεχος πολλών θιάσων.

Στήριξε για χρόνια το Εθνικό Θέατρο με τις ερμηνείες της και στη συνέχεια έκανε μια άλλη δυναμική καριέρα, στην τηλεόραση.

Ερμηνεύοντας χαρακτηριστικούς ρόλους, κόντρα σε ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε στο θέατρο, αλλά με το μοναδικό ταλέντο της, έγινε μία από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς ηθοποιούς της τηλεόρασης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της, στους συναδέλφους της και στους πολλούς φίλους της».

Advertisement
MEGA

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Το κοινό αγάπησε τη Ντίνα Κώνστα τόσο από τις αμέτρητες θεατρικές της παραστάσεις όσο και από τις ιδιαίτερα δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές την περίοδο της άνθησης της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του θεάτρου σφράγισε ρόλους και δημιούργησε περσóνες στην τηλεόραση που έκλεβαν κάθε σκηνή και έγιναν οργανικό μέρος της νεοελληνικής ποπ κουλτούρας.

Ηθοποιός με ξεχωριστό ταλέντο, άποψη και ήθος, μαχητική αγωνίστρια, αγαπημένη και στοργική συνάδελφος για όσους συνεργάστηκαν μαζί της.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους της».

Πηγή: makthes.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μανώλης Κουτούζης και η θάλασσα που σίγησε: Μια ζωή στα βάθη της Καλύμνου και της σπογγαλιείας

11/10/25 5:53 μμ

Ο Μανώλης Κουτούζης και η θάλασσα που σίγησε: Μια ζωή στα βάθη της Καλύμνου και της σπογγαλιείας

Γάζα: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, με την εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς να τηρείται

11/10/25 5:40 μμ

Γάζα: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, με την εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς να τηρείται

Γ. Καματερός: Φιλοδοξούσε να ανοίξει πατσατζίδικο, αλλά του έλαχε αποστολή «διάσωσης της ανθρωπότητας» από τον καρκίνο με το θαυματουργό νερό του

11/10/25 5:34 μμ

Γ. Καματερός: Φιλοδοξούσε να ανοίξει πατσατζίδικο, αλλά του έλαχε αποστολή να “σώσει τον κόσμο” από τον καρκίνο με το θαυματουργό νερό του

Αλ. Τσίπρας: Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - H παραίτηση είναι απόφαση υπέρβασης, όχι ανταγωνισμού

11/10/25 3:58 μμ

Αλ. Τσίπρας: Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει – H παραίτηση είναι απόφαση υπέρβασης, όχι ανταγωνισμού

Θεσσαλονίκη: Η αγκαλιά του τάνγκο ανοίγει για να υποδεχτεί καρκινοπαθείς και άτομα με μειωμένη όραση

11/10/25 12:02 μμ

Θεσσαλονίκη: Η αγκαλιά του τάνγκο ανοίγει για να υποδεχτεί καρκινοπαθείς και άτομα με μειωμένη όραση

Το δημόσιο χρέος στα επίπεδα του 2009 – Τα άμεσα οφέλη και το σχέδιο πρόωρης αποπληρωμής

11/10/25 9:41 πμ

Το δημόσιο χρέος στα επίπεδα του 2009 – Τα άμεσα οφέλη και το σχέδιο πρόωρης αποπληρωμής

Η ευλογιά «έκλεισε» τις μετακινήσεις των κτηνοτρόφων από τις στράτες για τα χειμαδιά - Η νοσταλγία του Αργύρη

11/10/25 9:32 πμ

Η ευλογιά «έκλεισε» τις μετακινήσεις των κτηνοτρόφων από τις στράτες για τα χειμαδιά – Η νοσταλγία του Αργύρη

Ώρα... Ευρώπης για Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή και Δράμα 1986

11/10/25 9:20 πμ

Ώρα… Ευρώπης για Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή και Δράμα 1986

Τσιρλίντινγκ: Από τη σκιά στα παγκάκια, στη δυναμική αθλητική πρόκληση

11/10/25 9:13 πμ

Τσιρλίντινγκ: Από τη σκιά στα παγκάκια, στη δυναμική αθλητική πρόκληση

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

11/10/25 9:04 πμ

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Νόμπελ Ειρήνης: "Βρίσκομαι σε σοκ!", δήλωσε η Μαρία Κορίνα Ματσάδο - "Θα νικήσουμε"

10/10/25 11:58 μμ

Νόμπελ Ειρήνης: “Βρίσκομαι σε σοκ!”, δήλωσε η Μαρία Κορίνα Ματσάδο – “Θα νικήσουμε”

Στον ΑΔΜΗΕ οι άδειες για τη διασύνδεση με την Κύπρο

10/10/25 11:54 μμ

Στον ΑΔΜΗΕ οι άδειες για τη διασύνδεση με την Κύπρο