Δεν μπορούμε να ανοίξουμε άλλες κλίνες covid στο Νοσοκομείο Σερρών με το υπάρχον προσωπικό. Αυτό μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο διοικητής Νικόλαος Φαρμάκης, ο οποίος εξήγησε ότι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δεν μπορούμε να ανοίξουμε άλλες κλίνες covid στο Νοσοκομείο Σερρών με το υπάρχον προσωπικό. Αυτό μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο διοικητής Νικόλαος Φαρμάκης, ο οποίος εξήγησε ότι υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι σε αναστολή και κάποιοι συνταξιοδοτήθηκαν.

Την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Σερρών εξέθεσε ο διοικητής στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Ο κος Νίκος Φαρμάκης ζήτησε από τον υπουργό να επισπεύσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού, καθώς υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι σε αναστολή και κάποιοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν άλλες κλινικές και να φιλοξενήσουν άλλους ασθενείς με το υπάρχον προσωπικό.   

Ο διοικητής του νοσοκομείου εξήγησε ότι έγιναν κάποιες προσλήψεις ωστόσο ήταν ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Εμείς έχουμε ζητήσει κάποιες θέσεις. Ήρθαν κάποιοι νοσηλευτές, κάποιοι όμως ήταν ανεμβολίαστοι. Αυτό έπρεπε να είχε προβλεφθεί έτσι ώστε ανεμβολίαστο άτομο να μην έχει καταθέσει τα χαρτιά. Βέβαια τα χαρτιά είχαν κατατεθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Έτσι πήραν τους πέντε πρώτους και τους στείλανε. Οι ανεμβολίαστοι θα αντικατασταθούν από τους επόμενους στη λίστα».

Advertisement
MEGA

Επίσης ο κος Φαρμάκης είπε για τις ανάγκες του Νοσοκομείου: «Υπάρχει μια κινητικότητα αλλά όχι αυτή που θα θέλαμε. Αυτή την στιγμή έτσι όπως είμαστε δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Απλώς αν χρειαστεί να ανοίξουμε μια κλινική θα πρέπει να έρθει προσωπικό. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε ανοίξει 170 κλίνες και νοσηλεύαμε 160 άτομα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε 32 και 9 στη ΜΕΘ συνολικά 41 άτομα. Αν έρθουν να νοσηλευτούν άλλοι 20 θα πρέπει να στείλουν προσωπικό για να ανοίξουμε μια άλλη κλινική. Αλλιώς το Νοσοκομείο με αυτό το προσωπικό δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Όλες οι κλινικές λειτουργούν κανονικά εκτός από την Ουρολογική γιατί δεν υπάρχει προσωπικό».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Βγήκαν οι πρώτες λαγάνες - Στα περσινά επίπεδα οι τιμές - video

20/02/26 9:03 πμ

Σέρρες: Βγήκαν οι πρώτες λαγάνες – Στα περσινά επίπεδα οι τιμές – video

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που νόθευε ηλιέλαιο και το πωλούσαν ως παρθένο ελαιόλαδο

20/02/26 8:54 πμ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που νόθευε ηλιέλαιο και το πωλούσαν ως παρθένο ελαιόλαδο

Σέρρες - Ε.Καζάκη: "Οι ταξιδιώτες της Καθαράς Δευτέρας επιλέγουν εγχώριους προορισμούς" - video

20/02/26 8:50 πμ

Σέρρες – Ε.Καζάκη: “Οι ταξιδιώτες της Καθαράς Δευτέρας επιλέγουν εγχώριους προορισμούς” – video

Τουρκία: Συνελήφθη δημοσιογράφος της Deutsche Welle για «ψευδείς ειδήσεις» και «προσβολή σε βάρος του προέδρου»

20/02/26 8:37 πμ

Τουρκία: Συνελήφθη δημοσιογράφος της Deutsche Welle για «ψευδείς ειδήσεις» και «προσβολή σε βάρος του προέδρου»

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

20/02/26 8:31 πμ

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλω 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος

20/02/26 8:21 πμ

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος

Η Θέλτα «άλωσε» την Τούμπα, 2-1 τον ΠΑΟΚ

20/02/26 12:15 πμ

Η Θέλτα «άλωσε» την Τούμπα, 2-1 τον ΠΑΟΚ

Europa League: Παναθηναϊκός «πολεμιστής»

20/02/26 12:10 πμ

Europa League: Παναθηναϊκός «πολεμιστής»

Εκπληκτικός Καραλής στο Βέλγιο: Πέταξε πάνω από τα 6 μέτρα

20/02/26 12:05 πμ

Εκπληκτικός Καραλής στο Βέλγιο: Πέταξε πάνω από τα 6 μέτρα

20/02/26 12:00 πμ

Σέρρες: Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου τα Πολυκάρπεια 2026

Παραιτήθηκε ο Βασίλης Μαντζαρούδης από το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Σερρών

19/02/26 11:53 μμ

Παραιτήθηκε ο Βασίλης Μαντζαρούδης από το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Σερρών

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 20 Φεβρουαρίου

19/02/26 11:46 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 20 Φεβρουαρίου