Με το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ολοκληρώνεται σήμερα (14/2, 19:30) το «πρώτο πιάτο» της ημιτελικής φάσης για το κύπελλο Ελλάδας. Μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών εβδομάδων, ο ... Περισσότερα

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός για το προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Με το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ολοκληρώνεται σήμερα (14/2, 19:30) το «πρώτο πιάτο» της ημιτελικής φάσης για το κύπελλο Ελλάδας.

Advertisement
 

Μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών εβδομάδων, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται εκ νέου τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος είχε βρει νικητές τους «ασπρόμαυρους» με 2-1, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν – μαζί με την ΑΕΚ – και τον τίτλο στη Super League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε στην κορυφή της κατάταξης, όμως μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ η διαφορά είναι στον ένα βαθμό από το «τριφύλλι» που πέρασε νικηφόρα από τις Σέρρες (0-3). Οι «πράσινοι» του Φατίχ Τερίμ δείχνουν, μετά τα πρώτα… αναγνωριστικά ματς με τον Τούρκο τεχνικό στον πάγκο τους, να βρίσκουν ρυθμό, ωστόσο πιθανότατα όλα θα λυθούν την επόμενη εβδομάδα (21/2) στη ρεβάνς της Λεωφόρου.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του το απόγευμα της Τρίτης (13/2) και η τελευταία πρόβα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου διεξήχθη στη Νέα Μεσημβρία. Ο Ρουμάνος προπονητής δούλεψε κατά κύριο λόγο με τους παίκτες στο τακτικό κομμάτι με έμφαση στην ανάπτυξη, ενώ ειδικό πρόγραμμα έγινε και για τις στατικές φάσεις.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έμεινε εκτός προπόνησης καθώς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση. Ο 20χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή και η συμμετοχή του στο παιχνίδι θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στην αποστολή επιστρέφει ο Γιάννης Μιχαηλίδης που απουσίασε από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπως και ο Στέφανος Τζίμας. Αντίθετα, έμειναν εκτός οι Ίβαν Νάσμπεργκ, Αντρέ Βιεϊρίνια και Ζόαν Σάστρε.

Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Λουτσέσκου είναι οι: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα, Τζίμας.

Οσον αφορά στους «πράσινους», ο Φατίχ Τερίμ προχωρά σε αρκετές αλλαγές στην αποστολή στο πλαίσιο ενός συνολικού ροτέισον στα σερί ματς των «πράσινων».

Σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής (11/2) στις Σέρρες, ο Τούρκος τεχνικός συμπεριέλαβε στην 22μελή αποστολή για το ντέρμπι, τους Αράο, Γεντβάι και Τσέριν, ενώ αυτή τη φορά έμειναν εκτός (για λόγους «διαχείρισης» και «φρεσκάδας») οι Ούγκο, Ακαϊντίν, Βέρμπιτς και Αϊτόρ. Εκτός έμεινε για πέμπτο διαδοχικό ματς κι ο ανέτοιμος μετά τον μυϊκό τραυματισμό του, Φώτης Ιωαννίδης.

Οι «εκλεκτοί» του Τερίμ είναι οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και οι νεαροί Φικάι και Κυριόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της ημιτελικής φάσης:

13/02/2024 Παναιτωλικός – Άρης 0-1

14/02/2024 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 19:30

21/02/2024 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 19:00

06/03/2024 Άρης – Παναιτωλικός 19:00

Advertisement
ΔΕΗ

*Ο νικητής από το ζευγάρι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος στον τελικό.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 12:06 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

02/10/25 11:44 μμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ