Το «Τούνελ» γράφει την επόμενη σελίδα που θα καθορίσει το θρίλερ του μαθητή από τη Βέροια που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τα στοιχεία στην υπόθεση του 11χρονου Άλεξ δεκαέξι χρόνια μετά ... Περισσότερα

Νύχτα ανατροπών στο «Φως στο Τούνελ»- Ο τόπος που «μιλάει» για τον Άλεξ

Epiloges Press

Epiloges Press

Το «Τούνελ» γράφει την επόμενη σελίδα που θα καθορίσει το θρίλερ του μαθητή από τη Βέροια που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Τα στοιχεία στην υπόθεση του 11χρονου Άλεξ δεκαέξι χρόνια μετά τη δολοφονία του, οδηγούν σε νέο κύκλο ερευνών από άνδρες της Ασφάλειας, αλλά και από επιστήμονες.

Η μαρτυρία που «κλειδώνει» με άλλες σοβαρές που είχαν φτάσει στο «Τούνελ» και ενώνει τα σκόρπια κομμάτια του παζλ.

Η κάμερα της εκπομπής στην παλιά συνοικία που φαίνεται ότι κρύβει τη λύση του γρίφου.

Οι απαντήσεις που περιμένει καρτερικά η πονεμένη μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού.

Υπόθεση Άλεξ: Νέες έρευνες στη Μπαρπούτα για τον αδικοχαμένο μαθητή

Κάτοικος της Μπαρμπούτας μεταφέρει στο «Τούνελ» τη μαρτυρία της για τις νέες έρευνες που έγιναν για τον Άλεξ το καλοκαίρι του 2022 στην περιοχή.

Υπόθεση Άλεξ: «Οι άνδρες με τα κίτρινα γιλέκα, δεν έσκαβαν τότε για μας»

O Σάββας Θεοδωρίδης είναι ο παλαιότερος μηχανικός του δήμου Βέροιας και διατηρεί την ίδια θέση από την εποχή της εξαφάνισης και δολοφονίας του μικρού μαθητή. Μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ» στο MEGA, αναφέρθηκε και στα κίτρινα γιλέκα των εργατών και στο πόσο εύκολο ήταν να τα προμηθευτεί κάποιος.
«Οι εργασίες από πλευράς του Δήμου είχαν σταματήσει τότε στην περιοχή. Το κρύο που είχε εκείνη την περίοδο ήταν απαγορευτικό για οποιαδήποτε τεχνική εργασία που συμπεριλαμβάνει τσιμέντα, ασφάλτους κλπ, καθώς επικρατούσε ολικός παγετός, δεν το συζητάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοδωρίδης.

Για τη μαρτυρία που είχε φτάσει στην εκπομπή για κάποιους άνδρες που φορούσαν κίτρινα γιλέκα την επίμαχη ημέρα, είπε:

«Τα χρησιμοποιούμε τα γιλέκα αυτά όταν κάνουμε εργασίες. Αυτά όμως μπορεί να τα βρει ο καθένας στο εμπόριο με δύο – τρία ευρώ. Εκείνη την εποχή απασχολούσαμε διακόσιους – τριακόσιους εργάτες σε μία σεζόν και τους τα παρείχαμε σαν μέσα ατομικής προστασίας.

»Μπορούσε να τα πάρει ο καθένας σπίτι του, να τα δώσει σ’ έναν φίλο του…».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι άνδρες αυτοί που είδε η μάρτυρας, να παρίσταναν τους εργάτες.

Υπόθεση Άλεξ: «Όταν κατέθεσα για τα παιδιά & το καρότσι, δε με πίστευαν» – Νέες μαρτυρίες

Advertisement
MEGA

Το «Τούνελ» μίλησε μ’ έναν σημαντικό μάρτυρα, ο οποίος είχε καταθέσει στις Αρχές τα όσα σοκαριστικά είδε να διαδραματίζονται εκείνο το χειμερινό πρωινό. Η μαρτυρία του έρχεται να «δέσει» με αυτά που είχαν ομολογήσει αρχικά τα παιδιά στην αστυνομία και είχαν αποκαλύψει στην εκπομπή.
«Τα παιδιά τότε με δυσκολέψανε, γιατί κατέβαινα με ένα φορτηγάκι και ο δρόμος είχε χιόνια. Kαι λέω τι κάνουνε τώρα, θα βγουν μπροστά μου, γιατί τέλειωνε το πεζοδρόμιο σ’ εκείνο το σημείο.

»Σκέφτηκα “πώς θα σταματήσω το φορτηγάκι; Τι κάνουν τα παλιόπαιδα;” Οι τέσσερις κρατούσαν το καρότσι και ο πιο μικρός έτρεχε μπροστά τους. Από αυτό που είδα εγώ, φαινόταν ένα πόδι να εξέχει. “Ωχ” λέω, “ωραίο παιχνίδι διάλεξαν, άμα τους φύγει αυτός στο καρότσι, δε θα μείνει τίποτα”.

»Το καρότσι δεν ήταν οικοδομικό όπως λέγανε. Ήταν από εκείνα τα παλιά του σουπερμάρκετ, χαλασμένο και δεμένο στις ρόδες με σανίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι πως στην αρχή η μαρτυρία του πέρασε… στα ψιλά από τις Αρχές.

«Αυτοί είπαν κάποια στιγμή “ναι, βρέθηκε ένα καρότσι σουπερμάρκετ”, αλλά ούτε που του δώσανε σημασία. Φαινόταν για παλιοσίδερο πεταμένο ξέρεις. Τελικά εκείνο ήταν, εγώ δεν είδα οικοδομικό καρότσι. Κατεβαίνανε μετά το σπίτι των βλάχων, όπως λέγεται.

»Είναι από πάνω από την πλατεία, που είναι ο πλάτανος. Μετά την στροφή ακριβώς πέτυχα εγώ τα παιδιά. Στο δρόμο για Μπαρμπούτα δηλαδή, εκεί έχει ένα πλακόστρωτο μονοπατάκι, που κατηφορίζει και μπαίνει μέσα στο ποτάμι», πρόσθεσε ο μάρτυρας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρό προβάδισμα ΠΑΟΚ για τον τελικό

05/02/26 2:15 πμ

Ισχυρό προβάδισμα ΠΑΟΚ για τον τελικό

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post

05/02/26 2:14 πμ

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post

Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

05/02/26 2:13 πμ

Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

Λάρισα: Νέες κινητοποίησεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

05/02/26 2:11 πμ

Λάρισα: Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

05/02/26 2:09 πμ

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

ΔΟΕ Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

05/02/26 2:07 πμ

ΔΟΕ: Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

04/02/26 4:43 μμ

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

05/02/26 2:06 πμ

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους

05/02/26 2:05 πμ

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ναυάγιο στη Χίο

05/02/26 2:03 πμ

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ναυάγιο στη Χίο

Σέρρες: Η Περιφερειακή Ενότητα βράβευσε τους αθλητές της 27ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής

04/02/26 4:29 μμ

Σέρρες: Η Περιφερειακή Ενότητα βράβευσε τους αθλητές της 27ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής

Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο

04/02/26 4:48 μμ

Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο