Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
6.5 C
Serres

Ο 18χρονος από την Αλβανία που μπήκε πρώτος στο Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού στο εξωτερικό. Ωστόσο στο τέλος θα ήθελα να γυρίσω και να εργαστώ εδώ»

 

 

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, κατάγεται από την Αλβανία και μένει στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής. Ο 18χρονος Ραχμάν Λούμι πέρασε πρώτος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με 18.640 μόρια.

Μετά τις σπουδές και ένα καλό μεταπτυχιακό θέλει να μείνει και να εργαστεί στην Ελλάδα, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Μιλώντας, ο 18χρονος σημείωσε πως «ήταν μια δύσκολη χρονιά, που πρέπει να καταβάλεις αγώνα, αλλά στο τέλος ο κόπος ανταμείβεται».

Babis



Παράλληλα δηλώνει ανυπόμονος να ζήσει τη φοιτητική ζωή, η οποία κατά τον ίδιο αποτελεί «όνειρο για κάθε μαθητή».

Εν αντιθέσει με το κύμα των νέων που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ο Ραχμάν δηλώνει πιστός στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού στο εξωτερικό. Ωστόσο στο τέλος θα ήθελα να γυρίσω και να εργαστώ εδώ», σημειώνει χαρακτηριστικά και διερωτάται: «Όλος ο κόσμος στην Ελλάδα έρχεται, εμείς θα φύγουμε;».

Όπως τονίζει ο Ραχμάν, ένα από τα μυστικά για την επιτυχία στις Πανελλαδικές είναι ο εκμηδενισμός του άγχους, όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο. «Η ψυχολογία είναι το 70% της επιτυχίας», επισημαίνει.

newsbeast.gr

ΕλλάδαΠαιδείαΟ 18χρονος από την Αλβανία που μπήκε πρώτος στο Πολιτικών Μηχανικών του...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ): Τι είναι και τι παρέχει;

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που υπάγεται...

Θεσσαλονίκη: Ανακαινίζονται όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου – Η ανάρτηση Αγγελούδη

Σε μία σημαντική παρέμβαση για τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης...

Απ. Βανταράκης: Να μπει σε όλα τα δημοτικά σχολεία μία ώρα την εβδομάδα μάθημα για διατροφή

Μείωση της παιδικής παχυσαρκίας μεσοσταθμικά 7% σε παιδιά με...

Τελευταία Νέα