Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων. Η διαδικασία εκλογής ολοκληρώθηκε απόψε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή». Η σύγκλιση ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Advertisement
 

Η διαδικασία εκλογής ολοκληρώθηκε απόψε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή». Η σύγκλιση της δημοτικής ομάδας έγινε από τον Γιάννη Τσίμαρη, τον δημοτικό σύμβουλο που είναι ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο νομικό σκέλος της διαδικασίας, ενώ έκανε και μία εκτενή και συγκινητική αναφορά στον Μωυσή Ελισάφ. «Βρισκόμαστε απόψε ενώπιον μιας ιστορικής στιγμής για την πόλη. Μιας στιγμής που κανένας δεν φανταζόταν όταν βρισκόμασταν στα πρώτα βήματα της «Νέας Εποχής», μιας στιγμής που κανένας δεν ήθελε να πιστέψει μέχρι και πριν από λίγες μέρες. Ο Δήμαρχός μας, ο Μωυσής Ελισάφ της προσφοράς, του πνεύματος του πολιτισμού και της ευθύνης , ο οποίος πριν τέσσερα χρόνια περίπου ξεκίνησε την πορεία για την αναγέννηση του Δήμου μας δεν είναι πια μαζί μας. Δίπλα του βρεθήκαμε όλοι όσοι είμαστε εδώ απόψε και εκατοντάδες άλλοι που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτιά μας σε όλο το Δήμο. Μαζί του και οι πολίτες που τον ανέδειξαν Δήμαρχο τους. Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Μωυσής δεν είναι ανάμεσά μας. Δυσκολευόμαστε να δεχθούμε ότι δεν βρίσκεται στο γραφείο του, δεν δίνει οδηγίες, δεν ρωτάει για κάθετί μικρό και σημαντικό. Γράφτηκαν πολλά για τον δήμαρχο Ιωαννίνων τις προηγούμενες ημέρες. Θέλω να πω τούτο.. Η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ άνοιξε ένα νέο παράθυρο στην πόλη των Ιωαννίνων. Ήταν μία κορυφαία στιγμή για την ιστορία της πόλης. Ο θάνατός του δεν θα πρέπει να κλείσει το παράθυρο αυτό… Είναι δικό μας χρέος να το κρατήσουμε διάπλατα ανοιχτό και να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τα Γιάννενα της Νέας Εποχής. Του το οφείλουμε..» ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίμαρης η εκλογή νέου δημάρχου γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 60 του Νόμου 3852/2010 όπως σήμερα ισχύει. «Το πράττουμε με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα, την οποία πάντα και εκ πεποιθήσεως επιδίωκε και προσπαθούσε να διασφαλίσει ο Δήμαρχος και η παράταξή μας. Οι πολίτες το 2019 επέλεξαν την παράταξη Νέα Εποχή και τον προταθέντα από αυτή Μωυσή Ελισάφ για Δήμαρχό τους. Η παράταξη μας Νέα Εποχή και ο Μωυσής Ελισαφ ως ο επικεφαλής συνδυασμού που πλειοψήφησε, έλαβαν από τους πολίτες την εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος που εξήγγειλαν. Η παράταξη αυτή επιλέγει κατά νόμο σήμερα τον αντικαταστάτη του Δημάρχου μας, δικαίωμα που το έχει και νομικά και ηθικά . Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στην βούληση του εκλογικού σώματος. Επιδιώκοντας την τήρηση της νομιμότητας ο Δήμαρχος απευθύνθηκε έγκαιρα από την 10/1/2023 εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών παραθέτοντας και μάλιστα απολύτως τεκμηριωμένα την δική του άποψη , χωρίς να έχει υπάρξει έως σήμερα καμία απολύτως διαφορετική άποψη. Να είστε βέβαιοι, ότι η παράταξή μας, όλοι μας, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής μας διαδικασίας, θα συνεχίσουμε με ενότητα να εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε της δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών με αίσθημα ευθύνης προς την παρακαταθήκη του Δημάρχου μας», κατέληξε ο κ. Τσίμαρης.

Οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι με μυστική ψηφοφορία ανέδειξαν τον Δημήτρη Παπαγεωργίου ως νέο Δήμαρχο των Ιωαννίνων. Ο ίδιος συγκινημένος απεύθυνε τις ευχαριστίες του και δεσμεύτηκε για σκληρή και επίπονη δουλειά με βάση τις αρχές και το έργο του Μωυσή Ελισάφ. «Η σημερινή ήταν μία πραγματικά δύσκολη διαδικασία. Και ήταν δύσκολη επειδή η δημοτική μας ομάδα συνήλθε για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του ηγέτη και δημάρχου μας Μωυσή Ελισάφ. Η απουσία του είναι δυσαναπλήρωτη. Ταυτόχρονα καθιστά τις δικές μας ευθύνες απέναντι στους δημότες ακόμη μεγαλύτερες. Δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω με συνέπεια το πρόγραμμα της παράταξής μας, τις προτεραιότητες και τους στόχους που είχαμε θέσει, το όραμα του Μωυσή Ελισάφ για μία πόλη που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και έναν Δήμο που θα βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών. Με διάθεση για συνεργασία, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη και με σκληρή δουλειά θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα επιδιώκοντας το καλύτερο. Η παράταξη μας τιμώντας τις δεσμεύσεις της θα είναι παρούσα στην επόμενη ημέρα. Με σεβασμό στη μνήμη και στην παρακαταθήκη του δημάρχου μας θα εργαστούμε με ενότητα και αίσθηση καθήκοντος για να ολοκληρώσουμε το έργο μας για το οποίο και θα κριθούμε . Στην πορεία αυτή δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Παπαγεωργίου με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής.

Advertisement
Babis

πηγή ΕΡΤ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Νίκος Κοκλώνης απαντά στις φήμες για την εμπλοκή του στο κύκλωμα επιστροφών ΦΠΑ – «Δεν έχω καμία σχέση»

01/10/25 11:16 μμ

Ο Νίκος Κοκλώνης απαντά στις φήμες για την εμπλοκή του στο κύκλωμα επιστροφών ΦΠΑ – «Δεν έχω καμία σχέση»

Βίκυ Καγιά: «Έχασα τον πατέρα μου, δεν είχαμε κάποια κοντινή σχέση»

01/10/25 11:06 μμ

Βίκυ Καγιά: «Έχασα τον πατέρα μου, δεν είχαμε κάποια κοντινή σχέση»

“Αναφυλακτικό σοκ από αντιβιοτικό” σκότωσε την 28χρονη έγκυο στην Άρτα – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

01/10/25 11:02 μμ

“Αναφυλακτικό σοκ από αντιβιοτικό” σκότωσε την 28χρονη έγκυο στην Άρτα – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Αυτοκίνητο: Γιατί οι μπαταρίες αντικατάστασης έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις εργοστασιακές

01/10/25 10:56 μμ

Αυτοκίνητο: Γιατί οι μπαταρίες αντικατάστασης έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις εργοστασιακές

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό προειδοποιεί τον στολίσκο για τη Γάζα να αλλάξει πορεία

01/10/25 10:37 μμ

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό προειδοποιεί τον στολίσκο για τη Γάζα να αλλάξει πορεία

«Dragon Tale: the Convention»: 18 & 19 Οκτωβρίου 2025 στις Σέρρες

01/10/25 10:21 μμ

«Dragon Tale: the Convention»: 18 & 19 Οκτωβρίου 2025 στις Σέρρες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 2 Οκτωβρίου

01/10/25 10:12 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 2 Οκτωβρίου

Σέρρες: Απεργιακή συγκέντρωση για το 13ωρο ωράριο εργασίας - video

01/10/25 10:22 μμ

Σέρρες: Απεργιακή συγκέντρωση για το 13ωρο ωράριο εργασίας – video

5ος Κρι Κρι Super Spoon Half-Marathon Σερρών - Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου - video

01/10/25 10:00 μμ

5ος Κρι Κρι Super Spoon Half-Marathon Σερρών – Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου – video

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο Μετρό Θεσσαλονίκης

01/10/25 9:49 μμ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Alessandra Lemma: Ψηφιακοί σύντροφοι, ρομπότ πένθους, ανθρώπινη μοναξιά και ασώματη τεχνοκρατία

01/10/25 9:33 μμ

Alessandra Lemma: Ψηφιακοί σύντροφοι, ρομπότ πένθους, ανθρώπινη μοναξιά και ασώματη τεχνοκρατία

01/10/25 9:27 μμ

Mειώσεις τιμών σε 1.000 κωδικούς προϊόντων σούπερ μάρκετ – Θα ανακοινωθούν στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου