Την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων επιθυμεί ο ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι θα κινηθεί διοικητικώς και δικαστικώς για τη διασφάλιση των πάσης φύσης συμφερόντων του κατά παντός υπευθύνου. ... Περισσότερα

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν άμεσα την εν αγνοία τους συνταγογράφηση

Epiloges Press

Epiloges Press

Την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων στο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων επιθυμεί ο ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι θα κινηθεί διοικητικώς και δικαστικώς για τη διασφάλιση των πάσης φύσης συμφερόντων του κατά παντός υπευθύνου.

Advertisement
 

Οι αρχές οδηγήθηκαν στο κύκλωμα μετά από καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ ασφαλισμένου για εν αγνοία συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) της ΕΛΑΣ, μετά από έρευνα προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων για συμμετοχή στο κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων.

«Μετά από έρευνα των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, απεστάλη στην Οικονομική Αστυνομία προς περαιτέρω διερεύνηση φάκελος υπόθεσης με ενδείξεις παράνομης συνταγογράφησης και εκτέλεσης ναρκωτικών ουσιών από ιατρούς και φαρμακοποιούς σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Η Οικονομική Αστυνομία, ύστερα και από τη δική της έρευνα με τα δικά της μέσα, κατέληξε στην ανακάλυψη μεγάλου κυκλώματος και προέβη στη σύλληψη ιατρών, φαρμακοποιών και λοιπών εμπλεκομένων», αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ.

Προσθέτει ότι ανεξάρτητα με την αποστολή των υποθέσεων στην Αστυνομία, ο ΕΟΠΥΥ επέβαλε τις νόμιμες κυρώσεις στους εμπλεκόμενους που αφορούσαν στην αρχική υπόθεση και ήδη προέβη σε δήλωση ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, «Λεπτομέρειες της υπόθεσης περιλαμβάνονται στην υποβλητική αναφορά της Αστυνομίας με την κοινοποίησή της οποίας, εξυπακούεται ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί διοικητικώς και δικαστικώς για τη διασφάλιση των πάσης φύσης συμφερόντων του κατά παντός υπευθύνου».

Ο ΕΟΠΥΥ συστηματοποίησε και αξιοποίησε τους ελέγχους που διενεργούνται κατόπιν καταγγελιών ασφαλισμένων για εν αγνοία τους συνταγογράφηση με τους συνδυαστικούς ελέγχους της φαρμακευτικής και ιατρικής νομοθεσίας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του, οι οποίες διεξάγουν συνεχώς ελέγχους, επιβάλλοντας ποινές και πρόστιμα.

Advertisement
ΔΕΗ

Η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, δήλωσε σχετικά: «Συνδυάσαμε την καταγγελία ασφαλισμένου για εν αγνοία συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών με τους ελέγχους που διενεργούμε αναφορικά με τη συνταγογραφική συμπεριφορά και τα μοτίβα εκτέλεσης συνταγών φαρμάκων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών. Παράλληλα με τις δικές μας διοικητικές ενέργειες, απευθυνθήκαμε, με τα στοιχεία τα οποία είχαμε, στις Αρχές. Και σήμερα βλέπουμε την εξιχνίαση από την Οικονομική Αστυνομία για άλλη μία φορά ενός οικονομικού εγκλήματος.

Καλούμε τους δικαιούχους περίθαλψης να καταγγέλλουν άμεσα την εν αγνοία συνταγογράφηση στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. Διερευνούμε άμεσα τις καταγγελίες γιατί τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ είναι χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, τα οποία όχι απλά σεβόμαστε, αλλά και υπερασπιζόμαστε. Ο ΕΟΠΥΥ είναι εδώ για να υπηρετεί τους ασθενείς και τη Δημόσια Υγεία. Ευχαριστούμε την Οικονομική Αστυνομία για τη διαρκή συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει το κάπνισμα-Έχει το χαμηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο

14/11/25 7:17 μμ

Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει το κάπνισμα – Έχει το χαμηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο

Νέα δρομολόγια στην σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σίνδος από 19/11

14/11/25 7:12 μμ

Νέα δρομολόγια στην σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σίνδος από 19/11

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση - Στους 40 οι κατηγορούμενοι

14/11/25 7:09 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 40 οι κατηγορούμενοι

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ECDC

14/11/25 7:06 μμ

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ECDC

Ν/σ για την ΕΡΤ: Θετικές οι αξιολογήσεις των φορέων - Π. Μαρινάκης: Πολύ τιμητικές οι θετικές αξιολογήσεις από τους φορείς

14/11/25 7:00 μμ

Ν/σ για την ΕΡΤ: Θετικές οι αξιολογήσεις των φορέων – Π. Μαρινάκης: Πολύ τιμητικές οι θετικές αξιολογήσεις από τους φορείς

Με δύο πτήσεις την εβδομάδα θα συνδέεται από τον Μάιο η Θεσσαλονίκη με το Κισινάου της Μολδαβίας

14/11/25 6:56 μμ

Με δύο πτήσεις την εβδομάδα θα συνδέεται από τον Μάιο η Θεσσαλονίκη με το Κισινάου της Μολδαβίας

Το ΑΠΘ για την 52η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

14/11/25 6:54 μμ

Το ΑΠΘ για την 52η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ της FedHATTA και της Ένωσης Τουρισμού του Κοσόβου

14/11/25 6:49 μμ

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ της FedHATTA και της Ένωσης Τουρισμού του Κοσόβου

Πρόστιμο 6.000 ευρώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός, πρόστιμο 7.000 ευρώ ο Ερυθρός Αστέρας

14/11/25 6:45 μμ

Πρόστιμο 6.000 ευρώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός, πρόστιμο 7.000 ευρώ ο Ερυθρός Αστέρας

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

14/11/25 6:40 μμ

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στο κέντρο της Στοκχόλμης – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Τρούφες με κουβερτούρα και κονιάκ

14/11/25 6:20 μμ

Τρούφες με κουβερτούρα και κονιάκ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου για το 2025

14/11/25 5:24 μμ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου για το 2025