29.3 C
Serres

Ο επίσημος χειρουργός της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σε Βρετανο-Ελληνικό Forum που θα διεξαχθεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Date:

Διακεκριμένοι χειρουργοί διαφόρων ειδικοτήτων από τη Μεγάλη Βρετανία , με πρωτοστάτη τον Satya Bhattacharya- επίσημο χειρουργό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ- έρχονται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν στο Βρετανό-Ελληνικό Χειρουργικό Forum«The UK Surgical Travellers visit to Thessaloniki 2022».

Το Forum θα διεξαχθεί στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρίας Θεσσαλονίκης και του Ιατρικού Διαβαλκανικού.

Στο Forum θα μιλήσουν διακεκριμένοι ‘Ελληνες χειρουργοί παρουσιάζοντας σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης παθήσεων ήπατος, παχέος εντέρου, παγκρέατος, ορθοπεδικής, ουρολογίας, κηλών κ.α. με τους Βρετανούς χειρουργούς να τοποθετούνται διαδραστικά σε έναν διάλογο ανταλλαγής ιατρικών απόψεων.

Συγχρόνως θα λάβει χώρα φοιτητικό και νοσηλευτικό Forum δίνοντας την ευκαιρία σε απευθείας διάλογο των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους καλεσμένους Βρετανούς επιστήμονες.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση καλοήθους υπερπλασίας προστάστη με τη μέθοδο HoLEP σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το Ιατρικό Διαβαλκανικό
Διαβαλκανικό 1

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εκπυρήνιση προστάτη σε περιστατικά καλοήθους υπερπλασίας με τη μέθοδος της διουρηθρικής προστατεκτομής με τη χρήση laser, θα παρουσιαστούν σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ουρολογική ομάδα U4U.

Το συνέδριο έχει ως στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει την ιατρική κοινότητα γύρω από την πλέον προηγμένη και σύγχρονη τεχνική HoLEP (Holmium Laser), η οποία απαιτεί υψηλή εξειδίκευση. H μέθοδος HoLEP, ή αλλιώς διουρηθρική προστατεκτομή με τη χρήση laser, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που πετυχαίνει όλα τα αποτελέσματα του ανοιχτού χειρουργείου χωρίς τομές, προσφέροντας ασφάλεια και ταχύτερη ανάρρωση. Με τη μέθοδο HoLEP γίνεται εκπυρήνιση του αδενώματος, το οποίο προωθείται στην κύστη και αφαιρείται στη συνέχεια με ειδικό εργαλείο. Η εν λόγω τεχνική ενδείκνυται και για πολύ μεγάλα αδενώματα που υπερβαίνουν τα 150 γραμμάρια. Τα οφέλη της είναι σημαντικά για τον ασθενή, καθώς μειώνει την πιθανότητα αιμορραγιών, περιορίζει τον χειρουργικό χρόνο, επιτρέπει την αφαίρεση του καθετήρα στο πρώτο 24ωρο, ενώ η ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι πολύ ταχύτερες.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι χειρουργοί-ουρολόγοι από το εξωτερικό με μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή της μεθόδου HoLEP . Μία ημέρα μετά το συνέδριο , στις 25 Σεπτεμβρίου, ο διεθνούς φήμης χειρουργός-ουρολόγος, Dr Fernando Gómez Sancha, θα πραγματοποιήσει masterclass στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, σχετικά με την τεχνική HoLEP, στην οποία θεωρείται αυθεντία. Ο Ισπανός χειρουργός-ουρολόγος, που συνεργάζεται εδώ και λίγο καιρό με τη U4U, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 10.000 επεμβάσεις HoLEP κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα ιατρικής του πορείας, ενώ έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες ουρολόγους ανά τον κόσμο στην εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως η συχνουρία, η νυκτουρία, η επιτακτική ούρηση και η ακράτεια από έπειξη, η μείωση της ροής των ούρων, η δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, η αίσθηση ατελούς κένωσης, η διακοπτόμενη ούρηση και η πλήρης αδυναμία ούρησης. Τα προβλήματα που δημιουργεί η πάθηση αυτή περιορίζουν κοινωνικά και επαγγελματικά τον ασθενή, επηρεάζουν τον ύπνο του, αλλά και τη σεξουαλική του ζωή.

Επιστήμη - ΤεχνολογίαΟ επίσημος χειρουργός της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σε Βρετανο-Ελληνικό Forum που θα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

NASA: Το Juno έκανε το κοντινότερο πέρασμα σκάφους από τον δορυφόρο Ευρώπη του Δία – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Το σκάφος Juno της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) πέρασε...

Απολίθωμα κινεζικού ψαριού διαθέτει τα αρχαιότερα σαγόνια στη Γη

Ίσως τα πιο εμβληματικά σαγόνια του κινηματογράφου είναι εκείνα...

Τα εμβόλια Covid-19 σχετίζονται με μικρή και πρόσκαιρη επιμήκυνση του έμμηνου κύκλου

Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει τη σχέση ανάμεσα...

Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό

Οι γυναίκες που έχουν άγχος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα