Ο Χρίστος Δήμας είναι ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού, μετά και από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Το βιογραφικό του Ο Χρίστος Δήμας είναι δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη ... Περισσότερα

Ο Χρίστος Δήμας είναι ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού — Το βιογραφικό του

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Χρίστος Δήμας είναι ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού, μετά και από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Advertisement
 

Το βιογραφικό του

Ο Χρίστος Δήμας είναι δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1980. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

Πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE).

Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: “Η σημασία του εθνικού θεσμικού πλαισίου και της εγχώριας διαβούλευσης κατά τη διάρκεια προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων. Η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης των εθνικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.”

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας “Η Απογευματινή” ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC.

Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της “Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες”. Επίσης έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester σε μεταπτυχιακούς φοιτητές το μάθημα “Κοινωνικές Επιπτώσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας” και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet. Έχει κάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε εγνωσμένης αξίας Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συμβούλων στον κόσμο.

Advertisement
Babis

Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς ως πρώτος βουλευτής του νομού. Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, διατελεί Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία.

Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να διαβάζει βιβλία ιστορίας.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νικολέτα Συρεγγέλα και έχουν μία κόρη και έναν γιο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο Μπιλμπάο της Ισπανίας εκπαιδευτικοί του δημοτικού Νέου Σουλίου με Erasmus+

24/10/25 11:58 πμ

Στο Μπιλμπάο της Ισπανίας εκπαιδευτικοί του δημοτικού Νέου Σουλίου με Erasmus+

«North Evia Pass 2025»: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν από σήμερα αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr 

24/10/25 11:30 πμ

«North Evia Pass 2025»: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν από σήμερα αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr 

Κυρ. Μητσοτάκης: «Σημαντικά βήματα προς την υλοποίηση κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής»

24/10/25 11:22 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Σημαντικά βήματα προς την υλοποίηση κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής»

Νέος ΚΟΚ: Τι πραγματικά ισχύει για μπουφάν, καφέ, νερό, σακούλες κατά την οδήγηση

24/10/25 10:58 πμ

Νέος ΚΟΚ: Τι πραγματικά ισχύει για μπουφάν, καφέ, νερό, σακούλες κατά την οδήγηση

Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρός 56χρονος που έπεσε από την σκάλα του σπιτιού του

24/10/25 10:49 πμ

Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρός 56χρονος που έπεσε από την σκάλα του σπιτιού του

24/10/25 9:21 πμ

Π.Κεΐσογλου: Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ολοκληρωθεί η μελέτη στατικής επάρκειας για το 3ο Γυμνάσιο – video

Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; - video

24/10/25 9:12 πμ

Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; – video

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

24/10/25 9:04 πμ

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός - video

24/10/25 8:57 πμ

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός – video

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα... Πατσά!

24/10/25 8:45 πμ

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πατσά!

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

24/10/25 8:38 πμ

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

Ενημέρωση για τη Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

24/10/25 8:23 πμ

Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε