Με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως προέκυψαν από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, επικοινώνησε τηλεφωνικά νωρίτερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό ... Περισσότερα

Στα σκαριά το νέο υπουργικό – Ποιοι αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια

Epiloges Press

Epiloges Press

Με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως προέκυψαν από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, επικοινώνησε τηλεφωνικά νωρίτερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης, που παρέλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές 25 Ιουνίου.

Advertisement
Babis

Δόθηκε η διερευνητική εντολή στον Κυρ. Μητσοτάκη – «Θα την επιστρέψω το απόγευμα

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την οποία και παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά». Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα προωθητικό βήμα ωριμότητας ενώ επανέλαβε πως από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σαφές ότι δεν προκύπτει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε υποδεχόμενη τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ότι πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής της παρέδωσε τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα και ότι κάλεσε τον πρωθυπουργό για να του παραδώσει την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα για την έκρηξη στη "Βιολάντα": Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία

05/02/26 10:02 μμ

Έρευνα για την έκρηξη στη “Βιολάντα”: Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών: Χάλκινη η Εθνική, κέρδισε 15-8 την Ιταλία

05/02/26 9:56 μμ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών: Χάλκινη η Εθνική, κέρδισε 15-8 την Ιταλία

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

05/02/26 9:49 μμ

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

ΕΚΠΟΙΖΩ: Μεγάλη νίκη των καταναλωτών - Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών του Ν. Κατσέλη

05/02/26 9:41 μμ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Μεγάλη νίκη των καταναλωτών – Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών του Ν. Κατσέλη

Κυρ. Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Η Ελλάδα γίνεται συν-αρχιτέκτονας της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας

05/02/26 9:37 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Η Ελλάδα γίνεται συν-αρχιτέκτονας της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος για βιασμό εκδιδόμενης

05/02/26 9:02 μμ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος για βιασμό εκδιδόμενης

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών - video

05/02/26 8:49 μμ

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών – video

Γιάννης Παναγόπουλος: Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι θέμα χρόνου

05/02/26 8:46 μμ

Γιάννης Παναγόπουλος: Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι θέμα χρόνου

Η κοπή βασιλόπιτας στο ΔΙΠΑΕ Σερρών

05/02/26 8:37 μμ

Η κοπή βασιλόπιτας στο ΔΙΠΑΕ Σερρών – video

Ρυθμίσεις παρωδία από τα funds: Δόσεις σοκ και πλειστηριασμοί χωρίς φρένο - video

05/02/26 8:26 μμ

Ρυθμίσεις παρωδία από τα funds: Δόσεις σοκ και πλειστηριασμοί χωρίς φρένο – video

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΔΙΠΑΕ και Πανσερραϊκού - video

05/02/26 8:14 μμ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΔΙΠΑΕ και Πανσερραϊκού – video

Ο μήνας τελειώνει στις 18: Έξι στα δέκα νοικοκυριά σε οικονομική ασφυξία - video

05/02/26 8:02 μμ

Ο μήνας τελειώνει στις 18: Έξι στα δέκα νοικοκυριά σε οικονομική ασφυξία – video